Startsida / Inlägg

Prahl håller Lasse Granqvist-klass

av Mattias Larsson

Skulle egentligen varit ledig i går.
Men vad f-n, efter 4 lediga dagar på de senaste 38 är jag om inte på tårna så i alla fall stående.
Så jag drog till Olympia och såg HIF:s sista försäsongsträning.

Det var inte så mycket att se. Lugn och försiktigt. Lite intressant att unge Rasmus Jönsson dras med samma sorts knäproblem – om än lindrigare – som dem Zlatan led av under EM i somras. Ett hopparknä. Kan i värsta fall missa kvällens match.

Också värt att uppmärksamma är att Pär Hansson kan ta Daniel Anderssons plats i kassen. Bosse Nilsson sa att Daniel Andersson i dag är bättre än vid samma tidpunkt ifjol – och så var det klart. Hansson står. Bosse Nilsson har rävflockar bakom öronen, men med tiden lär man sig att läsa honom, i alla fall en liten aning. Bosse skulle inte varit så övertydlig med Anderssons förträfflighet, då hade jag fortfarande undrat.

Medan jag skrev HIF och försökte få tag i ett pingislag som inte förlorat på 61 matcher flängde jag runt i den allsvenska cyberrymden (jag har skaffat ett säsongskort via datorn så jag kan se ALLA allsvenska matcher rakt i burken var jag än är – det är kärlek).
Några tankar om det jag såg.

1. Göteborg har defintivt allsvenskans näst bästa arena.
2. Det behövdes ingen kommentator från Vångavallen – precis allt Prahl och Affe Westerberg skrek gick rakt in i micken. Prahls följsamhet och förmåga att kommentera precis allt som hände på gräset höll Lasse Granqvist-klass. Om det inte vore för ”aaaaaaandra boll!” ”Föööööööörsvarssida!”
3. Är helt säker på att HBK fått en pinne mot AIK om inte Janne Andersson gått ut och ätit middag dagen innan match…
4. Martin Mutamba gav en halvtidsintervju som snarare var konst än samtal. Snacka om klassens coolaste kille.
5. Marcus Birro höll ståplatsklass i halvtidsstudion – och alla som följer allsvenskan vet vad som finns på ståplats, det bästa och det sämsta.
6. Finns det någon nationalarena i världen med sämre gräsmatta än Råsunda? Kan man inte hålla en gräsmatta i Stockholm ska nationalarenan så klart flytta till Göteborg eller Malmö.

I kväll Olympia, i morgon en grej i Malmö. Sedan kanske en femte ledig dag. Men då späcker jag snittet på en var tionde dag och dessutom ska en arena ska invigas.
Livet är fullt av möjligheter!
/Mattias

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB