Startsida / Inlägg

Inventering 2010

av Mattias Larsson

Fem omgångar kvar.

Eftersom vi vill ligga steget före tar vi redan nu en koll på vad varje Syd-lag behöver ha in, och funderar även på lite lämpliga namn.

HALMSTAD

Sämst i Syd och för Bollklubben gäller det först och främst att hålla hårt i vad man har. Raskaj, Görlitz och Mahamat kan betyda mkt nästa år. Med Lundberg som fungerande mittback börjar en tyvärr välbehövlig utfasningen av Zvirgzdauskas/Jönsson. In? I fjol gjorde Anselmo 15 mål och HBK slutade 8:a. I år är Emir Kujovic bästa målsskytt med sex baljor – och HBK är 12:a. Så mkt betyder en målskytt i allsvenskans mittskikt.

 

TRELLEBORG

Näst sämst i Syd. Har gjort bästa värvningen i att Magnus Andersson förlängde. Behöver ytterligare en duglig mittback efter Rasmus Bengtssons sorti. Se upp för Jonas Nilsson, 25, i Ängelholm. Men ett troligare alternativ är en värvning av en vänsterback/mittback. Så väl Nylunds som Mikael Bengtssons kontrakt går ut. Samtidigt är Glenn Holgersson i Örebro på väg att flytta tillbaka till Malmö. Holgerssons kontrakt går ut, han kommer gratis till TFF, har spelat v-back/mittback i ÖSK o c h plockades tillbaka till MFF av Prahl/Westerberg en gång i tiden.

 

MALMÖ

Plenty monetas i 100-årsjubilérande MFF. Ricardinho försvinner senast nästa sommar och ny vänsterback letas frenetiskt. I övrigt lär ingen försvinna under vintern (av spelarna Malmö vill ha kvar). Trots att MFF gjort 13 mål de senaste 4 matcherna behöver laget ännu en anfallare. En anfallare av en typ man inte har i dag. En okomplicerad striker som kan ta sig till lägena och avsluta på ett tillslag (Ofere är komplicerad). Kim Olsen och Mathias Ranegié är spelartyperna MFF skulle aldrig erkänna att man kollar på… Och precis som vanligt behöver MFF en mittback. Gabriel kan ju dessutom försvinna. Namn här? Ännu inte kommit så långt.

 

HELSINGBORG

Näst bäst i Skåne. Ojämnast i Europa. För HIF betyder VM-kvalet nästan vecka mer än för det svenska landslaget. Går Sverige till VM finns det en god chans att Henrik Edward kör ett år till. Då finns i all fall chansen att det blir kul för HIF. Man behöver en vänsterback. Erik Edman står på wantedlistan, but do Edman want? Pengarna är få, så det gäller att hålla liket levande snarare än att köpa Viagra för ett SM-guld.

 

KALMAR

Jagar otroligt nog fortfarande SM-guld trots att det bara återstår spillror av guldlaget 2008. Men det ser spelmässigt rätt ok ut. En kreativ mittfältare efter Ras Elm hade så klart behövs, men när jag skriver det känner jag mig som Thomas Nordahl borde ha känt för några år sedan när han satt bredvid Lars Lagerbäck i tv-studion och sa: ”Sverige skulle må bra av en Zidane!” (För att förtydliga – alla lag skulle må bra av en Zidane, precis som alla allsvenska lag skulle må bra av en Ras Elm).

 

/Mattias

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB