Vägen mot toppen

följ racinglöftet Marcus Ericsson

Startsida / Inlägg

Semestern över!

av Marcus Eriksson

Nu är jag i min lägenhet i Japan, Gotemba igen. Hade lite drygt 2 veckor hemma i Europa, där en av dom gick åt stenhård träning i Österrike. Den andra tog jag det dock lugnt och hade lite skön ledighet.

Nu är det dock full fokus för nästa helgs race på Motegi som gäller. Säsongen här i Japan börjar komma mot sitt slut (6 race uppdelat på 3 helger kvar) så nu gäller det att visa att man är bäst när det gäller. Känner mig otroligt laddad och redo för uppgiften!

Kan också meddela att alla mina väskor kom med till Japan den här gången! Har ju haft lite problem med det förut så att säga…

Har varit fullt upp i F1 världen på senaste tiden. Var otroligt kul att se att min vän och forna stallkamrat (Macau 2008) Jaime Alguersauri göra F1 debut i Ungern. Och han gjorde det ju på bästa tänkbara sätt med dom förutsättningar han hade (aldrig suttit i bilen innan). Detta är även bra för mig eftersom det visar att unga killar faktiskt kan klara av detta! Kommer även bli kul och intressant att se vad ”den bäste” Michael Schumacher kan åstadkomma i sin F1 comeback.

Nu är det sovdags!

Stay cool

/ Marcus

————————————————————————————-

Svar till Fredrik: Tyvärr så blev det inga mer inhopp för RR även om det fanns möjligheter rent kalender mässigt. Detta berodde på olika orsaker, en av dom var att jag verkligen ska försöka vinna mästerskapet här borta i Japan. Orsaken till att vi fick chansen till att köra med RR från första början var för att dom (efter ett katastrofalt fjolår) ville bevisa att dom hade en konkurenskraftig bil igen. Så eftersom dom endast lyckades med att skriva kontrakt med 2 st ”rookies” i brittiska F3 sammanhang ville dom ha en lite mer erfaren och snabb förare i bilen för att se om den var så bra som dom trodde. Därav kom jag in i bilden vilket förstås var smickrande, och det passade även bra eftersom vi inte hade så mycket race under den perioden. Resultatet sedan kunde inte blitvit bättre för någon inblandad och teamet var super nöjda.

———————————————————————————————

Vill också hedra min vän och racingkollega Henry Surtees som dog under F2 racet på Brands Hatch den 19 Juli. Vet inte riktigt vad man ska skriva mer än att Henry hade maximalt med otur. Mina tankar är med Henry Surtees familj.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB