Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Vinna eller försvinna

av Anders

Imorgon ställs allt på sin spets. Det är vinna eller försvinna för MIK. Och läget ser tufft ut, Almtuna har inte samma press på sig, man har troligen starkare självförtroende och man har publiken i ryggen. Det som framförallt talar för MIK är två saker som jag ser det: För det första att Moras spel i den första och fjärde perioden lovade gott. För det andra att så mycket talar för Almtuna att de kan bli aningen övermodiga.

Det viktigaste är givetvis det förstnämnda. Får man till det defensiva spel som man visade upp i första och fjärde perioden senast, med de få antal egna misstag man gjorde då, i en hel match så ligger man bra till för att vinna över Almtuna. Skulle man dessutom få lite bättre pucktempo med snabba passningar istället för uppåkningar som det ofta blev senast så vinner MIK. Så mycket potential finns i laget. Samtidigt är Almtuna en taktiskt skickligt spelande lag som får ut maximalt av sina resurser – all heder åt tränarna Jonas Rönnqvist och Bert Robertsson – och det gör att nästan varje match mot dem blir oerhört tät och jämn.

De positiva tendenserna man såg i Moras spel gör att jag inte ser någon anledning till att göra några större förändringar i uppställningen. I målet är det bara att fortsätta med Lars Johansson som trots allt gjorde en bra insats. På backsidan använde man Magnus Nygren som sjundeback vilket innebar att han gjorde några ströbyten samt spelade powerplay. Är lite tveksam till hur lyckosamt det verkligen är att slänga in en spelare som har så få byten i benen i ett fåtal powerplay. Så mycket bättre powerplay-spelare är knappast Nygren än övriga backar som finns att tillgå. Skulle därför kunna tänka mig att man enbart spelar på de sex ordinarie backarna man använde senast från start imorgon. Framåt saknades Mikael Simons och Håkan Bogg senast och tyvärr verkar Simons inte kunna spela imorgon heller. Bogg är däremot tillbaka och jag ser gärna att han tar Viktor Enmalms centerposition i tredjekedjan. Dessutom skulle jag gärna se att Marcus Eriksson flyttas upp i tredjeformationen på Martin Johanssons bekostnad. Den skulle därmed bestå av Henrik Eriksson, Håkan Bogg och Marcus Eriksson vilka har spelat ihop ett par gånger tidigare. Fjärdekedjan skulle då bli Martin Johansson, Viktor Enmalm och Johan Persson vilken mest borde användas som avlastning.

Detta skulle innebära att laget blir i princip helt intakt bortsett från små förändringar av tredje- och fjärdekedjorna och att de ordinarie backarna matchas lite hårdare. Och det tror jag är viktigt. Nu när man trots allt fick in lite positiva tendenser i spelet så vore det dumt att röra till det med alltför stora omkastningar av laget på nytt. Skulle det börja se illa ut imorgon kan man alltid kasta om i laget då. Ska man ge en uppställning nytt förtroende måste man starta med den, att först ändra på den och sedan ändra tillbaka när det börjar se skakigt ut är långtifrån samma sak.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB