Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Blir det några tillskott till Moras trupp?

av Anders

Med transferfönstret inte särskilt långt borta är det ju intressant att fundera på om Mora kommer att göra några förstärkningar av laget. Dels om man ens vill och dels vilken lagdel man är ute efter att förstärka i så fall.

I mina ögon så är svaret både enkelt och kanhända även tråkigt – jag är nöjd med den trupp som finns och tror det bästa är att hålla den intakt och inte göra några förändringar. På målvaktssidan har Lars Johansson varit stabil och dessutom bevisat att han orkar stå hur många matcher som helst. Kanske är det inte helt fel att ha en bror som är landslagsman i orientering och – numera – längdåkning, då lär man veta vad god kondition verkligen är! Bakom finns dessutom en reserv som när han kom in i hetluften visade att han håller god klass även han – Daniel Hansen. På backsidan är man sedan inlåningen av Magnus Nygren sju backar i truppen och blir Nygren kvar så ser det bra ut även på den fronten. Alla sju håller klassen och ett par tillhör seriens allra bästa. Tänker framförallt på Greger Artursson och Mattias Ekholm men faktum är att även lite anonymare backar som Markus Lilja och Viktor Amnér är riktigt pålitliga spelare. Fler backar än dessa sju behövs absolut inte, risken att få två backar skadade en längre tid är inte stor nog att uppväga nackdelen med att ha två backar på bänken varje match.

Framåt har man på papperet 13 anfallare om Djurgårdslånet Henrik Eriksson blir kvar samtidigt som skadade Marcus Eriksson kommer tillbaka. Jag tror att Harald Lückners önskan är att det blir just så och han därmed även på anfallssidan har en spelare i reserv. Jag tycker att han är helt rätt ute om det är så han resonerar. Precis som på backsidan har han då minimalt med spelare på bänken samtidigt som det ändå finns en reserv som gör att man för det mesta har fyra kedjor att tillgå. Och precis som det sett bra ut på backsidan har det även sett bra ut på anfallssidan. Många har gjort det riktigt bra och har en kedja det tungt visar en annan vägen.

Att andra lag förstärker med hoper av kända – och halvkända för den delen – spelare är inte något man bör oroa sig för heller och känna att MIK måste också värva för att hänga med. Kom ihåg förra säsongen när MIK själva fick tillbaka sin gamle stjärnback Ross Lupaschuk. Det blev långtifrån den succé man hoppades på. Det är mer regel än undantag att de här sista-minuten-värvningarna ger mer oro i truppen än höjer standarden på laget och hjälper dem till Elitserien. Låt därför det Mora som man har idag få chansen hela vägen och mycket talar för att de bjuder på en del glada överraskningar.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB