Startsida / Inlägg

Vad händer om MFF torskar mot Öis?

av Mattias Larsson

Bankmannen messade inför landskampen mot Finland och undrade om jag höll med om beskrivingen att MFF:s Daniel Andersson gjorde sin sämsta säsong på mycket länge.

Jag svarade njeae och menade att han spelar i ett lag som mest påmint mig om tjejerna som fångade mitt intresse som tonåring. De såg jävligt bra ut, men det fanns inget att bygga en enhet eller en framtid med.

Efter matchen i går messade Bankmannen igen i ett annat ärende och jag tog upp Daniel A-tråden och skrev något i stil med att: ”Jag har inte tidigare förstått vilken briljant säsong Andersson gör. Efter att ha sett MFF utan honom tror jag Barça värvat fel svensk”.

Om Malmö erbjudit Labinot Harbuzi hälften av stålarna man nu ger Wilton Figueiredo hade MFF:s läge varit ett helt annat. När Labinot kritiseras för att ha svikit och saknat hjärta ska vi inte glömma att det underbara – om än målmässigt impotenta – anfallsspel Malmö spelade i våras allt som oftast kom från Labbes fötter.

Wilton? Killen behöver en paus. Inte en chans till att spela sig i form.

Jeffrey Aubynn däremot. Han ska in i Malmös startelva. Jämfört med Hamad och Daniel Larsson (båda helt misslycakde i går) har Aubynn en viss erfarenhet av tunga tider.

Wilton Figueiredo gick lite glatt gnolande genom den mixade zonen på väg hem efter 1–2 mot Häcken.

Guillermo Molins åkte till U21-EM som ordinarie i MFF och kom in och vände 0–3 till 3-3 mot England i U21-semin genom den bästa insats jag sett Molins göra. Sedan dess har Nilsson/Gren hållt honom på bänken.

Malmö möter i praktiken degraderade Öis borta på måndag. Ny förlust där och vad händer?

Och medan den Sydsvenska elitfotbollen består av HIF:s och Kalmars kamp att hålla sig kvar i den alllsvenska toppstriden känns det underbart att kunna vända blicken över sundet.

FCK tar i kväll emot APOEL Nicosia i CL:s sista kvalomgång och Ståle Solbakken gör en Bosse Nilsson mot de danska journalisterna.

På torsdag möter Brøndby Hertha Berlin hemma i Europa League medan Odense åker till Genoa för att försöka hålla Hernan Crespo mållös.

Odense har numera en före detta Man U-keeper i kassen. Minns ni Roy Carroll? Mannen som gjort tidernas största målvaktstavla som inte blev mål. Eller jo, det blev ju mål. Men domaren var ännu sämre än Carroll. Har ni 1 minut och 58 sekunder över till något kul. Tryck HÄR.

/Mattias

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB