Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

3 poäng i alla fall

av Anders

Mora besegrade Troja/Ljungby med 5-3 hemma i lördags och ska man kort sammanfatta Moras instats så kan man säga att det blev tre poäng i alla fall. Men segern var långt ifrån övertygande.

Kanske var det Moras långa uppehåll som gjorde det eller kanske var det att 1-0 kom så snabbt, efter en bra brytning av Håkan Bogg och en snabbt levererad pass till Mikael Zettergren som gled igenom och sköt in pucken, hursomhelst så verkade ödmjukheten inte riktigt finnas hos MIK. Och när man sedan fick 2-0 i powerplay, Robin Gartner slog en snabb passning vid anfallsblå tillbaka till Niklas Fogström som han fått pucken av och Fogström sköt direkt, kanske man inom laget började tro att det skulle gå ganska lätt att ta tre pinnar.

Så lätt blev det inte. För så mycket bättre än Troja är inte Mora. Reduceringen till 2-1 kom innan första periodens slut. Viktor Amnér var först lite överoptimistisk då han jagade först hem men sedan försökte spela vidare pucken. Det gjorde att Mora blev av med pucken och hamnade under tryck. Simon Löf släppte sedan sin markering på Trojas Adam Miller och han fortsatte åka och kunde lite turligt göra mål. Direkt i andra kom sedan 2-2 efter en svag rensning av Aki Heino, rakt få framrusande Trojaanfallare. I det läget kunde matchen absolut vänt men med ett dragskott från blå i powerplay fick MIK det där billiga målet som det bättre laget ofta får. Ledningen var därmed återställd. 3-3 dröjde dock inte särskilt länge. Simon Löf missade en passning i högerbacksläge vid offensiva blå och oödmjukt, helt stillastående utan kroppen bakom pucken, fumlar han ut den och hinner inte alls med när spelet vänder.

Men Moras powerplay kliver än en gång in i handlingen och det är tack vare det, och en del tur, som Mora till sist vinner. Mattias Beck tar vara på en retur och gör 4-3 innan den andra perioden är slut och i den tredje perioden blir det mållöst fram till dess att MIK kan göra 5-3 i öppen kasse.

Totalt sett gör Mora ingen bra match och man får vara glada för att man får tre poäng ändå. Kanske ska man till och med vara dubbelt glada. För nu när man underskattat Troja så gör man förhoppningsvis inte det med Borås ikväll eller Tingsryd imorgon.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB