Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Simons vs Bröms

av Anders

Imorgon så möts de för första gången sedan de gått motsatta vägar – Mikael Simons och Niklas Bröms. I alla fall om Mikael Simons klarar sig undan vidare påföljd efter det matchstraff han fick senast i comebacken efter sin skadefrånvaro.

Trotjänaren Mikael Simons fick ju som bekant inte vara kvar i MIK efter den förra säsongen och hamnade i Sundsvall där han inledde strålande innan han blev skadad. På de sex första matcherna gjorde han som förstecenter sex poäng, lika fördelat mellan mål och assist, och spelade dessutom +-0 i ett lag där nästan alla är på minus i plusminusstatistiken. I comebacken senast blev det dock bara tillskott i utvisningskolumnen efter ett matchstraff som kankse håller Simons borta från det första mötet med sin gamla klubb. Och kanske vore det det allra bästa då Simons är ett av Sundsvalls allra största hot.

Niklas Bröms, som gick motsatt väg mot Simons, har också inlett klart svagare. På tolv matcher har det inte blivit mer än tre poäng, två mål och en assist, men vad värre är hela -7 i plusminusstatistiken. Det är näst sämst i hela laget och sämst av alla anfallare. Förhoppningsvis ger mötet med Bröms gamla lag honom ordentligt med tändvätska imorgon.

Jämför man lagen så är det på alla sätt och vis två lag som inlett ungefär lika bra – om än med olika förutsättningar. Endast ett poäng skiljer lagen åt i tabellen, man har gjort exakt lika många mål och släppt in nästan lika många. Moras något bättre powerplay uppvägs av Sundsvalls något bättre boxplay. Och på målvakts- och utespelarsidan har lagen börjat lika bra – eller dåligt om man så vill. Förutom nämnde Simons är det i Sundsvall kanske Gustaf Thorell och Marcus Högström som startat bäst. 20-årige anfallaren Thorell, som tillhörde Färjestad i fjol men mest höll till i Bofors, leder laget i mål (5), poäng (10) och plusminus (+2). Detta kan jämföras med de totalt elva poäng han fick ihop på hela fjolårssäsongen. Den 21-årige backen Högström, en tidigare Modo-junior som kom till Skellefteå inför den här säsongen från den ryska andraligan men bara fick göra en elitseriematch, har på endast åtta spelade matcher skrapat ihop goda åtta poäng (tre mål och fem assist) och ligger på +-0.

Totalt sett är det uppenbart upplagt för en riktigt jämn match. Det som förhoppningsvis fäller avgörandet till Moras fördel är att det känns som att man har mer att visa medan Sundsvall kanske ligger på ungefär den nivå man kan begära. Moras insats senast mot Västerås ger dessutom hopp om att formen är i antågande.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB