Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Inför Mora-Oskarshamn imorgon

av Anders

Mora får direkt chansen till revansch på Oskarshamn då serien vänder redan imorgon. Precis samma saker som gällde inför bortamötet gäller givetvis även hemma: Oskarshamns chanser är två – att David Rautio är omänsklig i målet eller att MIK underskattar motståndet precis som man gjorde sist. Just därför talar än mindre för Oskarshamn. Mora ska inte gå i samma fälla en gång till.

Förhoppningsvis signalerar även lagledningen att det är fullaste allvar och mönstrar den allra starkaste uppställningen – och fortsätter sedan så säsongen ut. MIK har inte råd att slarva bort poäng och man vinner så lite till en så stor risk att försöka matcha igång spelare som ännu inte riktigt är i allra bästa form. Som det ser ut blir Magnus Nygren, Alexander Deilert och Henrik Eriksson kvar i Mora säsongen ut (helt klart är det dock inte). Det innebär att MIK kommer att ha åtta backar i truppen och – när Marcus Eriksson är återställd från sin skada – tretton anfallare. Kommer Harald Lückner fortsätta att gå på tre backpar känns åtta backar lite för mycket samtidigt som det är tveksamt om det verkligen är vettigt att spela på fyra hela femmor. Jag är, med tanke på lagsammanhållningen och risken för att man förstör den litegrann när det nu blir frågan om mer bänkningar, lite osäker på om detta verkligen är det bästa.

Nu är dock läget som det är och det bästa att göra i den här situationer tror jag är att använda alla åtta backarna till att börja med för att se vilka som framöver ska ha mest istid. Samtidigt är det viktigt att man tar poäng så de som presterat bäst hittills bör trots allt vara de som matchas allra hårdast. Och den inställningen bör gälla inte bara på backsidan utan i hela laget. Min önskeuppställning imorgon skulle därmed vara i princip den man hade under den långa segersviten tidigare: Lars Johansson i målet, Greger Artursson-Patrik Eklund, Mattias Ekholm-Viktor Amnér, Markus Lilja-Robin Gartner och Alexander Deilert-Magnus Nygren som backpar (matchade i nämnd ordning) samt Alexander Hilmersson-Niklas Fogström-Jens Jakobs, Martin Johansson-Tony Lagerström-Henrik Eriksson (i skadade Daniel Vikstens frånvaro) och Mikael Zettergren-Mikael Simons-Håkan Bogg som de tre första kedjorna. Johan Persson-Henrik Eriksson-Victor Enmalm hade om inte Viksten varit skadad fått utgöra en fjärdekedja men nu är nog det bästa att de matchas som ett extra ytterforwardspar.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB