Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Ikväll – en försmak av målet

av Anders

Ikväll tar MIK emot ett formstarkt Leksand i ett läge då seger skulle betyda oerhört mycket både i jakten på att säkra en playoffplats och för möjligheterna att hålla drömmen om en direktplats vid liv. Med oerhört tufft motstånd och mycket som står på spel så är kvällens match en riktig försmak av ett eventuntuell kommande playoff, för att inte tala om hur det skulle vara i Kvalserien.

Kort sagt. Det är matcher som den ikväll som spelare och tränare längtar efter. Och det är matcher som den ikväll som publiken vill titta på. Hellre se en uddamålsseger i en tuff kamp mot ett topplag än 10-1 mot ett bottenlag.

MIK besegrade ju Sundsvall borta senast och det var starkt gjort. Man stod inte för någon klang- och jubelföreställning men det blir sällan det när Mora möter de på papperet sämre lagen. De krigar och kämpar och försöker ofta koncentrera sig på att hålla tätt och då blir det inte många möjligheter till bra spelvändningar för MIK. Och det är trots allt lagets bästa vapen. Vid de tillfällen då MIK tappat ödmjukheten har man släppt in lite för många mål mot de här lagen innan man insett att man håller på att tappa matchen. Och då har det varit svårt att vända på det. Mot Sundsvall var man täta och det blev bara ett mål i baken innan MIK kunde vända på det och nöta ned motståndet. Det var bra gjort. De tre poängen var viktiga.

Angående kvällens laguppställning ska det bli intressant om man satsar på att hålla ihop ett ”vinnande lag” eller om man låter Patrik Eklund kliva in i startuppställningen. Det som talar för att Eklund spelar är att han är en av lagets defensivt mest skickliga backar och det kan behövas när man möter ett Leksand med brant stigande formkurva. Dessutom har man större möjligheter att göra offensiva förändringar med en offensiv back på bänken än en defensiv om det skulle behövas. Börjar man offensivt så har man satsat allt på ett kort. Funkar det inte och man hamnar i underläge måste man ju fortsätta med de offensivt starkaste för att jaga ikapp. Skulle därför inte bli förvånad om Eklund spelar istället för Aki Heino ikväll. Det valet hade åtminstone jag gjort.

På anfallssidan har ju Henrik Olsén haft lite skadekänningar och det känns inte särskilt troligt att han är med från start om inte någon annan insjuknar eller skadar sig innan match.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB