Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Fyra raka förluster

av Anders

Moras förlustrad växte till fyra matcher i och med gårdagens 2-5-match mot Växjö. Att det finns mycket att jobba med är uppenbart.

Inte heller mot Växjö kunde MIK vända sin förlusttrend och även om en optimist kan försöka klamra sig kvar vid faktumet att Växjö var ytterligare ett tippat topplag så är det ändå väldigt mycket negativ verklighet som gör sig alltmer påmind. Hade Mora haft sex segrar och fyra förluster efter de tio första matcherna och förlusterna kommit mot just Leksand, Rögle, Örebro och Växjö hade det varit en helt ok inledning och förlusterna i sig hade inte varit mycket att prata om. Siffrorna och framförallt hur det spelmässigt sett ut hade däremot ändå varit försvårande omständigheter. Det har varit väldigt rättvisa resultat som inte på något vis kunnat skyllas på små marginaler.

Nu är det dessvärre så att MIK inte har några vinster alls, utan bara de här förlusterna. Då känns allt värre och även om man förstår att programmet varit tufft så hade någon poäng, eller helst seger, behövts för att känslan skulle kunna vara mer hoppfull. Nu är det istället så att laget väldigt mycket liknar ett lag som hamnar i botten av tabellen. I synnerhet det faktum att ingen spelare sticker ut positivt är oroande. Hade två femmor sett bra ut medan två andra var klart svagare hade man kunnat peka på de två svagare och säga ”där är problemet!”. Man hade kunnat kasta om i de formationerna, testat med en junior, en lånespelare eller ett nyförvärv. Nu är det tyvärr ingen formation som fungerar. Det kan gå skapligt i en match, men i nästa är det just den formationen, kedjan eller backparet som är svagast. Det är tyvärr kännetecknet hos lag som endera genomgående är för dåligt – som exempelvis Mariestad säsongen de var uppe och vände – eller hos lag där spelarna inte används taktiskt rätt.

Samtidigt måste man ändå hålla med dem som manar till tålamod och säger att säsongen är ung. Det är den. Och skulle man vinna nästa match mot Troja/Ljungby, som nu blivit lite av en ”måste-vinna”-match, så är man, om inte på banan igen, så åtminstone på väg in på den. Och kan man sedan följa upp med segrar mot Borås, Tingsryd och Oskarshamn som är motståndet som följer därnäst så har man faktiskt fyra segrar och fyra förluster. Och då kommer det bli med ett helt annat självförtroende man tar sig an ett nytt förväntat topplag, Almtuna, i omgången därefter. Detta är inget omöjligt uppdrag, men det är tufft. Samtidigt är det upp till bevis. Klarar man inte av de förväntade bottenlagen heller så är det nog tyvärr så att MIK själva kommer att tampas i seriens nedre regioner den här säsongen.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB