Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

4-2 till Mora efter två perioder

av Anders

MIK är i fortsatt ledning efter två spelade perioder mot Malmö. Mora inledde den andra perioden i samma anda som den första och eftersom Malmö även de var ute efter att skapa tryck så böljade spelet fram och tillbaka. Det var dock MIK som kunde utnyttja sina chanser och efter 3-0 rann det över hos Malmö och efter att de dragit på sig ett matchstraff kunde Mora i det efterföljande powerplayet öka på till 4-0.

Med en minut kvar av 4-mot-5-spelet kommer plötsligt den chans som Malmö behöver för att komma tillbaka in i matchen: Mora drar på sig en onödig utvisning på grund av för många spelare på isen och det gör att MIK tappar sitt tryck. Malmö kan börja anfalla och får en straff som de förvaltar till 1-4. Och då har de vittring. MIK hade i det läget behövt hålla ställningen perioden ut men Malmös tryck blir för tungt och 4-2 kommer också innan periodslut.

Nu blir det en verkligt tuff och spännande sista period. MIK måste hitta tillbaka till det spel de inlett de första två perioderna med om detta ska gå vägen.

• Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader