Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Inför Örebro-Mora ikväll

av Anders

Ikväll är det match mot Örebro på bortaplan som står för programmet för MIK. Och med inlånade Thomas Enström i laget och Håkan Bogg troligen redo för en comeback så lutar det åt att MIK spelar med fyra hela kedjor. Precis som jag hoppades kommer Enströms debut därmed med största sannolikhet att ske i en fjärdeformation tillsammans med Bogg och Johan Persson. Trion tränade tillsammans senast och det är om Bogg inte skulle kunna spela som det kan bli förändring. Att Harald Lückner vill röra om så lite som möjligt i sitt vinnande lag är uppenbart och jag tycker att han är helt rätt ute. Hans kommentar om det hela tror jag också gynnar den goda stämningen i truppen: ”Klart är att han [Enström] får börja i en fjärdelina och jobba sig in i laget, som alla andra. Och det har han full förståelse för.”

Precis som inför förra mötet med Örebro är kvällens match en match där Mora bara måste ta tre poäng. MIK är det bättre laget och spelar man bra kommer man vinna. Tappar man en endaste poäng betraktas det som slarv. Därmed är det i praktiken inte så lätt att vinna en sådan här match som det verkar. Vinner man har man bara gjort vad som förväntats, tappar man poäng har man misslyckats. En ganska negativ press med andra ord. Nyckeln är att vända det till något positivt: Vi har pressen på oss för att vi är så bra att vi förtjänar det. Och går vi ut och spelar som vi ska blir det kul och vi får tre poäng.

Örebros stora problem är försvarsspelet medan man framåt håller samma klass som MIK. Moras väg till seger är därmed att se till att Örebro får slita för sina mål genom att bjuda på minimalt med bra chanser. Och det gör man om man är precis lika ödmjuka och kliver in med samma inställning mot Örebro som mot AIK. Framåt kommer man att få sina lägen för Örebro har helt enkelt inte samma skicklighet när det gäller att täta till och undvika egna misstag. 118 insläppta mål mot Moras 81 talar sitt tydliga språk. Till skillnad från övriga lag i botten av serien har dock Örebro en klar ekonomisk fördel och man har kunnat fylla på med namnkunniga nyförvärv som Rastislav Pavlikovsky och Marcus Kristoffersson. Pavlikovskyhar gjort en match och Kristoffersson två och de har börjat ganska bra så det är troligt att det är ett bättre Örebro man möter denna gång jämfört med senast. Förutom nyförvärven är det annars fortsatt trotjänaren Henrik Löwdahl som man bör se upp med. När han är på isen gör faktiskt Örebro långt fler mål än man släpper in vilket man kan säga om väldigt få andra i laget.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB