Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Inför Mora-Troja/Ljungby idag – debut för nya lånet Magnus Nygren

av Anders

Som väntat får Tobias Dahlin ytterligare ett par matcher på sig att övertyga Moraledningen om att han borde få vara kvar. Både idag mot Troja/Ljungby och på fredag mot Västerås är han med i truppen. Samtidigt ökar dock konkurrensen om en backplats då Mora gjort klart med lån av Färjestads Magnus Nygren.

19-årige Nygren har den här säsongen mest hållit till i Skåre i division 1 men där har han å andra sidan imponerat stort. Han är topplaget Skåres bäste poängplockare och är etta i interna assist- och plusminusligan. Dessutom är han intern delad tvåa i antalet gjorda mål. Nio mål och 18 assist samt +15 har det blivit på 24 matcher. Han har även fått prova på lite elitseriespel i Färjestad; nio matcher har han gjort med en genomsnittlig istid på strax under tio minuter per match. Några poäng har det inte blivit och i plusminusstatistiken har han mindre smickrande -4. Han beskrivs av Jan Simons som ”en stor talang” och, precis som hans statistik den här säsongen ganska tydligt visar, en spelare med ”bra utvecklat spelsinne och bra skott”.

Nygren debuterar redan idag och blir kvar januari ut. Detta innebär att man har sju backar i truppen inför dagens match och åtta då Mattias Ekholm kommer tillbaka från JVM. Och med tanke på att Harald Lückner hittills företrädelsevis valt att spela på sex backar även vid de tillfällen då fler funnits att tillgå så är jag lite förvånad över nytillskottet även om man från Moras sida aviserat att man fortfarande letade efter fler backar. För kommer man att ha åtta backar i truppen och bänka två av dem varje match känns det som man tar en liten risk när det gäller den omvittnat goda stämningen i laget. Det har ju trots allt gått riktigt bra med det lag man har och ingen – varken nya inlånade spelare eller de spelare som varit med hela säsongen – gillar att sitta på bänken.

På anfallssidan saknades senast febersjuke Viktor Enmalm men är han tillbaka lär MIK kunna återgå till de kedjeformationer som man hade mot AIK och Örebro och ha en fjärdekedja bestående av Johan Persson, Håkan Bogg och Modolånet Thomas Enström.

Precis som mot Örebro och Sundsvall är dagens match mot Troja/Ljungby en match som Mora ska vinna. Men att det inte är lätt att vinna på beställning har MIK visat. Mot Örebro gjorde man visserligen en ganska bra match men man fick inte in pucken samtidigt som Örebro spelade riktigt bra. Mot Sundsvall senast gjorde man en klart sämre insats och bjöd på för mycket bakåt. Förhoppningsvis har man lärt sig en del av detta.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB