Startsida / Inlägg

Äntligen!

av David Tanentsapf

Efter månader av gnetjobb och tungt försäsongsarbete, både för journalister och spelare, kommer så belöningen.
Allsvensk premiär och för Hammarby väntar tuffast möjliga uppgift när man åker till Borås för bortaspel mot guldfavoriten Elfsborg.

Bajen har en ganska tung försäsong i ryggen, vi känner alla till lagets problem i motståndarboxen, men fick något av en islossning i genrepet mot Örgryte. Öis är i och för sig det allsvenska lag med sämst grundspel och Bajens mål var ett självmål, men man lyckades ändå få i gång sitt grundspel vilket är ett stort fall framåt.
 
Mot Elfsborg blir det helt nya förutsättningar om vi jämför med försäsongsfajterna. Det fina konstgräset på Borås Arena innebär att de två spelande lagen får alla förutsättningar att få igång ett bra passningsspel. Med lite flyt kan vi se fram emot riktigt skönspel vilket kanske inte hör till vanligheterna i en allsvensk premiär, men bör passa Bajen ganska bra om man nu tänker fullfölja sin ambition och spela bollen längs marken.

Hur ser då trupperna ut? Bajen är faktiskt helt skadefritt sånär som på landslagskeepern Rami Shaaban, men det är ju i och för sig inget nytt. I Elfsborg har Martin Ericsson hunnit bli spelklar vilket såklart är ett väldigt positivt besked för boråsarna. Däremot saknas fortfarande spelgeniet Emir Bajrami som har ryggproblem. Ett varningens finger ska dock höjas för den trolige ersättaren, Joel Johansson, som ofta kommer in i boxen från sin vänsterposition och är en grym avslutare, har öst in mål på försäsongen bland annat.

Hur ska Hammarby vinna den här matchen? Det blir naturligtvis svårt som ett helvete, men med rätt inställning är det inte omöjligt. Det gäller framförallt att svälja stoltheten och våga fega. Låta Elfsborg föra spelet och satsa på omställningar med sina kvicka offensiva spelare.
Är det något Hammarby haft problem med på försäsongen är det lag som har fem man på mitten och krymper ytorna, de centrala mittfältarna i årets trupp är helt enkelt inte passningsskickliga nog för att kunna dutta sig fram när det är trångt och jävligt. Försöker man spela kortpassningsspel mot Elfsborg blir man uppätna, sanna mina ord.

Nyckelspelare: Sebastian Castro-Tello. I sin länkande roll måste han spela klokt och hela tiden försöka hitta rätt ytor för understöd, framförallt vill vi se honom kliva ner och ut mot kanterna och vara ett väggspelsalternativ för yttrarna, det är förmodligen här Bajen kommer att kunna anfalla mest och bäst när Elfsborg pressar upp.

Hörs igen efter matchen, då får vi se om det blir skryt eller avbön.

/Saft

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB