Vägen mot toppen

följ racinglöftet Marcus Ericsson

Arkiv för May 2009

- Sida 1 av 1

”Race winner” igen + Strul med bloggen

av Marcus Eriksson

Nu är jag tillbaka i Sverige igen efter race helgen på Suzuka. Och vilken helg det blev! Vann mitt första F3 lopp i karriären i regnet i race 1, och följde dessutom upp med en fin andra plats i race 2. Måste säga att det var en otroligt skön känsla att gå över mållinjen som segrare igen (senaste vinsten var i Formula BMW)! Även om man inte vill säga det så är det självklart jobbigt att inte vinna på så lång tid, men det är också desto skönare när den väl sitter!

Nu kommer jag vara ”hemma” i Europa i 4 veckor. Men semester? Nej inte för min del. Kommer under tiden köra 2 race helger i brittiska F3 mästerskapet (där jag blev total 5a ifjol). Så kommer bli fullt upp, vilket är superkul! Kommer köra för Double R teamet, som verkligen har varit intresserade av mig under en längre tid. Första inhoppet är redan nästa helg på Rockingham, sedan direkt helgen efter kör jag på Hockenheim.

Får även passa på att ursäkta för att jag inte skrivit på ett tag. Har inte kunnat komma in på mitt log-in här på bloggen. Men nu ska det funka!

Nu ska jag ut och njuta lite av solen!

Hade bra!

/Marcus

Suzuka Race Weekend. Yes!

av Marcus Eriksson

Imorn drar vi igång med 2st fria träningspass. Upplägget för helgen är annars som det brukar se ut. Det vill säga följande:

Fredag: 2st test pass, 1 timma vardera.

Lördag: 2st tidskörningar + Race 1 på eftermiddagen.

Söndag: Race 2.

Är otroligt laddad, och hoppas verkligen att det är min tur nu! Kommer ge allt i alla fall, det kan jag lova!

Nu ska jag ta och lägga mig. Så man är utvilad för morgondagen!

Kör hårt, för det ska jag göra!

/Marcus

—————————————————————————–

Stort tack till mina trogna läsare/supporters. Känns bra att veta att ni håller tummarna för mig när jag är ute och gasar!

Suzuka, bring it on!!

av Marcus Eriksson

Nu är det snart dags för race helg igen, yippie! Som jag skrivit tidigare så är det på Suzuka, bara att få köra på den fantastiska banan kommer bli toppen!

Måste påstå att jag känner mig i bra form. Även om senaste race helgen på Okoyama var ett botten napp, så vet jag ändå att alla verktygen för att vinna finns. Både i mig och på bilen. Så har en lugn och säker känsla i kroppen blandat med mycket vilja och energi. Hoppas det blir en bra mix 😉

Tidernas bäste gör ett varv – http://www.youtube.com/watch?v=k0MvA1tE0ZU

Ser ut som good fun!

Ta det lugnt allesammans, men kom ihåg ”alltid plattan i mattan” 😉

/Marcus

————————————————————————————

Svar till Martin F: Efter omständigheterna som var på Okayama så blev jag alltså 10a i båda racen, men dock 6a i A klassen (jag vet det är skämmigt att inte vara före några B klass bilar) men så var det, haha. Får skylla på att jag åkte av i första samt körde på slicks i andra 😉

Svar till alla som gett mig tips på min underbara golf swing: Tack så hemskt mycket! Verkar som att jag ska hålla mig till min racing i alla fall =D

 

100.000 galna japaner!

av Marcus Eriksson

I helgen var jag alltså på Fuji Speedway och såg 3e deltävlingen av japanska Super GT serien. Och här i Japan är det riktigt stort måste säga! Trodde aldrig att det kunde komma så mycket folk till Fuji Speedway ”bara” för en GT serie, men man slutar aldrig förvånas i det här landet ;). Publik siffran slutade på 100.000 på race dagen. Slå det STCC om ni kan 😀

TOMs med Andre Lotterer som en av förarna körde in som 2a, slagen med endast 0.3 sekunders marginal. Björn Wirdheim i Le Mans teamet kom tillslut 6a efter att varit uppe på 3e plats i mitten på racet.

Här kommer lite bilder från race dagen:

Björn Wirdheim tillsammans med förarkollegan Daisuke Ito.

Andre Lotterer får in lite kall luft i bilen innan racet.

I japansk racing är ”Race Queens” ett väldigt viktigt inslag under en racehelg. Varje team i Super GT har ungefär 5 var… Racing är Racing 😉

 

/Marcus

Golf !?

av Marcus Eriksson

Dom senaste 3 dagarnas huvudämne för min del har varit golf, ja tro det eller ej! Har inte spelat det sedan ”sommar golfskolan” typ 1996, så jag kan ju erkänna att de inte har gått så super bra! Varför fick jag då för mig att helt plötsligt spela golf? Jo, Björn Wirdheim kom ner till Japan i Onsdags så han drog med mig, Först svinga lite på ranchen, sedan dag 2 gick vi en 9 håls runda på Mt Fuji golf club. Det var jag, Björns team manager och en till från hans team. Och resultatet kan jag tyvärr inte meddela eftersom jag tappade räkningen väldigt snabbt på varje hål 😛 haha. Kul va de i alla fall!

Idag och imorgon (Måndag) kör dom Super GT race på Fuji Speedway, så har varit där och kollat på kvalet idag. Björns bil (2st förare) kvalade in på 6e plats, dock så körde inte Björn utan den andra föraren. Team Toms som jag kör för har även dom en bil i Super GT, och dom kvalade in på en fin 2a plats med Andre Lotterer vid ratten. 

Kommer vara ute banan imorgon också, så tänkte ta lite bilder som jag kan lägga upp på bloggen. Men idag får ni dock studera min underbara golfsving!

Om jag har någon golfkunnig läsare får ni gärna komma med tips om hur jag ska göra, hade nämligen rätt svårt att få bra träffar och när dom väl satt så gick bollen oftast snett :p haha

/Marcus

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB