Vägen mot toppen

följ racinglöftet Marcus Ericsson

Arkiv för August 2009

- Sida 1 av 1

Näst sista race helgen i Japanska F3!

av Marcus Eriksson

Nu är jag på plats i ”Kumamoto”? och Autopolis banan. Det ligger på en ö i södra Japan så vi fick flyga hit imorse. När vi kom hit möttes vi av klarblå himmel och strålande sol, vilket alltid är trevligt!

Ja nu börjar säsongen dra ihop sig här borta. Så nu gäller att lägga i nästa växel och sätta dom på plats inför avslutande racet på Sugo. Jag har ju en ledning på 5p till 2an Kunimoto och 10p ner till 3an Iguchi, så än är det jämt. Men känns ändå som att jag har ett mentalt övertag på dom båda efter att ha hämtat upp en massa poäng som tappades i början på säsongen. Dock så har ju såklart dom båda ordentligt med erfarenhet på både Autopolis samt Sugo banan, där jag aldrig kört eller testat förut. Men jag är mer än redo för utmaningen!

Imorgon kör vi som vanligt 2st test pass. Otroligt viktigt för min del att få köra så mycket varv som möjligt med andra ord!

För övrigt är det en rätt så märklig historia som den här banan har. Den byggdes i början på 90-talet för att bli Japans nya F1 bana. Så det snålades inte med faciliteter (Lyxhotell byggdes precis vid banan bl.a). Vad jag fick berättat för mig så kördes det dock bara ett fåtal race på den här banan innan den lades ner. Lyxhotellet revs och banan (som ligger uppe på ett berg!) låg öde i över 10 år innan den på nytt renoverades. Så nu sedan 5 (ungefär) år tillbaka kör man här igen. Måste säga att banan verkar riktigt rolig att köra i alla fall! Detta fick jag alltså berättat för mig så vet inte om alla årtal o.s.v är 100% riktiga, ni får gärna rätta mig om det står nåt som inte stämmer! 😛

Nu ska jag gå igenom förra årets filmer från F3 racen här. Allt för att kunna vara så bra förberedd för helgen som möjligt.

Håll tummarna så ska jag lova att köra så bra och snabbt som det går!

/Marcus

Mclaren on fire!

av Marcus Eriksson

Mclaren börjar verkligen få upp farten nu, imponerande och roligt att se att dom inte gett upp säsongen än. Kommer nog bli ett intressant race idag eftersom båda Mclaren bilarna var relativt lätta (inte lika mycket bensín) på kvalet, om man jämför med närmsta konkurrenterna.

Även kul att se att gamla TOM’s F3 föraren Adrian Sutil kör snabbt nere i Valencia. Hoppas han håller i det i racet och kanske får med sig nån eller några poäng!

För min egen del så kör jag stenhårt med fysträning för tillfället. Allt för att vara i så bra form som möjligt inför säsongsavslutningen och hösten. Nästa helg kör vi näst sista racehelgen i mästerskapet. Går på Autopolis banan som jag aldrig kört på, så det kommer bli en stor utmaning. Men jag är mer än redo för den 😉

Nu ska jag dra ner till en restaurang/bar och se F1!

Vi hörs

/Marcus

—————————————————————-

Kul att folk hemma i Sverige fortsätter att hålla tummarna för mig och tror på min förmåga! Känns bra att ha det med sig i ryggen! Angående tillgång att se mina race i Sverige så går det tyvärr inte. Men förhoppningsvis kommer ni få se mina race nästa säsong om jag kan fortsätta vinna race och ta mycket poäng här på slutet..

Sommar och sol i Japan

av Marcus Eriksson

Det är sommar på riktigt här i Japan nu, och det är på tiden. Japanerna säger att årets regnperiod har varit den längsta på mycket länge.. Man är ju inte förvånad eftersom dit jag kommer och ska köra brukar alltid regnet följa efter.. Men nu är det i alla fall varmt och soligt! Jag laddar just nu för fullt för racet på Autopolis som går av stapeln sista helgen i Augusti. Tränar hårt fysisk, mental samt körträning (ja det blir i trafiken men jag kör med marginaler..) haha. Har även hunnit med att åka ännu mera Wakeboard som är riktigt roligt måste jag säga!

Angående silly season, spekulationer om nästa år osv. Så ser allting väldigt bra ut för tillfället. Om jag kan fortsätta i den här stilen i dom avslutande racen så kommer det säkerligen bli något intressant och bra steg för mig till nästa säsong. Så för min del gäller det bara att fortsätta köra stenhårt här i Japan!

Glömde ju bort att skriva om jordbävningen som vi hade för en vecka sen.. Kan säga att det skakade ordentligt. Vaknade upp mitt i natten och förstod ingenting! Allt bara skakade och telefoner, vattenflaskor osv. flög i golvet. Direkt efteråt så ringde min ingenjör och frågade om allt gick bra, och det var nog först då jag fattade vad som hänt 😛

Här i Japan så är det små jordbävningar väldigt ofta som man knappt känner, men den som var förra veckan var den största på väldigt länge (min ingenjör sa att han bara varit med om 1 värre, och han är 45 år!)

Stay cool

/Marcus

Seger på Motegi!

av Marcus Eriksson

Det blev en lyckad race helg på Motegi där vi körde deltävling 11 och 12. Vann i dominant stil race 1 från pole position. I race 2 startade jag dock 5a efter ett mindre lyckat andra kval. Jag gjore en superstart och var uppe till tredje plats in i första sväng, där körde dock min team kamrat Iguchi in i mitt bak däck så jag ramlade ner till 5e platsen igen. Min bil fick även skador på höger bakdäck där Iguchis bil träffade. Så det blev ett lugnt race där jag bara kunde kontrollera min position och ta med mig poängen.

Överlag är jag nöjd med helgen eftersom jag för första gången i år leder mästerskapet på egen hand. Här är topp 5 med 2 racehelger och 4a race kvar:

Ericsson 84 p

Kunimoto 79 p

Iguchi 74 p

Cozzolino 52 p

Yasuda 36 p

Så nu gäller det bara att hålla nere högerfoten så hårt de går!

Om ni vill kolla på min segerintervju från race 1 så finns den på www.j-formula3.com

/Marcus

Wakeboard!

av Marcus Eriksson

I helgen var jag och tog det lugnt uppe i en sommarstuga vid sjön Saiko. Ligger ungefär 40 minuter med bil från min lägenhet i Gotemba. Var där med F Nippon förarna Loic Duval och Benoit Treluyer + deras flickvän respektive fru samt Benoits son Jules. Vi hade mycket trevligt! Vi var bland annat på en exklusiv ”mat fabrik” samt att vi åkte Wakeboard.

wb 10.JPG

Jag satsar för fullt ute på sjön!

Hälsningar från sommarheta (35 grader!) Japan!

/Marcus

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB