Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Inför Malmö-Mora imorgon (sänds på S24)

av Anders

Imorgon är det dags för Moras sista match innan ett kort juluppehåll. Det är Malmö på bortaplan som står på programmet och att det lär bli jämnt och tufft är ingen vågad gissning. Lagen är båda inblandade i den knallhårda kampen runt platserna tre till sju i tabellen, Mora är trea och Malmö femma – två poäng efter, och dessutom har de både gjort och släppt in lika många mål var. Mora har det något bättre anfallet med 94 gjorda mål mot Malmös 92. Däremot har Malmö varit något tätare med 76 insläppta mål jämfört med Mora 79. Jämför man med övriga lag i serien är de offensiva siffrorna riktigt goda, man tillhör allsvenskans vassaste i den kategorin. Defensivt är det precis tvärtom, något av en akilleshäl för lagen. På senare tid har MIK dock fått bättre och bättre ordning på detta. Man har varit noggranna, ödmjuka och disciplinerade oavsett motstånd och spelat precis så enkelt som man ska. Offensivt har man samtidigt inte tappat något – snarare har det varit tvärtom när man istället för att ha hamnat under tryck i egen zon kunnat vända på motståndarna med fart.

Mot Malmö gäller det att fortsätta på den inslagna vägen för MIF är ett riktigt bra lag. Man har egentligen inga svaga lagdelar och alla formationer är jobbiga att möta. I målet har Markus Svensson varit stabil hela säsongen. Ska man peka ut någon liten svaghet om man jämför laget med Mora så är det att både powerplay och boxplay varit svagare än Moras.

Backarna Fredrik Eriksson och Teemu Käse är tillsammans med anfallaren Nichlas Hardt de av utespelarna som haft de allra bästa säsongerna.

I och med att Mattias Ekholm och Anton Rödin försvunnit till JVM-förberedelser så kan tyvärr MIK inte fortsätta med sitt vinnande lag. Tidigare inlånade Alexander Deilert kommer därför att komma tillbaka till Mora åtminstone för matchen mot Malmö. Deilert har under tiden han var tillbaka i Djurgården noterats för sju matcher även om han bara fått spela i fem av dem. Han debuterade i hemmasegern mot Brynäs den 26 november då han matchades i tredjebackparet och poänglös spelade -1. Mot Frölunda, Färjestad och MoDo i omgångarna efter blev det samma sak, han matchades i tredjebackparet, var poänglös och gick -1. En blytung start alltså. Och trots att det såg lite bättre ut mot Luleå (han spelade +1) blev han bänkad i två matcher därefter. Han var sedan tillbaka i laguppställningen och avslutade då med att spela +1 på nytt. Med andra ord tycks hans form vara stigande.

Hur man gör på anfallssidan är i nuläget oklart. Lånas ingen ytterligare spelare in kan jag tänka mig att Johan Persson flyttas upp och tar Rödins plats. Eventuellt får sedan en junior chansen i fjärdekedjan.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB