Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Enkel seger för Mora

av Anders

Rörigt värre i Borås försvar. Två Moraspelare helt rena med öppet mål då Greger Artursson gör mål.
Rörigt i Borås försvar. Två Moraspelare med öppet mål när Greger Artursson gör 6-2.

Mora behövde inte förta sig när de fick med sig alla tre poängen från Borås tidigare ikväll. Hemmalaget var närvarande endast på papperet och sällan har man sett en så svag och håglös motståndare. Det hade naturligtvis varit roligare att skriva att MIK gjorde Borås dåliga men det skulle vara att ljuga. Mora gjorde en tämligen medioker insats och hade man spelat som man gjorde ikväll mot Leksand senast hade det blivit noll poäng. Farten på skridskorna var visserligen ganska bra men precis som den ofta varit den senaste tiden hade man förtvivlat svårt att få iväg passningarna i tid. Det blev mycket uppåkningar och sena indumpningar när anfallarna redan fått stanna upp. Och det blev mycket solokörande. När man väl började släppa pucken var dessutom siktet ganska dåligt inställt. I försvarsarbetet var man heller inte helt noggranna även om det var den delen av spelet som var närmast den nivå man behöver för att kunna rubba ett bra lag.

Det var således inte förvånande att det var Borås som tog ledningen. Men efter att Mora fått en gratischans tillbaka in i matchen i och med att en Boråsare drog på sig ett onödigt matchstraff efter en knätackling på Victor Enmalm i offensiv zon och vänt till 2-1 så var Borås egentligen inte ens nära. Visserligen kvitterade man till 2-2 men redan efter Moras 4-2 kändes matchen avgjord och avslagen. Det är sällan man ser ett lag spela med så lite stolthet som Borås avslutade med, det var som att ingen brydde sig om hur det såg ut bakåt utan bara hoppades på att själv få in en puck framåt. Ändå dominerade inte Mora på något sätt även om det syntes på Moras förstakedja med Alexander Hilmersson, Niklas Fogström och Jens Jakobs att de hade både kylan och skickligheten för att utnyttja de ytor man fick. I övrigt så var det bortsett från Lars Johansson i Moras mål – som verkligen jobbade för att slippa släppa in så mycket mål trots att försvarsarbetet inte var hundraprocentigt – egentligen ingen som höjde sig över mängden.

Noterbart är att Robin Gartner började som sjundeback men kom in istället för Viktor Amnér. Om det var en skadekänning eller annat som fick Amnér att kliva av är osäkert. Var det frågan om en bänkning så känns det dock märkligt. Det dribblande med formationer som varit en tid nu har ju knappast gett ett mer stabilt spelande lag utan precis tvärtom.

Nu ska man inte vara alltför negativ heller. Mora tog tre poäng och det är vad som räknas. Att målskillnaden förbättrades en hel del är också bra. Man ska bara inte lura sig själv och tro att kvällens spel leder raka vägen till Kvalserien. För att nå dit är jag rädd att MIK måste höja sig.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB