Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Andra raka förlusten mot Oskarshamn

av Anders

Mora och Harald Lückner valde som jag fruktade att fortsätta på den inslagna vägen med att spela högt och satsa på att få igång spelare man tror på men som ännu inte presterat framför dem som varit de bästa i laget hittills. Och precis som senast fick man betala priset i form av en förlust mot serien jumbo Oskarshamn. Även om det är en hel del matcher kvar känns det som att MIK i och med detta kastar bort sin chans att komma topp tre och istället hamnar i ett ovisst playoff. Det man hoppas att vinna är givetvis att ha ett ännu bättre lag då, när det drar ihop sig. Frågan är bara om det ens blir det och om det därmed i värt risken. Förra säsongen gjorde man precis samma sak med en betydligt namnkunnigare spelare – Ross Lupaschuk – och misslyckades. Med tanke på den fina säsong Mora har bakom sig är min åsikt att det känns onödigt och tråkigt att man chansar på det här viset.

Det tydligaste tecknet på att detta verkligen var vad man gjorde var att Färjestadslånet Magnus Nygren åter fick chansen i förstabackparet tillsammans med Greger Artursson. Inte heller ikväll var han tyvärr lyckosam och ännu så länge är det hans defensiva brister som märks mest. Poänglös och -1 ikväll gör att han på två matcher mot jumbon med en bra backpartner bredvid sig poänglös spelat hela -4! Ett annat förvånande beslut var att låta junioren Alexander Holmberg gå in i andrakedjan i Daniel Vikstens frånvaro. Hade förväntat mig att man placerat comebackande Marcus Eriksson där eftersom Holmberg haft det svårt tidigare. Nu hamnade Eriksson istället i tredjekedjan på Mikael Simons bekostnad. Simons blev istället center i fjärdekedjan. Något lyckosamt drag var det inte. Holmberg hade det svårt ikväll igen, blev utan poäng och spelade -1. Totalt har han spelat -3 på sju matcher vilket placerar honom som näst sämst i den kategorin med endast Nygren efter sig.

Mora gör naturligtvis ingen bra insats och det är framförallt i powerplay och boxplay som man förlorar matchen. Bland annat spelade man fem mot tre i över en och en halv minut utan att göra mål samtidigt som Oskarshamn utnyttjade två av tre boxplaylägen. Trots förlusten ska man dock inte såga hela laget. Några gjorde faktiskt helt ok ifrån sig. Djurgårdlånet Alexander Deilert var kanske Moras främste men även kedjan med Niklas Fogström, Alexander Hilmersson och Jens Jakobs var godkänd. Detsamma gäller Mattias Ekholm, Marcus Eriksson, Mikael Zettergren, Markus Lilja och Mikael Simons.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB