Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Allsvenskans bästa spelare efter 20 omgångar

av Anders

I inledningen av serien, efter bara åtta omgångar, gjorde Morabloggen en sammanfattning över vilka spelare som inlett säsongen bäst. Både sett i hela serien och internt inom Mora IK. Då var det anfallarna Nichlas Hardt, Malmö, Eric Johansson och Pelle Prestberg, Leksand, som utsågs tillsammans med backarna Oliver Ekman-Larsson, Leksand, och Peter Messa, Bofors. Till bäste målvakt korades Malmös Markus Karlsson. Ingen Morait tog plats bland de allra bästa men närmast var Daniel Viksten, Greger Artursson och Lars Johansson.

Nu är det dags för en uppföljning:

Anfallare:
Nichlas Hardt, Malmö
Malmös Nichlas Hardt är den enda spelaren som är kvar på den här listan av dem som fanns med efter åtta omgångar. 21-åringen är på väg mot 16+29=45 poäng och +31 att jämföra med de 27 poäng och +13 han spelade sin debutsäsong i MIF. Han har nu redan gjort sex mål och elva assist och spelat +12.

Jesper Ollas, Leksand
Detta ser ut att vara hårt jobbande Ollas genombrottssäsong som poängmakare. 23 poäng fördelat på elva mål och tolv assist har det blivit på 18 spelade matcher och dessutom goda +11. Håller detta i sig når han rekordnivån 32+35=67 poäng och +32, tidigare har 25-åringen som mest gjort 21 poäng på en allsvensk säsong.

Christian Larrivèe, Västerås
Det är inte bara jämmer och elände i Västerås. Nye kanadensaren Christian Larrivée har visat att åtminstone värvningen av honom har varit lyckad. Och med tanke på att han kom från två säsonger i den danska ligan och aldrig ens lyckats ta en ordinarie plats i AHL så det bra gjort. Tolv poäng, tre mål och nio assist, har det blivit på 16 matcher för 27-åringen. Därtill +11 i plusminusstatistiken. Fortsätter det slutar han på 10+29=39 poäng och imponerande +36.

Moras bäste:
Efter att MIK haltat betänkligt ett tag så finns inte längre något givet namn. Laget är ganska jämnt och tyvärr sticker ingen ut på ett imponerande vis. Förhoppningsvis kan hela laget lyfta sig tillbaka till de höga höjder de stundtal visat. Sammanvägt bli det Marcus Eriksson som får titeln som lagets främste anfallare efter 20 omgångar. Men det är ganska jämnt. Sju mål och sex assist och +4 har det blivit för Eriksson. I takten han håller är han trots allt på väg mot en bättre säsong än den förra och når 18+16=34 poäng och +10.

Backar:
Josh MacNevin, Växjö
Växjös Josh MacNevin är kanske det mest givna namnet på den här listan. Den offensiva backen gör oerhört mycket nytta och har redan gjort fem mål och imponerande 15 assist! Till det har han också gått ligabäst +17. Fortsätter han så slutar han på 12+37=49 poäng och +42 vilket är riktigt bra. Förra säsongen blev det 42 poäng för den 32-årige kanadensaren. Nu är han alltså på väg mot något ännu bättre.

Fredrik Eriksson, Malmö
Malmös Fredrik Eriksson är en spelare som kan spela lite varstans och är kapabel både som forward och back. Men det är som back han kvalar in på den här listan. Denna säsongs tre mål och 18 assist på 20 matcher tillsammans med +12 i plusminusstatistiken är bra. Håller han stilen blir det 8+47=55 poäng och +31 för 26-åringen som därmed är uppe och nosar på sina tidigare rekordnivåer i Allsvenskan.

Moras bäste:
Precis som hela Mora har Mattias Ekholm blandat och gett den här säsongen men på slutet tillhör han en av dem som trots allt hållit klassen hyfsat. Ett mål, åtta assist och +2 är facit på 17 matcher. Det skulle ge 3+24=27 poäng och +8 om det håller i sig vilket är ett steg framåt jämfört med förra säsongen för 19-åringen.

Målvakt:
Joacim Eriksson, Leksand
Med en räddningsprocent på 93,35 och ett snitt på 2,14 insläppta mål per match är det ingen tvekan om att Eriksson är både Leksands försteval och en av allsvenskans bästa målvakter. Konkurrensen är dock stenhård men 19-årige Eriksson har hittills visat att han är att lita på.

Moras bäste:
Lars Johansson har fortsatt varit Moras förstaval i målet och han har varit genomgående stabil. Hjälpen från utespelarna har det däremot varit si och så med ibland och det har gjort att hans statistik inte är särskilt uppmuntrande. 89,51 i räddningsprocent och 3,03 insläppta mål per match är inte vad en målvakt drömmer om.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB