Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Läget för Moras juniorer

av Anders

Mora har ju två säsonger i rad framgångrikt slussat in spelare från de egna juniorleden i A-laget och den satsningen är riktigt kul. Frågan är dock hur väl rustad klubben är på juniorsidan inför kommande säsonger?

Förra säsongen slutade man sjua SuperElit Norra med Johan Persson som överlägsen poängkung och fick fortsätta säsongen i SuperElit Norra Vår där de lite sämre lagen får avsluta säsongen. Även där var Johan Persson poängkung fast då med Markus Tomt tätt där bakom. Den enda junior som blev upplockad till denna säsong var också just Johan Persson. Säsongen innan var MIK nia i tabellen och spelade även då i SuperElit Norra Vår andra delen av säsongen. Då var Daniel Viksten den stora poängkungen och Viktor Amnér var en annan av de mest framträdande spelarna. Upplockade i A-laget till säsongen efter blev som bekant just Viksten och Amnér och dessutom Mattias Ekholm, Lucas Sandström, Patrik Eklund och Alexander Hilmersson.

Säsongen dessförinnan, 2006/07, var MIK riktigt starka i J20. Man blev fyra i SuperElit Norra och fick fortsätta i SuperElit Top-8 där man blev sjua och till sist föll mot Malmö i två raka matcher i slutspelet. Poängkung var då Jonas Kapla som tillsammans med Lucas Sandstöm och Lars Johansson var de mest dominanta spelarna. Kapla tog dock aldrig någon ordinarie plats i MIK utan hamnade via Bofors och Malung i Hedemora där han är nu.

Den här säsongen ligger Moras juniorer nia i J20 SuperElit Norra och har en bit upp till åttonde lag. Ingen spelare i laget sticker – i mina ögon – heller ut på ett tydligt och dominant vis. Min fundering är om det är negativt eller inte har någon betydelse alls för Moras möjligheter att plocka upp juniorer från J20 kommande säsong? Den säsong som flest spelare tog klivet upp – och klarade av att ta klivet upp – var efter en relativt svag juniorsäsong för MIK medan ganska få, egentligen ingen, ur det Mora som gick till SM-slutspel för juniorer lyckades etablera sig i A-laget säsongen därefter – låt vara att MIK var ett elitserielag då.

Jag har inte svaren utan kastar istället ut en fråga (eller ett par!) till bloggens läsare: Vad tror ni om detta? Finns det några spelare i juniorlaget som kan vara reda att satsas på i A-laget till nästa säsong? Finns det några på sikt? Vad är er åsikt?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB