Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Dagen efter Moras bortaseger mot Västerås

av Anders

Mora vann gårdagens match mot Västerås på bortaplan med 3-1 trots att man förlorade skottstatisken med förkrossande 41-15. En strålande Lars Johansson var förstås en förklaring men också att MIK, åtminstone bitvis, jobbade hårt och rätt:
”Vi behövde inte spela så konstruktivt, utan kunde lägga ner pucken djupt i deras zon. Visst var det en turseger, men på många sätt har vi ändå arbetat till oss den”, sa Harald Lückner till moraik.se efter matchen och av det uttalandet kan man förstå att Lückner trots allt var ganska nöjd med sina spelare. Det är inte alltid man spelar på topp offensivt och skapar en massa chanser och då är det än viktigare att man är disciplinerade och inte bjuder på något bakåt.

Förutom att Lars Johansson var strålande i mål var de två största topparna i ett i övrigt jämngott Mora backarna Greger Artursson och Markus Lilja.

Tre poäng är dessutom alltid tre poäng hur man än tar dem och eftersom AIK ”bara” fick med sig två poäng mot Växjö så klev MIK upp ovanför kvalstrecket. Skönt även om det naturligtvis inte betyder att man är där för gott. Men man är med i toppkampen och inget lag känns omöjligt att besegra.

Precis som väntat blir inte Tobias Dahlin kvar i Mora. Han lämnar istället MIK för Borlänge. Två som däremot kan bli kvar längre är Djurgårdslånet Henrik Eriksson och Modolånet Thomas Enström. Harald Lückner har precis som när det gäller Färjestadslånet Magnus Nygren uttryckt en önskan att behålla de båda och det är högst förståeligt. I Marcus Erikssons och Håkan Boggs fortsätta frånvaro – som dessutom verkar vara av väldigt obestämd längd – vill Lückner naturligtvis ha möjligheten att kunna spela med fyra hela kedjor. Och de juniorer som fått chansen har tyvärr inte riktigt tagit den. Om, och hur länge, Eriksson och Enström blir kvar i MIK är därmed helt upp till Djurgården och Modo.

Förutom det väntade beskedet att Dahlin inte blev kvar i Mora så gav gårdagens match inte några nya besked om backsituationen eftersom Mattias Ekholm inte var i speldugligt skick efter sin hemresa från JVM. Tisdagens match mot Växjö blir därmed intressant även ur denna synvinkel: Vilken av truppens sju backar betraktas i nuläget som sjundeback? Min syn på detta har inte förändras utan jag tror precis som tidigare att eftersom Greger Artursson, Mattias Ekholm, Viktor Amnér och Markus Lilja har varit de bästa backarna hittills och Magnus Nygren knappast lånats in för att sättas på bänken så är det i första hand Patrik Eklund och i andra hand Robin Gartner som riskerar att hamna på den positionen. I mina ögon är Patrik Eklund också den av backarna i truppen som – i jämförelse med övriga ordinarie backar – presterat minst bra (vill inte ens använda ordet ”sämst” eftersom jag anser att alla de sex backar som MIK haft att tillgå skött sig bra och dessutom haft en stigande formkurva). Han är fortfarande junior och en lovande sådan och kan vara nöjd med sin insats den här säsongen. Faktum är att jag egentligen helst hade sett att MIK fortsatt med de sex backarna man hade, men jag kan förstå att man i Moraledningen tycker det känns osäkert ur skadesynpunkt.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB