Startsida / Inlägg

Om MFF och Patrik Andersson

av Mattias Larsson

En svensk tidning ”avslöjade” i lördags att Patrik Andersson var aktuell som ny sportchef i Malmö FF.

Jag har någon slags allergi mot det överdrivan användandet av ”avslöjande” i allmänhet och det här i synnerhet slog många rekord.

Tidningen hade ett bra och ambitöst dokument om Hasse Borgs tid i Malmö som man satt samman på väldigt kort tid och vinkeln om Andersson är given eftersom ”Bjärred” själv, vid flera tillfällen sedan han slutade 2005, sagt att han är intresserad av sportchefsrollen i klubben. Att klubben dessutom sagt att man är intresserad att få in ”Bjärred” i klubben gör vinkeln än mer given.

Men att avslöja? De där plattorna är väldigt ofta missbrukade och inte bara av den tidning som gjorde det den här gången.

Och mer i detalj om själva frågan om Patrik A skulle ta/få sportchefsjobbet i Malmö:

De må ha funnits ett kontraktsförslag till Patrik A från någon i MFF (vanligtvis välinformerade Olof Lundh, Fotbollskanalen skriver så) men det har i så fall inte kommit från Malmö FF:s styrelse, som ska okeja alla sådana anställningar.

Som jag fått det förklarat för mig var Patrik A aldrig på riktigt nära att bli anställd i vintras och som jag fått det förklarat nu är han (i alla fall inte ännu) någon av toppkandidaterna.

Att dra några slutsatser att något skulle vara nära för att Patrik A säger ”inga kommentarer” på frågor kring MFF är att var ovanligt dåligt insatt.

Sedan Patrik lade av 2005 har han alltid sagt ”inga kommentarer” på frågor rörande honom och ett eventuellt arbete inom MFF.

Så sent som i somras sa Patrik till mig.

”Du vet att jag undanber mig alla spekulationer om mig och MFF och alltid svarar ”inga kommentarer”. Det kan kanske väcka spekulationer men det blir bara ännu mer fel och misstolkas ännu mer om jag skulle säga någonting.”

Så vad händer?

Enligt vad jag fått berättat för mig är managerrollen högaktuell. En som inte är högaktuell för managerrollen är Roland Nilsson. Om en manager anställs skulle Roland Nilsson, om han är kvar i klubben, förlora mycket av det ansvar han nu har för spelarrekryteringar och laguttagningar och bli en assistent som utför själva instruerandet på planen.

Det känns rätt tveksamt att Nilsson går med på det.

Men – vi är rätt tidigt i den här frågan. Det lär hända en del annat i korridorerna på Swedbank Stadion innan det där är klart.

Avsättandet av Madsen:

Känns som den stormen fått pyspunka, eller?

MFF i Europa nästa år?

Seger mot IFK i kväll och det är fullt realistiskt.

/Mattias

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB