Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Inför Björklöven-Mora imorgon (sänds på S24)

av Anders

När Mora möter Björklöven imorgon blir det åter utan både Marcus Eriksson och Håkan Bogg. Bådas skador tycks hålla dem borta från spel åtminstone över jul och nyår, i Erikssons fall kanske ännu längre. Än så länge är dock JVM-spelarna Anton Rödin och Mattias Ekholm kvar i laget och det gör att MIK kan ställa upp med samma uppställning som tidigare.

Nyckelordet inför morgondagens match är ödmjukhet och av de uttalanden Harald Lückner gjort så är det tydligt att han är mycket medveten om det vilket givetvis känns mycket bra. Förhoppningsvis har spelarna också tagit till sig detta.

Björklöven är ju ett av seriens krislag där sämre resultat än väntat gjort att man ändrat om en del i laget. Man har dessutom tagit tillbaka Joakim Fagervall som fick sparken förra säsongen och flyttat ned Kari Eloranta till positionen som assisterande tränare. Med ynka 52 gjorda mål är Björklöven näst sämst i serien i den kategorin. Defensivt är man dock lite solidare och man innehar en delad sjätte plats i det avseendet med sina 70 insläppta mål. Detta kan jämföras med Moras 77 insläppta mål, något som visar att det fortfarande är disciplinen, noggrannheten och ödmjukheten i försvarsarbetet MIK behöver fokusera mest på. I powerplay är Mora något vassare än Björklöven medan det omvända, fast med större skillnad mellan lagen, gäller i boxplay.

Tittar man på de individuella insatserna i Björklöven så här långt så är det givetvis få som imponerat. Det största undantaget är målvakten och nyförvärvet Patrick Galbraith som varit säker. Strax över 92% i räddningsprocent och endast dryga 2,2 insläppta mål per match är bra av den 23-årige dansken i ett lag som haft det så tungt som Björklöven. Med andra ord så är risken stor att det blir en tät och jämn match ifall Galbraith är på humör och lyckas spika igen. Av utespelarna är det få som sticker ut positivt men backen Johan Svedberg har varit ganska bra trots allt. 29-åringen som gjort tre elitseriesäsonger i Timrå är inne på sin tredje säsong i Björklöven och är mål-, assist- och poängmässigt bäst av alla backar med fyra mål och åtta assist. Med det är han trea i den interna poängligan endast tre poäng efter ledande Fredrik Öberg. I plusminusstatistiken är han allra bäst och lagets enda spelare som gått plus.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB