Startsida / Inlägg

Nannes utbrott klipptes bort av Kalmar FF.se

av Ulrik Sandebäck

Efter varje allsvensk match är det presskonferenser.

Något som förbundet ihop med Sveriges elitklubbar har bestämt.

I går fick Nanne Bergstrand ett utbrott – för att vi journalister inte ställer några frågor. Han tyckte det var meningslöst med presskonferenser om ingen frågar.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Tänkte som vanligt se om presskonferensen på Kalmar FF:s utmärkta hemsida. Men den här gången hade någon smart människa klippt bort Nannes lätt pinsamma utbrott.

För det första; det är inte vi journalister som kräver en presskonferens.

För det andra; får man inga nyanserade svar så slutar journalister att fråga.

Jag har som enda journalist valt att ställa frågor till Nanne Bergstrand efter matcherna. Det finns två anledningar till att andra journalister inte frågar:

1) Av rädsla för att Nanne Bergstrand ska svara arrogant, göra sig lustig över frågeställaren. Detta har gjort att lokaltidningarna och Svenska Fans inte frågar ”offentligt” längre. Expressen ställde en fråga efter IFK Göteborgsmatchen förra säsongen. Sedan dess har den reporten också gett upp.

2) Frågar man en sak som man tänkt bygga sin text på så blir svaret offentligt till alla. I vår värld vill man altid ha ”eget snack”. Jag vet, det är låg nivå, men så är det.

Nanne Bergstrand är nummer ett i min bok. Kalmar FF kommer aldrig att få en mer komplett tränare och jag tror han blir kvar i föreningen i resten av sitt liv.

Men även om man sitter på en överlägsen kunskap måste man kunna svara balanserat, vara ödmjuk efter förlustmatcher och inte enbart svara så att det ska gynna det egna laget till hundra procent.

Jag har under säsongen fått mycket ”dunk i ryggen” av både personer som jobbar inom Kalmar FF, men även av fans för att jag fortsätter att fråga Nanne Bergstrand under presskonferenserna.

Men även jag har gett upp nu.  Jag säger som Bergstrand; presskonferenserna är meningslösa.

För frågar man Bergstrand – face-to-face – får man betydligt mer ödmjuka, trevliga svar. Kanske är det det som alla andra journalister kommit på för några år sedan.

Får ta det med den Långe Farbron och Chelseasupporten på lördag.

Ett tips till Kalmar FF. Be Henrik Rydströms gamle klasskamrat – Linus Hellman – leda presskonferensen på lördag. Hellman kan hemskt gärna få ta över min roll och kommer högst troligen med bättre frågor.

Själv gör jag en Häcken; Silencia Stampa.

 

 

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB