Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Förlust mot Bofors

av Anders

Mora lyckades tyvärr inte bygga vidare på storsegern mot Almtuna och ta ytterligare en seger mot Bofors på bortaplan idag. Men siffrorna, 5-1, var i överkant. Så illa var det inte.

Mora inledde nämligen inte bara bäst utan visade dessutom tendenser till ett snabbare spel och en vassare forechecking. Man vände spelet direkt och på spelare i fart. Allting såg kort sagt lovande ut och när 1-0 kom i powerplay kändes det både logiskt och rättvist. Men efter målet blev det bättre fart på Bofors och Moras tryck avtog. Defensivt kändes det dock fortfarade bra. Man var relativt välorganiserade i försvarsarbetet och man bjöd inte på några lägen. I alla fall inte förrän Håkan Bogg och Patrik Eklund missförstod varandra och båda trodde att den andre skulle ta pucken vilket gjorde att den istället hamnade hos Boforsspelaren precis bakom. Tyvärr var det lilla läget tillräckligt för att det skulle bli 1-1. Strax därefter åkte Martin Johansson ut för puck-out och när Bofors körde en intränad variant där pucken snabbt gick från högerbacksplats, ned till högerforwarden och sedan in framför mål så tittade Marco Tuokko bara puck och missade helt markeringen på Daniel Wessner.

Så hastigt men mindre lustigt var det MIK som gick till periodvila i underläge trots en relativt bra spelmässig insats. Dessvärre var det inte slut där. Moras andraperiod var också spelmässigt ganska bra men det här var en dag då MIK missade sina lägen – bland annat sumpade Alexander Hilmersson och Jens Jakobs varsitt friläge – och tyvärr straffas sådant ibland hårt. Bofors fick sitt första riktigt heta läge när klockan tickat dryga 13 minuter av mittperioden och det resulterade direkt i 3-1. Även denna gång var det Marco Tuokko som missade i markeringsspelet. Patrik Eklund följde med sin Boforsspelare upp mot blålinjen medan Tuokko släppte sin vilket gav Aki Heino två motståndare att ta hand om. Det blev för mycket och baklängesmålet var ett faktum.

4-1 kom i powerplay, direkt i inledningen av slutperioden, men det var inte där matchen tog slut. MIK fortsatte en stund till och fick bara ett par minuter senare ett numerärt överläge. Men man fick inte in pucken och då var det som att Mora dog en aning. Man tappade i tempo, man åkte mer med pucken själv. Därför blev slutet aldrig spännande utan Bofors kunde göra 5-1 när kedjan Henrik Eriksson-Niklas Fogström-Jens Jakobs blev pucktittande och stillastående och lät Fredrik Höggren komma in ren i slottet och fastställa slutresultatet.

Totalt sett så är resultatet givetvis inget vidare men som matchen gestaltade sig så finns det ändå hopp. Men man måste bli bättre på att sätta sina lägen och alla fem utespelarna måste vara aktiva i försvarsspelet, det håller inte att låta motståndarna komma inåkande från blålinjen helt utan markering på det vis som skedde idag. Och det var framförallt anfallsspelarna som var skyldiga till det.

Vad gäller nytillskotten, Simon Löf och Joachim Rohdin, så gjorde de inte så värst mycket väsen av sig. Men det är också väl myckat att begära den första matchen när man precis kommit till en ny klubb. Samma sak såg man i fjol med Anton Rödin. Det tog ett tag innan han kom in i spelsystemet men sedan var han bättre och bättre.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB