Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Växjö nästa

av Anders

Efter en förlängningsseger mot Örebro så är det imorgon dags för nästa topplag: Växjö. Senast lagen möttes var det Växjö som gav MIK den där fjärde raka inledningsförlusten som föranledde de omfattande truppförändringarna som Mora sedan gjorde. Nu möts man i ett annat läge där MIK i tur och ordning tagit poäng av Leksand, Rögle och Örebro. Visserligen har det bara blivit fyra poäng totalt men man har varit med på ett helt annat sätt. Förhoppningsvis gäller det även imorgon.

Det blev som bekant seger mot Örebro senast och därmed har man raden 2-3 (efter straffar), 4-5 (efter straffar) och 3-2 (efter förlängning) i ryggen. Detta kan jämföras med inledningsraden 1-7, 0-2 och 1-6 som sedan fylldes på med 2-5  i det mötet med Växjö. Att MIK har höjt sig är det ingen tvekan om även om känslan är att där finns mer att hämta. Det känns dessutom som att MIK både tabellmässigt och formmässigt står och väger lite. Endera tippar det över på den positiva sidan och så samlar man ihop lite trepoängare och hoppar upp över kvalstrecket eller så får man en reaktion efter de tre tuffa matcherna man har bakom sig och glider tillbaka ned på en sämre nivå. Att ett topplag står på programmet känns ur den synvinkeln inte så dumt – motivationen och respekten för motståndet lär finnas som den ska.

Jämför man lagens totala insatser så här långt ska dock Mora inte ha en chans. Växjö har varit bättre i allt. Till och med i powerplay, där MIK annars tillhör seriens vassare lag, är Växjö snäppet bättre. Växjö har gjort fler mål, släppt in färre, har bättre boxplay, har haft bättre målvaktsspel och har haft både anfallare och backar som presterat bättre. I synnerhet spelare som anfallarna Steve Saviano och Dustin Johner har imponerat. Saviano är nia i Allsvenskans poängliga, trea i målligan och tvåa i plusminusligan med tio mål, tio assist och +13. Johner är något sämre men ändå bra med sex mål, elva assist och +11. På backsidan måste Södertäljelånet Tim Heed hyllas. Två mål, tretton assist och +6 på bara åtta matcher är starkt.

I Mora saknas fortsatt Alexander Hilmersson och dessutom är inte heller Mikael Wikstrand med då han spelar J18-landslagshockey. Å andra sidan är Håkan Bogg, Joakim Rohdin och Simon Löf tillbaka.

Notabelt i övrigt är att Mora lånar ut Alexander Holmberg till division 1-laget Olofström och det är inte oväntat. Med både Bogg och Rohdin tillbaka och en Henrik Olsén som kanske varit bättre än Holmberg så är risken stor att Holmbergs istid hade varit minimal i MIK.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB