Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Ny Moraseger mot Björklöven

av Anders

Mora vann för andra matchen i rad mot Björklöven och för andra matchen i rad efter en inledning där man hamnade i underläge. Att kunna vända till seger, två matcher i rad, mot en motståndare som vet precis hur man spelar är riktigt starkt. Att man därmed är uppe i åtta raka segrar är än mer imponerande för hur man än vrider och vänder på det är det inte enkelt att vinna åtta matcher i rad i den här serien. Några matcher har varit av karaktären beställningsjobb och det är lätt att man får en plump i en sådan match ibland. Men det har inte MIK fått. Man har varit redo för varje match och gjort precis vad man skulle. Visst, det har inte varit övertygande jämt, och det har inte varit bländande spel jämt. Men det har varit trepoängare. Dessutom har man två segrar mot topplag som AIK och Malmö i sviten. Båda helt rättvisa. Med allt detta i åtanke känns det riktigt välförtjänt att MIK i och med kvällens seger får kliva upp ovanför kvalseriestrecket. Visserligen med en match mer spelad än AIK men ändå. Man är med där uppe. Och man har tagit sig dit upp genom eget hårt jobb.

Inför nästa match splittras dock det vinnande gänget då Mattias Ekholm och Anton Rödin båda två försvinner till JVM. I synnerhet Ekholm känns som ett riktigt tungt avbräck då han alltmer klivit fram och visat att han vill utmana Greger Artursson om titeln som lagets bäste back. Rödin har visat väldigt mycket potential och talang och hade han blivit kvar längre hade han säkerligen kunnat växa ut till en av lagets vassare anfallare. Nu kommer han tyvärr inte tillbaka efter JVM utan återvänder till Brynäs. Vad MIK hittar på för att ersätta dessa två ska bli mycket intressant att se. Dessvärre har klubbens juniorer inte riktigt hållit måttet när de fått chansen, i alla fall inte på anfallssidan. Bland backarna är det väl egentligen Simon Friberg som gjort en helt ok insats den gången han fick chansen men annars har ingen riktigt visat framfötterna.

Kvällens seger mot Björklöven var för övrigt en riktig Moraseger, en lagseger där alla gjorde sitt jobb och ingen föll ur ramen. Extra plus till Martin Johansson (ett mål och en assist samt +2) och Mikael Zettergren (en assist och +2) som tycks trivas riktigt bra tillsammans i kedjan med Mikael Simons. Överhuvudtaget tycks man ha hittat helt rätt med formationerna nu, både på anfalls- och backsidan. Surt att tvingas ändra på det nu på grund av att man har så duktiga unga spelare att de försvinner till JVM och serien fortsätter ändå.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB