Anders Linder – din man i Mora-land!

Mora föll i förlängningen

av Anders

Det var tätt, jämt och spännande men till sist slutade kvällen i moll för Mora då Almtuna avgjorde i förlängningen.

Matchen inleddes annars på ett lovande vis för Mora. Man gjorde en förstaperiod där de egna misstagen var få samtidigt som man visade prov på stor effektivitet. 2-0 till hemmalaget var i överkant och att Almtuna reducerade i powerplay direkt i den andra perioden var på intet sätt orättvist. Det Mora lyckats med i den första perioden var framförallt att minimera de egna misstagen och få till en ganska bra forechecking. Däremot drev man ofta pucken från egen zon, genom mittzonen och därmed hade man inte riktigt den önskade farten i anfallsspelet. I den andra perioden började tyvärr även de egna misstagen komma och det var det som gjorde att Almtuna – trots Moras fortsatta effektivitet – höll sig kvar i matchen. Det var framförallt markeringsmissar det handlade om, situationer där Moraspelarna tittade på puck och glömde spelarna bakom ryggen. Tyvärr hände det vid flera tillfällen och både anfallare och försvarare var syndabockar.

MIK hade ändå med sig 4-3 till den tredje perioden men en mardrömsstart – åter på grund av missad markering – gav 4-4 direkt. Några fler mål föll inte i perioden och det fick MIK vara glada för – även om Mikael Zettergren hade ett ribbskott i slutsekunderna. Man hade fortfarande inte rikigt farten med sig på grund av att man drev pucken så ofta och samtidigt hamnade man ibland i svårigheter bakåt på grund av misstag.

I förlängningen var det därför lite förvånande att Mora vände en aning på steken och var det laget som skapade de bästa chanserna. Framgångsreceptet var att man inte längre bjöd Almtuna på några lägen och då lyckades inte bortalaget heller skapa särskilt mycket. Varsitt powerplay fick Mora och Almtuna i förlängningen. Och medan Moras var ganska blekt så blev Almtunas – som dessutom kom på en aningen billig utvisning – avgörande: Med sju sekunder kvar av överläget kom 5-4.