Vägen mot toppen

följ racinglöftet Marcus Ericsson

Arkiv för April 2009

- Sida 1 av 2

Heja Kumla!

av Marcus Eriksson

Direkt när jag vaknade imorse slog jag spänt på datorn, var ju tvungen att kolla om Indianerna (Kumlas speedway lag) slog Rospiggarna i premiären. Och visst gjorde dom de! Riktigt kul! Har varit ett stort speedway fan sen barnsben, och sprungit ute på ”hea” på hemmamatcherna så ofta jag kunnat. Så brukar alltid med intresse följa hur det går för ”Kumlas stolthet” 😛

Häftigt med 5033 åskådare på plats dessutom, måste ha varit en underbar speedway kväll.

Hos mig här borta i Japan är allt lugnt. Var nere på teamet idag och gick igenom helgens race. Vi pratade även om nästa race som är om 2 veckor på Suzuka, där kommer vi ha nya uppdateringar på ”aero-kittet” så jag hoppas att vi hittar några tiondelar till i bilen. Kommer för övrigt bli otroligt kul att köra på Suzuka banan, som är en ”förar favorit” hos många racers här borta!

Nu ska jag ner till stan och käka lite kotunga, mums! =)

Haha ser ju jätte gott ut 😛

/Marcus

Bara att bryta ihop och komma igen!

av Marcus Eriksson

Okoyama blev ingen ny favorit bana, det kan jag lova… Vi hade väldigt dåligt väder under hela helgen och det gjorde att det blev väldigt svår kört. Här har ni länk till artikeln som Aftonbladet skrev http://www.aftonbladet.se/sportbladet/motor/ovrigmotor/article4999625.ab

Så än en gång var jag riktigt snabb, skönt att visa det även i blött väglag. På dom 4 första deltävlingarna har jag satt snabbaste varv i 3 av dom. Det får väl ses som det positiva efter dom 2 första racehelgerna! Vet dock att resultaten kommer komma om jag bara fortsätter vara fullt fokuserad och jobbar hårt!

Här är topp 5 i mästerskapet för tillfället:

1 Iguchi 33p

2 Kunimoto 23p

3 Ericsson 18p

4 Cozzolino 17p

5 Yasuda 14p

NU är det sängdags här borta i Japan!

Stay cool

/Marcus

Okoyama next!

av Marcus Eriksson

05.30 imorgon så ringer klockan, eftersom vi ska åka bil hela vägen ner till Okoyama… Bilresan är på mellan 5-7 timmar beroende på trafiken, och jag lovar ibland står det helt stilla på vägarna här!! Men bra i alla fall att man åker med teamet, det betyder att man kan sova hela vägen =)

Idag så var jag nere på teamet och hjälpte till att lasta. 2 st lastbilar fulla med saker plus 3 st F3 bilar, så det tar ett tag att få in allt.

 

Under helgen bor vi på hotellet som ligger på banan. Och dessvärre är det inget toppen hotell, så internet finns inte. Men har pratat med Aftonbladet och dom ska rapportera om hur det går för mig, även NA gör det. Så med andra ord kommer jag inte skriva något mer inlägg förens nästa vecka.

Nu ska jag fortsätta att kolla på F3 racen från Okoyama i fjol. Så jag vet precis hur jag ska göra och inte göra 😛

Lova att hålla tummarna för mig i helgen! Behöver det när jag ska försöka och köra ifrån ”japparna”.

Hade bra

/Marcus

P.S Nu jäklar!

www.marcusericssonracing.com

————————————————————————————————————–

Svar till ”Birk” som kommenterade förra inlägget:

Jag tror att orsaken till att Mclaren och Ferrari har börjat säsongen så dåligt dels ligger i att dom fightades om titeln förra säsongen. Varför tror jag det? Jo för att t.ex. Brawn GP (f.d. Honda) hade en usel bil förra året, och då istället kunde dom lägga all kraft på att få fram en bra bil tills i år. Och eftersom det är så extremt stora ändringar i reglementet tills i år så var det nog bra att ha mycket tid på sig att klura ut bra lösningar. Och vid samma tidpunkt som detta skedde lade förstås Ferrari och Mclaren stor vikt på att fortsätta utveckla fjolårs bilen under hela säsongen. Jag tror dock inte att Hamilton och grabbarna har gått och blivit dåliga, men det är klart börjar man säsongen på det sett som dom gjort så blir det en stor utmaning. Så ska bli intressant och se hur det fortsätter. Och man ska inte glömma att förarna är dom som ska leda teamet i rätt riktning och säga vad man behöver från bilen, frågan blir om dom klarar att göra det…

 

Dax att vinna.. Why not?

av Marcus Eriksson

Snackade med min kusin Martin igår, han frågade om det inte var dax för mig att ta och vinna i helgen. Funderade lite på det sedan bestämde jag mig för att det är på tiden, så nu jäklar! 😀

F1 igår var ju bra, lite tråkigt bara att det var regn igen. Men kul med fler nya segrare (Red Bull)! Måste också säga att det var imponerande att det var så få krascher, för av egen erfarenhet kan jag meddela att det är otroligt svårt att köra i sådana förhållanden som det var i Kina (har ju kört 2 säsonger i regnets eget hemland England!). Det svåraste är dock inte att det är halt som attan, utan den största utmaningen är att försöka köra så fort som möjligt utan att se i stort sett något. Man får köra på instinkt och ibland när det är riktigt illa får man kolla på sidan av banan och hitta referenspunkter på exempelvis räcket, annars har man inte en aning om var man är på banan eller när man ska ställa sig på bromsen… Man kul att köra är det allt!

/Marcus

www.marcusericssonracing.com

Hur bra kan man vara?

av Marcus Eriksson

Måste bara erkänna att Fernando Alonso enligt mig helt klart är bästa föraren på F1 gridden 2009. Okej, Vettel gör det grymt bra idag på kvalet, men Red Bull bilen är snabb och har varit det hela säsongen (se bara på Webber, som startar 3a). Kolla istället på var den andra Renaulten är (Piquet kom inte vidare från Q3 den här gången heller!). Det tycker i alla fall jag visar att han är något utöver det vanliga, och han verkar alltid kunna prestera! Är jag helt ute och cyklar eller vad tycker ni?

Det var i alla fall ett väldigt spännande kval. Är super kul att in i det sista inte veta hur det ska gå, så nya reglerna känns som ett steg i rätt riktning för F1. Och morgondagens race kan nog bli riktigt bra!

Idag så har jag förutom kollat på F1, även varit på gymmet samt på teamet. På kvällen gjorde jag min Japan special ”raggmunk”, är både billigt, enkelt och riktigt gott!

Måste även passa på att tacka Emelie för en trevlig vecka, var kul att ha lite sällskap! Hon åkte hem till Sverige (och kylan??) i torsdags.

Nu är det dags att sova!

Stay cool

/Marcus

Kul värre!

av Marcus Eriksson

Allt är lugnt här borta i Japan. Känner mig väldigt bra förberedd för framtiden, så de är skönt. I måndags var jag inne i Tokyo och körde en F1 simulatorSuzuka banan, så känns som jag börjar få lite koll på den banan nu. Har även fixat så jag kommer ut och får köra med en personbil på Suzuka på fredag, samma sak som jag gjorde på Okoyama för ett tag sen!

Som sagt Okoyama är nästa race på kalendern. Och det är redan om 1 och en halv vecka. Så snart får man ut och gasa igen!

Simulatorn i Tokyo. Fullt koncentrerad…

Under helgen var jag och Emelie även på Fuji Safari Park! Och här kommer en kluring… Är jag den högra eller vänstra figuren?

 

/Marcus

 

P.S

Kolla in min hemsida, har uppdaterat med min egen syn på förra säsongen samt annat kul. Så gå in och checka!

www.marcusericssonracing.com

Sommar och sol! I love it =)

av Marcus Eriksson

Nu är det kväll här borta i Japan. Kan meddela att vi har haft 25 grader och strålande sol för tredje dagen i rad här i Gotemba, helt j**la underbart!! Känns precis som svensk högsommar. Så njuter varenda sekund kan jag lova!

Min flickvän Emelie kom även över hit till Japan i tisdags, mycket trevligt! Så vi har som sagt haft toppen väder och bara njutit dom här dagarna. Hon är här till och med torsdag nästa vecka.

Idag så var jag ute och sprang en sväng. Och eftersom jag är utlänning+blond så kollar ju alla en extra gång på en. Men idag blev det extra mycket! Sprang nämligen i bar överkropp, så det blev utlänning+blond+bar överkropp o.s.v. Så kändes som jag kom från en annan planet, med tanke på deras blickar! hahah men det får man bjuda på 😉

Nu laddar jag för fullt för Okoyama racet om 2 veckor. Planerar även att åka till Suzuka nästa helg för att vara med TOMs GT team när dom kör race där. Måste ta alla chanser jag kan få för att lära mig dom nya banorna jag ska till under säsongen. Så planen är att vara där och kolla+åka banan med person bil+gå banan.

Nu ska jag och Emelie ner till ”7 eleven” och köpa lite vatten!

Take care!

 

April i Japan! 25 grader och inte ett moln på himlen, kan det bli bättre?

/Marcus

Första race-helgen avklarad!

av Marcus Eriksson

Nu sitter jag i min lägenhet och summerar första race-helgen här i Japan. Kommer fram till att jag både är nöjd och jäkligt missnöjd på samma gång!

Kom alltså 3a i andra racet. Här är en artikel från NA (nerikes allehanda) där ni kan läsa om vad som hände: http://www.na.se/artikel.asp?intId=1469908

Jag hade farten för att ta en dubbelseger, och det kunde mycket väl ha blivit så. Men några mindre inviduella misstag satte tyvärr stopp för det. Som sagt farten fanns där, snabbaste varv i båda loppen + 1 pole position. Men får väl lägga det här bakom mig och ta nya tag för nästa race-helg som är om mindre än 3 veckor på Okoyama Circuit. 

Här är topp 3 i mästerskapet för tillfället (har försökt räkna ut det själv så inte 100% säker på att det stämmer helt och hållet, men jag tror det :p )

1. Iguchi 21 p

2. Ericsson 15 p

3. Kunimoto 12 p

Poängskalan är följande: 10-7-5-3-2-1 + 1p för snabbaste varv samt 1p för pole position.

Den här helgen var i alla fall otroligt bra för mitt team. Vi hade en grym fart i våra bilar och konkurrenterna hade inte något att säga till om. Så det är ju ett bra betyg även för oss förare eftersom det ständigt sker utveckling av bilen. Men vi måste fortsätta att jobba hårt (Fuji är ju våran hemma bana och där har TOMs kört ”miljontals” gånger) eftersom vi inte vet vad dom andra kan hitta på för något inför fortsättningen.

Än en gång tack för stödet! Är super kul att läsa alla kommentarer =)

/ Marcus

www.marcusericssonracing.com

 

 

 

 

Godkänd fast tuff start.

av Marcus Eriksson

Dagen började med kval. Kval 1 lyckades jag ta första platsen med 1 tiondels marginal, så, det var toppen! Till andra kvalet så hade jag tyvärr inte lika mycket speed som min team kamrat Takuto Iguchi, men lyckades ändå vara 2a. Så ”front row” start för båda race kändes kanon.

Första racet körde vi ju också idag, och det gick så här (kopierar ”Matthew” som hade hittat resultatet på nätet) topp 5:

1- Iguchi – Tom’s
2- Ericsson Tom’s at 0.036
3- Kunimoto Tom’s
4-Cozzolino Toda-Racing
5- Saga- Le Beausset

Som ni ser var det otroligt jämt, vi gick jämsides över mållinjen. Jag ledde dock i stort sett hela racet men med Iguchi hela tiden precis bakom. Och kan meddela att det regnade under hela racet, och vi hade slicks på. Så det var otroligt svårkört att ligga längst fram. Som ni förstår blev sista varvet dramatiskt. Och jag hade tyvärr missuppfattat ner räkningen av varv (när jag kom på rakan stod det lap 14 av 15, så jag trodde de var 2 varv kvar att köra) men i själva verket var det sista varvet, eftersom det ändrades till varv 15 av 15 när ledaren passerar…

Nu känns det som alldelles för mycket bortförklarningar från min sida men så var det i alla fall. Iguchi gjorde en super chansning i ”sista kurvan” och dök helt oväntat på innern (där jag inte hade stängt) sedan gled han ut så jag fick ta extra asfalten på utsidan. Det gjorde att vi kom jämnsides på rakan men han hade fått en lite bättre utgång, så han tog hem det med ynka 3 hundradelar..

Otroligt tufft för mig eftersom jag gjort ett av mina bästa race i karriären innan det (enligt mig själv). Det positiva med det hela är att det är ett nytt race imorgon och jag är bara ännu mera laddad för det.

Så nu jäklar!

/Marcus

Bra sista test!

av Marcus Eriksson

Känns toppen att även mina läsare har vaknat till, fortsätt i den stilen! Nu blir jag ännu mera laddad kan jag lova =).

Kan meddela att dagens test blev väldigt lyckat. Här är topp 5:

1 M ERICSSON – TEAM TOMS – 1.34.018

2 T IGUCHI – TEAM TOMS – 1.34.307

3 Y KUNIMOTO – TEAM TOMS – 1.34.453

4 K SAGA – DENSO TOYOTA – 1.35.136

5 H YASUDA – THREEBOND NISSAN – 1.35.143

Ser ju onekligen bra ut, men test är test så man vet inte vad andra team hålls med. Men imorn får vi se!

Imorn kör vi 2 st kval + första racet! På söndag är det race 2, så nu gäller de!

Tyvärr har dom ingen live timing så ni får ta och vänta tills jag rapporterar..

Nu är the bara ”Plattan i mattan” som gäller.

/Marcus

www.marcusericssonracing.com

Sida 1 av 2
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB