Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Inför Mora-Örebro imorgon

av Anders

Det är ett helt klart stukat Mora som tar emot Örebro hemma imorgon efter ytterligare en match med svagt spel som slutade i förlust mot ett bottenlag. Visserligen betydde tre förlorade poäng mot Sundsvall ingenting tabellmässigt men man börjar verkligen undra om MIK kommer att ha något att hämta i ett playoff. Fast å andra sidan kan formkurvor vända snabbt och förlustsviter bli till långa segerrader. Det som oroar är dock att Moras formkurva tenderar att peka nedåt och de probelm man har spelmässigt – i synnerhet att man spelar svårt och gör en hel del stora misstag som motståndarna ofta utnyttjar – finns kvar i match efter match.

Att MIK spelade som bäst när man hade en tunn trupp där de ”egna” spelarna alltid hade en plats i truppen och ingen var bänkad. Istället för att komma in och stärka laget och ge Mora ytterligare spetskompetens så har de inlånade spelarna – med undantag från Henrik Eriksson (och Mark Owuya som å ändra sidan spelar minimalt) – haft stora problem med sitt eget spel. Både Magnus Nygren och Alexander Deilert är offensiva lagda backar och när de inte producerar framåt syns det att de tyvärr har det svårt med det defensiva spelet. Mora har nu plockat tillbaka utlånade Patrik Eklund och jag tror det bästa vore att åter ta in honom i laget och ge honom istid.

Med facit i hand tyder mycket på att det klokaste hade varit att inte utöka truppen alls som man gjorde precis innan övergångsstoppet. Eventuella skador och sjukdomar hade kunna täckas upp med att de befintliga spelarna matchades hårdare alternativt kunde juniorer plockats in i laget tillfälligt. Jag är övertygad om att man tagit fler poäng om man gjort så. Å andra sidan är det i playoff och kvalserie som det avgörs hur bra en säsong gått. Och MIK har fortfarande alla chanser i världen att vända på trenden och göra succé.

Imorgon mot Örebro saknas troligen Markus Lilja på nytt och blir det så skulle jag gärna se trygge och stabile Greger Artursson tillsammans med Alexander Deilert så att Deilert klarar sig bättre defensivt vilket kan ge honom större möjlighete att lyckas framåt. Vidare så skulle Mattias Ekholm kunna ge samma trygghet åt Patrik Eklund och Viktor Amnér – bäste Moraspelare senast – åt Robin Gartner.

Framåt är det bara att fortsätta med de två första kedjorna. De känns samspelta och får man bara ordning på defensiven kommer det att produceras framåt. Tredje- och fjärdekedjorna skulle kanske må bra av lite förändring. Kunde tänka mig att Simons fortsätter vara center i tredjekedjan men tillsammans med Marcus och Henrik Eriksson. Det skulle placera Håkan Bogg som center i fjärdekedjan tillsammans med Victor Enmalm och, om Martin Johansson fortsatt saknas – vilket det verkar som, Johan Persson som tredjelänk. Frågeteckan är det dessvärre även för Alexander Hilmersson och skulle han saknas kanske Håkan Bogg kunna flyttas upp på Hilmerssons plats och antingen en junior plockas in i fjärdekedjan eller så skulle man kunna spela med tre centrar och fyra yttrar.

I målet hoppas jag att man låter Lars Johansson stå, skulle man börja låta Owuya stå fler matcher är risken att Johansson känner sig ifrågasatt och tappar självförtroende vilket känns onödigt.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB