Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Arkiv för November 2009

- Sida 1 av 3

Dagen efter Moras hemmaseger mot Örebro

av Anders

Mora har nu haft några matcher i rad mot lag på den nedre halvan av tabellen och även om man spelmässigt blandat och gett en aning har lägstanivån ändå varit tillräckligt hög för att trepoängarna har kunnat komma. Mot Örebro igår blev det som väntat en del mål framåt men försvaret var åter lite svagare. Det höll mot Örebro men kan man inte täta till igen så blir det tufft mot seriens bättre lag.

Gårdagens största ljuspunkter var Mattias Ekholm, Mikael Zettergren, Markus Lilja, Martin Johansson och Mikael Simons. Tyvärr var insatsen ganska ojämn sett över hela laget och det känns inte riktigt bra. Förhoppningsvis var det tillfälligt.

Tre nya poäng tog MIK upp på en sjätte plats i tabellen med häng på topptrion. Välförtjänt – med tanke på att det inte är särskilt lätt att ta trepoängare på beställning – och mycket roligt!

Inför Mora-Örebro idag

av Anders

Senare idag tar Mora emot Örebro hemma och precis som matchen mot Sundsvall i fredags är det en match som Mora bara måste vinna för att hänga med i toppen av tabellen. Örebro är seriens målgladaste lag fast trots att man gjort hela 80 mål, näst flest av alla, är det framförallt i Örebros mål som puckarna hamnar. Man har solklart sämst försvar av alla lag – hela 94 mål har man släppt in. Och med tanke på att Örebro har gjort 21 av sina 80 mål, det vill säga över 25%, i powerplay så blir Moras taktik ganska enkel: Fortsätt på det spåret man hittat tillbaka till och se till att inte bjuda Örebro på vare sig billiga mål eller onödiga utvisningar. Då kommer Moras relativt sett ganska bra offensiv att kunna utnyttja de lägen Örebro kommer att bjuda på och det kommer att räcka till tre poäng.

Precis samma förutsättningar gällde dock i bortamötet med Örebro och då fanns tyvärr inte ödmjukheten på plats hos MIK och det blev en onödig förlust. Mot Sundsvall senast fanns det lite tendenser åt det hållet. Förhoppningsvis finns det inga spår kvar av något sådant mot Örebro idag.

Tittar man på hur individuella spelare presterat så här långt så är det ett namn som sticker ut över mängden. Det är centern Henrik Löwdahl som är i topp i allt: Han har gjort flest poäng, flest mål (delat), flest assist och har överlägset bäst plusminus. När det gäller poäng är han faktiskt bäst i hela serien med 27 poäng. Hans elva mål räcker till en delad fjärde plats i hela serien och med 16 assist är han delad trea i den ligan. Men det mest imponerande av allt är att den 28-årige egne produkten och trotjänaren i ett lag då väldigt få ens har spelat plus ligger på +8. Detta kan man jämföra exempelvis med lagkamraten och veteranen Conny Strömberg som poängmässigt ligger precis bakom Löwdahl men trots det ändå spelat -5.

I Mora är skadeläget helt oförändrat. Håkan Bogg saknas fortfarande på grund av hans krånglande ljumskar.

Dagen efter Moras hemmaseger mot Sundsvall

av Anders

Mora vann igår hemma mot Sundsvall med 3-0 och även om man spelmässigt inte gjorde en toppmatch rakt igenom så var det viktiga att man nu tycks börja få ordning på försvarsspelet igen. För den period som MIK radade upp förluster regnade det också in mål bakåt. Nu, när det tätats till och Mora åter blivit ett lag som det är svårt att göra mål på, kommer segrarna igen. Och fortsätter man på den inslagna vägen kommer de dessutom fortsätta att komma.

Mora är ett jämnt lag där vem som helst kan avgöra. Det är en otrolig styrka, ingen nyckelspelare kan plockas bort av motståndare och man behöver aldrig oroa sig för att nyckelspelaren ska ha en svacka. Hade MIK haft svårt för att göra mål hade det kanske varit ett problem att inte ha en spelare som kan göra det där lilla extra, men nu är det inte heller så. MIK gör mycket mål utan att vara beroende en enda spelare. Så ser man bara till att hålla tätt bakåt så kommer också poängen.

I gårdagens match var det extra kul att Viktor Amnér, som tidigare hamnat en del på bänken, fick hamna lite i rampljuset efter två mål och en assist. Amnér är en underskattad back och han har tidigare visat att han och Greger Artursson trivs bra ihop. Nu fungerade det kanonbra för de båda och förhoppningsvis får de fortsätta tillsammans. Förutom Amnér och Artursson bör Lars Johansson rosas lite extra för sin hållna nolla. Men – som vanligt när MIK vinner – framförallt var det en lagseger. Alla gjorde sitt jobb bra.

Inför Mora-Sundsvall imorgon

av Anders

Det är kort vila som gäller för MIK denna vecka, redan imorgon är det dags för en ny match. Och precis som senast mot Troja/Ljungby så är det i morgondagens möte med Sundsvall bara tre poäng som gäller om man ska haka på lagen i toppen.

Sundsvall, som tränas av förre Moratränaren Pär Djoos, har en disciplinerad och defensiv grundfilosofi och mycket talar därmed för att det blir en tät och jämn historia imorgon. Förra gången lagen möttes, uppe i Sundsvall, slutade matchen 2-1 i hemmafavör efter att Sundsvall gjord båda sina mål i spel fem mot tre. Defensivt var Mora bra den gången men offensiven var svag. Efter gårdagens insats mot Troja är förhoppningen att MIK kliver in på isen med samma goda inställning som man hade igår. Och sedan behåller den i tre perioder. För får man inte samma goda utdelning som man hade mot Troja krävs det troligen tre perioder för att kunna nöta ned Sundsvall. För även om Sundsvall har haft det tufft den här säsongen och håller till i botten av tabellen så har man något Troja saknade, nämligen ett ganska gott försvarsspel.

På spelarsidan är det framförallt målvakterna som glänst. Både Michal Zajkowski och Joakim Lundström har varit bra. Bland utespelarna är det backen Stefan Andersson som presterat bäst. 26-åringen som gör sin tredje säsong i Sundsvall är mål-, assist- och poängbäst av backarna i laget med tre mål och åtta assist på 18 matcher. Han har dessutom klart bäst plusminus av alla i hela laget med +4. Nytillskottet Niklas Zetterström, som är tillbaka i Sundsvall efter en sejour i Björklöven,  har dessutom inlett ganska bra med ett mål och två assist och +1 på fyra spelade matcher.

Enkel seger för Mora mot Troja/Ljungby

av Anders

Mora vann ganska enkelt mot Troja/Ljungby på bortaplan med 6-1 trots att MIK helt lade av att spela i den sista perioden. Att Troja/Ljungby helt enkelt var alldeles för dåliga för att ha en chans hade blivit pinsamt tydligt dessförinnan. För Mora gjorde egentligen ingen stormatch. Man var täta bakåt och bjöd inte på någonting i två perioder och då man samtidigt var väldigt effektiva framåt så räckte det gott och väl till för att skaffa en 6-0-ledning efter två perioder. Troja både bjöd Mora på lägen och blev uppsnurrade när MIK trampade igång. Något riktigt tryck fick Mora aldrig utan det var snarare att spelvändningarna var väldigt lyckade. Matchen var i praktiken avgjord redan efter den första perioden då Mora hade 4-0 vid periodvilan.

I den tredje periodens första byte satte MIK ribban för vad som komma skulle i slutperioden. Man klev in på isen väl medvetna om att allt var klart och direkt fick man ett mål i baken. Därefter spelade Mora svårt, tillkrånglat och visade med all önskvärd tydlighet hur låg lägstanivån är när man tappar ödmjukheten och börjar försöka sig på att göra det där lilla extra i varje moment. Troja vann välförtjänt den sista perioden med 1-0 och lika nöjd som Mora bör vara med de två första perioderna, lika missnöjda borde man vara med hur man avslutade matchen. Lars Johansson i Moras mål hade säkert uppskattat att man gett allt och försökt hjälpa honom att hålla nollan istället för att man som nu mest koncentrerade sig på att få till läckerheter framåt.

Segern är framförallt resultatet av en laginsats men ska några framhållas så är det kedjan med Daniel Viksten, Tony Lagerstöm och Anton Rödin, backparet med Markus Lilja och Patrik Eklund samt Mikael Simons och Mikael Zettergren.

Inför Troja/Ljungby-Mora imorgon (sänds på S24)

av Anders

Efter Moras efterlängtade seger mot Västerås senast är förhoppningen att MIK ska kunna följa upp med ytterligare en vinst imorgon mot Troja/Ljungby. Tyvärr är det ett försvagat Mora som har åkt ned till Småland. Håkan Bogg saknas fortfarande på grund av sina krånglande ljumskar men vad som kanske värre är så finns inte heller Alexander Deilert med. Djurgårdslånet har nämligen återkallats till DIF och möjligen har han därmed spelat sin sista match med Mora. Åtminstone den här säsongen. Hans instats i MIK gör dock att man känner att han definitivt är välkommen tillbaka ifall han inte lyckas ta plats i Djurgården. Deilert hann med prick 20 matcher i Mora och lämnar laget som tvåa i den interna poängligan med 15 poäng fördelat på fem mål och 15 assist. Plusminusstatistiken är inte lika lysande, -2 slutar han på och med det är han fjärde back i laget efter Mattias Ekholm, Greger Artursson och Viktor Amnér.

Att Deilert försvinner gör att Mora nu endast har sex backar kvar i truppen. Robin Gartner kliver därmed in i startuppställningen mot Troja/Ljungby. Sedan är det nog en inte alltför vågad gissning att MIK nu letar efter en annan back att låna in från ett elitserielag precis som man lånat Deilert.

Troja/Ljungby tillhör de lag i serien som haft en tung säsong hittills. Ingen spelare har övertygat individuellt, man har inte imponerat som lag. Backen Daniel Karlsson är kanske den som trots allt hållit högst klass. Den 23-årige egna produkten är inne på sin sjätte hela säsong i A-laget och har på 15 matcher gjort ett mål och en assist. Men det som är mest imponerande är att han är klart bäst i laget med relativt sett goda +4 i plusminusstatistiken. Troja/Ljungby har annars förstärkt en del på slutet. På lån från Rögle har Mathias Sjöberg anlänt och från HV71 har man fått låna Adam Almqvist. Sjöberg har spelat två matcher utan att göra något större väsen av sig medan Almqvist ännu ej debuterat. Tidigare kom även Simon Önerud, även han inlånad från HV71. Han har gjort fyra matcher och knappast imponerat han heller.

Allsvenskans bästa spelare efter 20 omgångar

av Anders

I inledningen av serien, efter bara åtta omgångar, gjorde Morabloggen en sammanfattning över vilka spelare som inlett säsongen bäst. Både sett i hela serien och internt inom Mora IK. Då var det anfallarna Nichlas Hardt, Malmö, Eric Johansson och Pelle Prestberg, Leksand, som utsågs tillsammans med backarna Oliver Ekman-Larsson, Leksand, och Peter Messa, Bofors. Till bäste målvakt korades Malmös Markus Karlsson. Ingen Morait tog plats bland de allra bästa men närmast var Daniel Viksten, Greger Artursson och Lars Johansson.

Nu är det dags för en uppföljning:

Anfallare:
Nichlas Hardt, Malmö
Malmös Nichlas Hardt är den enda spelaren som är kvar på den här listan av dem som fanns med efter åtta omgångar. 21-åringen är på väg mot 16+29=45 poäng och +31 att jämföra med de 27 poäng och +13 han spelade sin debutsäsong i MIF. Han har nu redan gjort sex mål och elva assist och spelat +12.

Jesper Ollas, Leksand
Detta ser ut att vara hårt jobbande Ollas genombrottssäsong som poängmakare. 23 poäng fördelat på elva mål och tolv assist har det blivit på 18 spelade matcher och dessutom goda +11. Håller detta i sig når han rekordnivån 32+35=67 poäng och +32, tidigare har 25-åringen som mest gjort 21 poäng på en allsvensk säsong.

Christian Larrivèe, Västerås
Det är inte bara jämmer och elände i Västerås. Nye kanadensaren Christian Larrivée har visat att åtminstone värvningen av honom har varit lyckad. Och med tanke på att han kom från två säsonger i den danska ligan och aldrig ens lyckats ta en ordinarie plats i AHL så det bra gjort. Tolv poäng, tre mål och nio assist, har det blivit på 16 matcher för 27-åringen. Därtill +11 i plusminusstatistiken. Fortsätter det slutar han på 10+29=39 poäng och imponerande +36.

Moras bäste:
Efter att MIK haltat betänkligt ett tag så finns inte längre något givet namn. Laget är ganska jämnt och tyvärr sticker ingen ut på ett imponerande vis. Förhoppningsvis kan hela laget lyfta sig tillbaka till de höga höjder de stundtal visat. Sammanvägt bli det Marcus Eriksson som får titeln som lagets främste anfallare efter 20 omgångar. Men det är ganska jämnt. Sju mål och sex assist och +4 har det blivit för Eriksson. I takten han håller är han trots allt på väg mot en bättre säsong än den förra och når 18+16=34 poäng och +10.

Backar:
Josh MacNevin, Växjö
Växjös Josh MacNevin är kanske det mest givna namnet på den här listan. Den offensiva backen gör oerhört mycket nytta och har redan gjort fem mål och imponerande 15 assist! Till det har han också gått ligabäst +17. Fortsätter han så slutar han på 12+37=49 poäng och +42 vilket är riktigt bra. Förra säsongen blev det 42 poäng för den 32-årige kanadensaren. Nu är han alltså på väg mot något ännu bättre.

Fredrik Eriksson, Malmö
Malmös Fredrik Eriksson är en spelare som kan spela lite varstans och är kapabel både som forward och back. Men det är som back han kvalar in på den här listan. Denna säsongs tre mål och 18 assist på 20 matcher tillsammans med +12 i plusminusstatistiken är bra. Håller han stilen blir det 8+47=55 poäng och +31 för 26-åringen som därmed är uppe och nosar på sina tidigare rekordnivåer i Allsvenskan.

Moras bäste:
Precis som hela Mora har Mattias Ekholm blandat och gett den här säsongen men på slutet tillhör han en av dem som trots allt hållit klassen hyfsat. Ett mål, åtta assist och +2 är facit på 17 matcher. Det skulle ge 3+24=27 poäng och +8 om det håller i sig vilket är ett steg framåt jämfört med förra säsongen för 19-åringen.

Målvakt:
Joacim Eriksson, Leksand
Med en räddningsprocent på 93,35 och ett snitt på 2,14 insläppta mål per match är det ingen tvekan om att Eriksson är både Leksands försteval och en av allsvenskans bästa målvakter. Konkurrensen är dock stenhård men 19-årige Eriksson har hittills visat att han är att lita på.

Moras bäste:
Lars Johansson har fortsatt varit Moras förstaval i målet och han har varit genomgående stabil. Hjälpen från utespelarna har det däremot varit si och så med ibland och det har gjort att hans statistik inte är särskilt uppmuntrande. 89,51 i räddningsprocent och 3,03 insläppta mål per match är inte vad en målvakt drömmer om.

Analys dagen efter Moras straffseger över Västerås

av Anders

Mora bröt äntligen sin tråkiga förlustsvit då man igår hemmabesegrade Västerås efter straffar. Och segern var ganska rättvis. MIK inledde klart bäst och fick en del tryck på Västerås i den första perioden. Däremot var det också Mora som stod för det största misstaget då man höll på att släppa till ett två-mot-en-läge då man hade powerplay. Så blev det aldrig utan man redde ut situationen och fick till sist också ett välförtjänt 1-0 innan perioden hann ta slut. Den andra perioden gick även den i Moras favör även om man inte lika ofta som i den första perioden fick tryck på VIK. Å andra sidan fick VIK sällan tryck på MIK heller men med tanke på hur bräcklig en uddamålsledning är var det både skönt och viktigt att Mora kunde öka på till 2-0 i powerplay. Spelet i numerärt överläge hade dessförinnan, i synnerhet i den första perioden, varit svagt och i slutändan var det nog det man fick sota för. Hade MIK utnyttjat dessa lägen bättre hade man haft en större ledning och då hade Västerås kanske aldrig nått ikapp.

Nu gjorde man nämligen det. Ett powerplaymål gav reducering till 1-2 och då var det match igen trots att Västerås egentligen inte höjde sig särskilt mycket i slutperioden. Det gjorde i och för sig tyvärr inte Mora heller utan man tappade ytterligare en aning. Man fick tryck ganska sällan och gjorde en del misstag där man gav Västerås ganska klara lägen. Kvitteringen kom dock inte vid ett sådant tillfälle utan var snarare lite turlig då ett backskott styrdes förbi en stabil Lars Johansson i Moras mål.

Förlängningen fortsatte lite i samma stil och MIK kändes varken riktigt stadiga bakåt eller vassa framåt. Nu blev det inga fler mål utan allt avgjordes på straffar där Marcus Eriksson först lite turligt fick in sin första straff, Västerås sedan kvitterade lika turligt innan det gick flera straffomgångar helt utan mål. Till sist tycktes Eriksson vilat upp sig nog för att vara sugen på gå in och avgöra och sedan klev han in på isen och satte dit segermålet. Imponerande gjort!

MIK spelade på sex backar och fyra kedjor. Robin Gartner var placerad som sjundeback och det var inte fel. Han och Patrik Eklund är de två av backarna som haft det tyngst. På anfallssidan blev det så att Brynäslånet Anton Rödin fick debutera då Håkan Bogg saknades. Rödin såg pigg ut och visade att lånet kanske inte ät så dumt trots allt. Förhoppningsvis kan han behålla den fart och kämpaglöd han visade även framöver. Segern var framförallt en lagseger – det är så Mora vinner den här säsongen – men extra plus i kanten ändå till Marcus Eriksson, Mattias Ekholm, Tony Lagerström och Markus Lilja.

Mora lånar Anton Rödin

av Anders

Mora lånar enligt dt.se Anton Rödin från Brynäs resten av säsongen och mot bakgrund av vad jag skrev igår och Rödins inte särskilt imponerande facit på de 18 elitseriematcher han gjort den här säsongen så känns nyheten sådär. Visst har MIK underpresterat kraftigt på slutet men man har gjort det som lag. Ingen har varit bra. Och när man tidigare tog sig upp i tabelltopp så var det som lag man tog sig dit. Jag är rädd att detta leder till oro i truppen och samtidigt är jag tveksam till att Rödin är en sådan spetsvärvning att det kan ge någon större positiv effekt att få med honom i laget. Känslan är snarare att 8-0-förlusten senast gjorde att Moraledningen kände att de behövde göra något och det här är resultatet.

19-årige Rödin har alltså gjort 18 matcher för Brynäs och på dessa skrapat ihop en ynka poäng och spelat -6. Han har givetvis fått sparsamt med istid men inte så sparsamt att han inte kan sägas ha fått en chans att visa upp sig. Ca sju och en halv minut per match har han fått spela. Det är siffror som är mindre imponerande av vad både Mario Kempe och Fredrik Johansson hade att visa upp när de kom till Mora förra säsongen. Även förra säsongen blev Rödin utlånad. Den gången till Oskarshamn där han gjorde sex matcher. Å andra sidan var Rödin en stor poängkung i J20 SuperElit förra säsongen, bättre än exempelvis Johan Persson som nu spelar i Moras A-lag.

Missförstå mig inte. Rödin kan mycket väl vara bättre än flera andra anfallare i truppen. Det jag tvivlar på är om han kan tillföra så mycket att det kompenserar den oro i truppen detta kommer att medföra då någon som varit ordinarie fram till nu petas. Men jag blir mycket gärna motbevisad!

Rödin kan komma att debutera redan idag. Om det blir så återstår att se.

Inför Mora-Västerås imorgon (sänds på S24)

av Anders

Det är två stukade lag som möts i Mora imorgon. Gästerna Västerås hade hoppats på en helt annan start än de fått. Istället för kamp om platserna i toppen av tabellen har det blivit kräftgång på den nedre halva med sparkning av tränaren och oro i laget som följd. Någon större effekt av tränarbytet har inte setts ännu, men å andra sidan brukar det sällan bli någon större skillnad.

Mora har radat upp fem raka förluster sedan man överraskande tog sig upp i ledning av Allsvenskan efter en fin segersvit. Nu har det vinnande spelet försvunnit och resultatet är 10-27 i målskillnad på de fem senaste matcherna. Mora har allstå i genomsnitt gjort två mål per match och samtidigt släppt i skrämmande 5,4 mål per match. Gör man två mål kan man till nöds vinna någon enstaka match, men släpper man in mer än fem mål per match blir det sällan några segrar. Huvudproblemet är följaktligen de många insläppta målen och det är naturligtvis där MIK måste lägga sitt fokus för att vända trenden. Mora har under Harald Lückners ledning tidigare alltid varit väldigt jobbiga och svåra att få hål på. Så måste det bli igen.

Mora har ett lätt men fartfyllt lag den här säsongen och nyckeln har därför varit att bibehålla farten i alla situationer och att undvika att hamna i kampsituationer stillastående. Kommer MIK under tryck blir det ofta så att man tappar farten och dras in i närkampsspel vilket man tyvärr har svårt för att ta sig ur. Tidigare under säsongen löste man detta genom att till varje pris undvika att hamna tillbakatryckta i egen zon. Så fort MIK fick tag på pucken i egen zon försökte man lägga ut den i mittzon igen. Man var disciplinerade och såg till att man gjorde detta på säkraste, enklaste och snabbaste vis. Och sedan utnyttjade man sin fart genom att jaga efter och försöka få till en spelvändning. De senaste fem matcherna har MIK istället försökt att vara konstruktiva och få till spelvändningen varje gång. Man har prioriterat att få till något offensivt framför att göra klart det defensiva jobbet först. Detta har lett till många felpassningar, uppspel som tagit för lång tid och liknande som gjort att pucken blivit kvar i Moras zon. Och då har motståndarna etablerat tryck och det har Mora haft svårt att hantera.

En andra synd MIK har gjort sig skyldiga till är att man släppt till alldeles för många spelvändningar där motståndarna kommit tre mot två, två mot en eller till och med helt fria. Sådant får bara inte hända. Orsaken till att detta skett är svårare att säga men kanske är det så att lite för många efter att MIK gick upp i serieledning började tänka för mycket offensivt och för lite defensivt. Hursomhelst måste det vara slut på detta nu. Spelarna måste helt enkelt bli noggrannare med att vara på rätt sida om sina motståndare när spelet vänder.

Får man ordning på dessa två detaljer så kommer Västerås att få slita för att vinna imorgon. Självklart gäller samma sak för Mora. Men börjar man inte få ordning på defensiven har man ingen chans alls.

Kan tänka mig att det börjar ropas efter förstärkningar av laget nu. Det tycker jag är väl tidigt. Dels måste man komma ihåg att många spelare i Mora är unga och det är helt naturligt att det blir lite svajigt under resans gång då. Men det är då man lär sig och på sikt har alla unga killarna i laget potential att bli bra. Än viktigare är dock faktumet att hela laget har underpresterat. Det är inte enskilda spelare eller ens formationer som gått dåligt. Det är hela laget. På samma sätt som hela laget spelade bra när man tog sig upp i serieledning. Däremot kanske man ska fundera lite på hur man ska formera laget när spelare saknas på grund av skador och sjukdomar. Flyttande av Mikael Simons till back och av Viktor Amnér till anfallare kanske inte var särskilt lyckade. Båda saknades på sina ordinarie platser samtidigt som de inte var 100% lyckade på sina nya positioner. Bättre då att MIK konsekvent spelar med sex backar och fyra kedjor och fyller på med juniorer alternativt spelar med färre spelare när det är aktuellt. I och med Mikael Owillis skada har MIK dessutom precis sex ordinarie backar – tycker inte Patrik Eklund känns riktigt redo efter sin långtidsskada änuu utan borde matchas i form i juniorlaget ett tag till – och fyra ordinarie kedjor.

I Västerås är det fortsatt så att man i princip har en trio som bär laget: Veteranen Stefan Hellkvist håller än med sina tolv mål, elva assist och +9 på 19 matcher och nyförvärven Christian Larrivée och Tobias Forsberg har varit lyckade. Larrivée från danska ligan har tre mål och nio assist och +11 på 16 matcher, 21-årige Forsberg från MoDo har sex mål och fem assist och +10.

Matchen sänds på S24. Matchstart 18:00.

Sida 1 av 3
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB