Vägen mot toppen

följ racinglöftet Marcus Ericsson

Arkiv för March 2009

- Sida 1 av 1

Vilken dramatik!

av Marcus Eriksson

Min helg har varit lugn, förutom att jag såklart suttit klistrad framför en japansk TV och kollat på F1. Och enligt mig blev premiären en succ’e! Stor dramatik från start till mål plus mycket omkörningar o.s.v. vad mer kan man begära? Kul med Button och Brawn GP dessutom! Synd bara att Kubica och Vettel fick bryta. Och det diskuteras väl än om vems fel det egentligen va. Här är min bild av det hela.

Kubica är en aning senare på bromsen och tror att han är ”done” med omkörningen. Men Vettel som har insidan vill inte direkt ge upp, plus att jag tycker det ser ut som Vettel vill få stopp på bilen men inte har möjlighet p.g.a. att det är så guppigt längst in där Vettel är (man ser att han låser upp bakbromsarna lite). Så i det här läget har han inte mycket mer att göra än att hoppas på att Kubica ger han tillräckligt med utrymme, som han inte gör. Jag tycker att det skulle bedömts som ”race incident” för Kubica måste ha sett att Red Bullen var kvar på insidan, och han hade faktiskt utrymme att ge Vettel lite plats men ändå få innerspår till nästa kurva. Men eftersom Vettel fick bestraffningen så var väl min bild fel.. Haha

Hörde även att Viasat Motor gjorde en bra premiär helg, KUL! Synd bara att jag fick sitta och lyssna på ett par japanska kommentatorer… men men. Nog om F1.

Som sagt nästa helg drar vi igång! Och jag fick en fråga om hur topp 3 kommer se ut. Självklart hoppas jag att det blir TOMs som beslagtar hela pallen (med mig högst upp! 😛 ) men vi får inte räkna bort Nissan bilen och Hondan, som jag tror kan bli farliga. Men den som lever får se!

Nu ska jag ner till teamet och fixa lite greijer.

Hade bra!

/Marcus

www.marcusericssonracing.com

P.S för er som har NA (Nerikes Allehanda) så var det igår (söndag) ett reportage om mig i tidningen. Checka!

Nico Rosberg!

av Marcus Eriksson

Kul att se Williams med Nico Rosberg vid ratten, toppa listorna i Australien efter dag 1. Är ju otroligt kul att det plötsligt är vidöppet inför kvalet. Kul också att Adrian Sutil har varit topp 10 på båda passen. Adrian körde F3 här i Japan för just TOMs 2006, och efter vunnet mästerskap och pallplats i Macau GP så stod han på F1 gridden 2007

Min dag har varit lugn. Dubbla pass på gymmet plus lite annat arbete hemma från lägenheten.

Imorn blir det att kolla på F1 kvalet. Som sagt tror det kan bli riktigt mycket skrällar, samtidigt vet man inte vad ”toppteamen” har i bakfickan. Test är ju ändå bara test..

Svar till Thomas som kommenterade förra inlägget:

Här kör vi två 15 min pass, som ger start ordningen för race 1 och 2.

Viasat har jag än ingen info från om hur det går med sändnigarna.

Tack för stödet!

/Marcus

 

Info samt Bilder!

av Marcus Eriksson

Hej allihopa!

Som jag skrivit innan drar våran säsong här borta i Japan i gång redan 4-5 April med race på Fuji Speedway. Här kommer övriga kalendern för årets säsong:

Round      
Round 1
Round 2
4/4~4/5   FUJI INTERNATIONAL SPEEDWAY  
Round 3
Round 4
4/25~4/26   OKAYAMA International Circuit  
Round 5
Round 6
5/16~5/17   SUZUKA CIRCUIT  
Round 7
Round 8
6/27~6/28   FUJI INTERNATIONAL SPEEDWAY  
Round 9
Round 10
7/11~7/12   SUZUKA CIRCUIT  
Round 11
Round 12
8/8~8/9   TWIN RING MOTEGI  
Round 13
Round 14
8/29~8/30   AUTO POLIS  
Round 15
Round 16
9/26~9/27   SPORTS LAND SUGO  
MACAU GP 11/19~11/22   MACAU GUIA CIRCUIT  

 

Hämtade kalendern från Japanska F3s officiella hemsida www.j-formula3.com . Där kan ni också hitta start lista samt resultaten från officiella testen den 5 Mars.

Här kommer lite bilder från Japan också:

Nya sätet fick tummen upp!

 Nya sätet fick tummen upp!

Dom har haft problem med att få fram Svenska flaggan till min namnskylt på F3an. Men idag var det på plats!

 Teamet hade problem med att få fram en Svensk flagga till min namnskylt, men idag så var den på plats!

Jag och min "teamkamrat"  Andre Lotterer (TOMs förare I Formula Nippon samt Super GT) tidigare test förare för Jaguar i F1.

 Jag och min ”teamkamrat” Anre Lotterer (han kör för TOMs i Formula Nippon samt Super GT).

Och för er som undrar så kan jag avslöja redan nu att Jenson Button!!! vinner F1 premiären i Melbourne. Skuggad av Felipe Massas röda Ferrari och en bit efter på en fin 3e plats finner vi Timo Glock.

Hade bra!

/Marcus

Super kul!!

av Marcus Eriksson

Känns fantastiskt att få vara med och blogga här på Aftonbladets och Viasats nya supersatsning! Jag har ju bloggat under några månader på Viasatsport.se, så har börjat komma in i det rätt bra. Jag hoppas att mina läsare därifrån hänger med och fortsätter följa mig. Sen hoppas jag förstås att jag kommer få nya läsare samt supporters genom det här.

För er som inte vet så mycket om mig, gå in på min hemsida www.marcusericssonracing.com där kan ni läsa om min karriär och massa annat ”smått och gott”.

Jag kommer som sagt att skriva om hur det är att leva och köra racingbil i en annan del av världen, närmare bestämt i Japan. Jag bor i en stad som heter Gotemba (85 000 invånare, drygt 1 timma utanför Tokyo). Har bott här sedan i mitten på Januari.

Våran säsongen drar i gång redan 4-5 AprilF1 banan Fuji Speedway (min nya hemmabana, ligger ungefär 20 minuter i bil från min lägenhet). Så all min fokus just nu ligger på den tävlingen! Vi körde officiellt test på just Fuji i början på Mars, då lyckades jag vara snabbast. Så känner mig väl förberedd för racet. 

Kommer att fortsätta svara på era frågor, det blir då i nästa inlägg!

Nu ska jag dra ihop lite kvällsmat.

Hade bra!

/Marcus  

Äntligen är jag.. Trött?

av Marcus Eriksson

24 mars

Ja precis så känner jag.
Efter två sömnlösa nätter fick jag igår natt sova =) mycket trevligt! Och nu när klockan är runt 23.30 är jag faktiskt riktigt trött, brukar kanske inte vara något positivt i vanliga fall. Men det är ju ett tecken på att jag börjar komma in i tidsrytmen.

Under dagen blev det dubbelpass på gymmet (har inte tränat på evigheter känns de som!). De va gött att få slita lite! Sen var jag även på teamet och pratade med alla där nere. Fick även reda på att jag kommer få support från ARAI (TOMs förare får det varje år) så 2 nya hjälmar är på G. Mina raceoveraller ska också vara på gång, så det märks att säsongen närmar sig!

Nu ska jag fortsätta och lyssna på Backyard Babies senaste skiva (skriver inte nya för den har varit ute ett tag tror jag :p ) den är i alla fall väldigt bra! Ta de lugnt, men alltid ”plattan i mattan”!

/Marcus

I am back!!

av Marcus Eriksson

22 mars.

Nu är jag på plats i Japan igen. Efter en resa på över 24 timmar totalt så kom jag tillslut fram till min lägenhet igår kväll. Och första natten blev inte lyckad… Låg klarvaken tills ungefär 06.00 innan jag lyckades somna, kändes så i alla fall. Sedan hade jag ställt klockan på 10.00. Problemet var bara det att jag lyckades slå av alarmet och somna om, så nästa gång jag vakna var hon 16.30!! japansk tid. Inte bra…

Så ser fram emot ännu en trevlig uppesittar natt haha. Imorgon blir det besök hos teamet på förmiddagen så då lär jag komma upp, vare sig det går eller ej!
 Så nu är det bara uppladdning inför första race helgen som gäller för min del.

Nu ska jag dra på en film och samtidigt försöka bli trött! Hade bra! Hälsningar från andra sidan klotet..

Semestern går mot sitt slut!

av Marcus Eriksson

19 mars

Nu är det sista kvällen för mig i Sverige. 15.15 imorgon lyfter jag från Arlanda. Känns faktiskt kul att åka tillbaka, för jag längtar så mycket efter att få igång säsongen. Nu när jag kommer ner så är det två veckor kvar tills vi drar i gång (4-5 April) på Fuji Speedway.

Mina två veckor i Sverige har varit bra, och det var skönt att komma hem till Kumla och ladda upp batterierna! Har spenderat mycket tid med “nära och kära”, men har också hunnit med att kolla på mycket hockey. Tyvärr åkte ju mitt favoritlag (Luleå) ut ur slutspelet, men vi tar nya tag ;).

Jag vet att mitt bloggande inte varit perfekt nu när jag varit hemma, men när jag kommer tillbaka till Japan blir det fart på den igen! Nu ska jag och Emelie ut och äta =) Ses igen när jag är i Gotemba!

Take care /Marcus

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB