Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Nu blir det svårt

av Anders

I praktiken var det ett måste-vinna-läge för Mora hemma mot Modo i lördags och när det blev förlust där så blev läget otroligt svårt. Givetvis finns den teoretiska chansen fortfarande kvar men realistiskt sett så står kampen om elitserieplatserna nu mellan Södertälje, Växjö och Modo.

Att det blev noll poäng för tredje matchen i rad för MIK var tråkigt, i synnerhet som man mot Modo med lite tur absolut kunde han vunnit matchen istället för att förlora den. man gjorde sin hittills bästa insats i Kvalserien och hade man bara haft lite tur med sig hade man fått in ledningspucken istället för Modo. För i alla tre perioderna var det Mora som var det lag som skapade flest och bäst chanser. Spelmässigt förde man matchen och Modo skapade egentligen inte särskilt mycket. Därför kom deras ledningsmål, i powerplay i inledningen av den andra perioden, väldigt olyckligt för MIK och var knappast välförtjänt. 2-0, som nog avgjorde tillställningen, var ganska turligt: Modo slängde bara in pucken framför mål och där lyckades man vara först på pucken och styra in den. Ett visst mått skicklighet, absolut, men än mer tur. På fem försök blir det max ett mål på en sådan chans. Mora fortsatte dock jobba och försöka matchen ut men ett defensivt, och överraskande fantasilöst och okreativt, Modo höll ihop laget bra och hade framförallt en suverän målvakt i Tuomas Tarkki som var lagets klart främste spelare.

När 3-0 kom i powerplay när bara sex och en halv minut återstod av matchen var känslan redan innan att det här inte skulle bli Moras kväll. Pucken ville inte in samtidigt som de riktigt vassa chanserna blev en aning färre. Någon spännande avslutning blev det heller aldrig utan Modo kunde bevaka av matchen och ta de viktiga tre poängen.

Eftersom både Växjö och Södertälje inkasserade segrar även de så har tabellen redan efter tre omgångar blivit uppdelad i två delar där Växjö, Södertälje och Modo realistiskt sett kommer att göra upp och elitserieplatserna. Av de lag Mora mött hittills är det definitivt Södertälje som imponerat mest och de känns som favorit till att ta hem serien. Inget av de tre lagen Mora mött, alla tre topplag, har förvånande nog fört matcherna utan framförallt satsat på att vara täta bakåt. Södertälje kändes dock klart vassast i spelvändningarna och hade en imponerande effektivitet. Även Växjö uppvisade samma styrkor men i den matchen bjöd MIK också på fler misstag. Modo däremot kändes visserligen solida defensiv men framåt var man förvånansvärt bleka. Håller det i sig kan de får de tufft att hänga kvar i elitserien.

För Moras del är det nu dubbelmöten med bottenlagen Rögle och Örebro som står på programmet och för att den teoretiska drömmen om en elitserieplats ska hållas vid liv så gäller det att ta fyra raka segrar. Normalt har man i Kvalserien råd med absolut max fyra förluster, även om undantag finns, således måste MIK hålla den där fjärde förlusten borta så länge som möjligt. Självklart är det oerhört svårt att klara av men nu möter MIK i alla fall de två lag som man har sällskap av i botten av tabellen och därmed bör de vara lite sämre än de lag man mött hittills.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB