Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Lindberg ut, Beck in

av Anders

Mora fortsätter att göra förändringar av spelartruppen. Det senaste är att backen Erik Lindberg lämnar klubben samtidigt som AIK:s Mattias Beck ansluter. Dessutom talas det om att en utlåning av junioranfallaren Alexander Holmberg är på gång.

När ett lag inleder så genomgående svagt som Mora gjort den här säsongen, när inte en enda spelare sticker ut positivt utan alla tycks ha svårt att hålla i den serie man spelar i, så finns det två förklaringar till det. Endera så är truppen helt enkelt för svag för den serie man spelar i eller så spelar laget taktiskt fel. Vilken som är Moraledningens förklaring på Moras dåliga inledning är uppenbart då tre spelare redan i oktober lämnat laget och det under samma tid dykt upp hela fem nytillskott. Av de tre som lämnat är dessutom alla tre nya till den här säsongen och med tanke på att de övriga två nyförvärven, Niklas Bröms och Marco Tuokko, knappast inlett som man hoppats och åtminstone Bröms säkerligen ligger löst till nu när ännu en anfallare kommer till klubben så är det värvningsarbete som man gjort inför säsongen ganska tydligt nu underkänt och klassat som ett misslyckande av klubben själv.

Frågan är om truppförändringarna upphör här. Eller om de ens ska det? Skälet till att två i mina ögon annars givna nyförvärv, Anders Nilsson och Martin Jansson, inte fick komma tillbaka till MIK trots att de gärna ville var ju att man ville satsa på de unga lovande anfallare man hade, exempelvis Johan Persson och Alexander Holmberg, kryddade med nyförvärven Bröms och Tuokko. Persson har redan lämnat laget och Holmberg är på väg samtidigt som de anfallare man har i övrigt haft förtvivlat svårt att prestera som man hoppats. Därmed ser jag det som ett utmärkt läge att ta in både Nilsson och Jansson. Att de båda har Morahjärta och är sugna på uppgiften är det inget tvivel om. Och att man inte riktigt tror på den nuvarande truppen är också tydligt. Dessutom håller man redan på att röra om i truppen och då kan man lika gärna göra det här nu istället för att röra om ytterligare en gång senare. Att Moras ekonomi inte tillåter några större utvsvävningar är känt men de här två lär knappast vara dyra i drift. I synnerhet inte om man precis som när det gällt Dan Iliakis och Aki Heino inleder med try-out-kontrakt.

Lite upp till bevis är det för tränarduon nu de kommande matcherna. Man brukar ju prata om att spelarna i ett lag direkt efter ett tränarbyte ska visa att det var tränaren det hängde på och inte spelarna att det gick dåligt. I MIK har man ju nu gått den omvända vägen och gjort stora förändringar av spelartruppen.

Erik Lindberg lämnar MIK bokförd för elva matcher, noll poäng och -6 i plusminusstatistiken. Med den siffran har han endast Alexander Hilmersson (-7), Niklas Bröms (-8) och Mikael Wikstrand (-13) efter sig.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB