Vägen mot toppen

följ racinglöftet Marcus Ericsson

Arkiv för July 2009

- Sida 1 av 1

Semestern över!

av Marcus Eriksson

Nu är jag i min lägenhet i Japan, Gotemba igen. Hade lite drygt 2 veckor hemma i Europa, där en av dom gick åt stenhård träning i Österrike. Den andra tog jag det dock lugnt och hade lite skön ledighet.

Nu är det dock full fokus för nästa helgs race på Motegi som gäller. Säsongen här i Japan börjar komma mot sitt slut (6 race uppdelat på 3 helger kvar) så nu gäller det att visa att man är bäst när det gäller. Känner mig otroligt laddad och redo för uppgiften!

Kan också meddela att alla mina väskor kom med till Japan den här gången! Har ju haft lite problem med det förut så att säga…

Har varit fullt upp i F1 världen på senaste tiden. Var otroligt kul att se att min vän och forna stallkamrat (Macau 2008) Jaime Alguersauri göra F1 debut i Ungern. Och han gjorde det ju på bästa tänkbara sätt med dom förutsättningar han hade (aldrig suttit i bilen innan). Detta är även bra för mig eftersom det visar att unga killar faktiskt kan klara av detta! Kommer även bli kul och intressant att se vad ”den bäste” Michael Schumacher kan åstadkomma i sin F1 comeback.

Nu är det sovdags!

Stay cool

/ Marcus

————————————————————————————-

Svar till Fredrik: Tyvärr så blev det inga mer inhopp för RR även om det fanns möjligheter rent kalender mässigt. Detta berodde på olika orsaker, en av dom var att jag verkligen ska försöka vinna mästerskapet här borta i Japan. Orsaken till att vi fick chansen till att köra med RR från första början var för att dom (efter ett katastrofalt fjolår) ville bevisa att dom hade en konkurenskraftig bil igen. Så eftersom dom endast lyckades med att skriva kontrakt med 2 st ”rookies” i brittiska F3 sammanhang ville dom ha en lite mer erfaren och snabb förare i bilen för att se om den var så bra som dom trodde. Därav kom jag in i bilden vilket förstås var smickrande, och det passade även bra eftersom vi inte hade så mycket race under den perioden. Resultatet sedan kunde inte blitvit bättre för någon inblandad och teamet var super nöjda.

———————————————————————————————

Vill också hedra min vän och racingkollega Henry Surtees som dog under F2 racet på Brands Hatch den 19 Juli. Vet inte riktigt vad man ska skriva mer än att Henry hade maximalt med otur. Mina tankar är med Henry Surtees familj.

Tillbaka i Europa!

av Marcus Eriksson

Nu är jag tillbaka i Europa igen efter en bra (nästan perfekt!) racehelg på Suzuka. Efter ett hyfsat kval gjorde jag 2 fantastiska race, som skulle varit 2 vinster om inte växellådan lagt ner i slutet av race 1… Men racing är en material sport och ibland går saker sönder, dock väldigt olyckligt att det ska hända när man gjort ett av karriärens bästa race och bara ska köra bilen i mål. Men söndagens race blev i alla fall perfekt, och nu är jag även i ledningen i mästerskapet för första gången i år. Så nu är det bara att hålla i det!

Kom hem till Sverige och Kumla i måndags men redan idag drar jag vidare till Österrike. Ska ner dit och träna i 5 dagar hos min tränare, är lite halv nervös eftersom jag inte varit där på ett halvår… Men det ska väl gå bra!

japan 6.JPG

På väg ut på kvalet i Suzuka!

Nu ska jag packa ihop väskorna och sedan hoppa på tåget till Arlanda.

Om ni är intresserade så finns det en ny intervju med mig som spelades in efter race 2.

http://www.j-formula3.com/mov/09rd9-10/0910c.html

Hade bra!

/Marcus

————————————————————————————

Svar till Mathew: TOMs bilen jämfört med RR bilen är kanske aningen bättre. Dock är RR bilen väldigt underskattad i England efter deras dåliga fjolår. Jag tror även att våran Toyota motor är starkare än Mercedes än så länge, men jag vet att dom kommer satsa stenhårt för att slå oss i Macau. Och ja, i Japan kör vi på Hankook och i England har dom Avon.

Svar till Thomas L: Det är ingen restriktion i antalet motorer eller växellådor. Dom håller vanligtvis väldigt länge, och går oftast inte bättre för att den är ny. Antal däck är dock begränsat till ett visst antal (tror 30 set däck på en säsong i Japan). Dallara chassiet är rättså dominant för tillfället i F3 världen. Är väl bara Mygale som egentligen utmanar lite. Mygalen går oftast rätt bra i halt underlag eller när det är dåligt grepp på banan. Annars är nog Dallaran bättre. Anledningen till att vi kör med F308 är väl egentligen bara att det nya chassiet från dallara kom förra året, och tills i år så är det bara lite nya uppdateringar som skiljer på aero dynamiken (som vi dock köper in). Så finns ingen anledning att byta ut våra chassin.

Race på Suzuka!

av Marcus Eriksson

Idag körde vi 2st test pass inför helgens tävlingar på Suzuka. Första passet var jag 3a. Andra passet var jag snabbast med 4 tiondelars marginal till team kollegan Yuji Kunimoto.

Dagens test resultat (Båda passen inkluderade): 

Ericsson 1.54.4

Kunimoto: 1.54.8

Iguchi: 1.54.9

Så känns bra inför morgondagen. Torrt väglag hade vi också (32 grader och otroligt hög luftfuktighet…).

Nu ska jag ladda hårt så jag kan köra i från ”jappsen” imorn också, lär inte bli lätt!

TJa!

Tokyo!

av Marcus Eriksson

Helgen spenderade jag i Tokyo hos min kompis Loic Duval (Formula Nippon förare), var kul att få komma bort från tråkiga Gotemba! Haha. Ne men så illa är det inte, men lite långtråkigt kan de ju bli ibland! Nu är jag i alla fall hemma i lägenheten igen så det är full fokus på nästa helgs race på Suzuka som gäller. Känns bra att komma tillbaka till en bana som man varit på innan, + att Suzuka är otroligt rolig att köra!

Annars är det mesta lugnt här borta. Regn peroiden håller i än, så det är regn nästan varje dag. Men nu går den mot sitt slut i alla fall!

Nu ska jag ner till ”Tsutaya” och hyra film! Ni har inte sett någon bra film nyligen som ni kan rekommendera?

Stay cool!

Marcus

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB