Vägen mot toppen

följ racinglöftet Marcus Ericsson

Arkiv för September 2009

- Sida 1 av 1

Japansk F3 mästare 2009… YES!

av Marcus Eriksson

Vi lyckades! Efter en helt otrolig helg så lyckades jag tillslut vinna mästerskapet, och vilken dramatik det blev! Allt avgjordes när det var 5 varv kvar. Den omkörningen kommer jag aldrig glömma..

Så en helt fantastisk säsong 2009 blev det, än så länge 😉

DSC00251.JPG

Kändes helt underbart att få se den här ”Pit boarden” när jag körde över mållinjen.

Måste passa på att tipsa om ett bildspel med massor av fina bilder från final helgen. Ligger på mitt teams hemsida. Här är länken -> http://www.36toms.com/09toms/gallery/f3/

Finns även en segerintervju på japanska F3s hemsida -> http://www.j-formula3.com/mov/09rd15-16/0916c.html

Sen har jag även fått rätt så mycket utrymme i svensk press, vilket såklart är superkul!

Återigen stort tack till allt stöd jag har fått under säsongen från alla mina läsare. Vill även passa på att tacka alla mina sponsorer (OLSBERGS, UDDEHOLM, CLEAR CHANNEL + alla lokala sponsorer) mina mentorer Kenny och Eje samt alla andra mäniskor som står bakom mig och tror på min förmåga. Sist men inte minst min familj som alltid är där och stöttar mig. Och såklart även Emelie 🙂 Utan alla er så hade jag aldrig kommit nära där jag är idag!

Nu ska jag gå och lägga mig. Imorn drar jag vidare till Europa igen.

Hade bra så länge!

/ CHAMP 😀

www.marcusericssonracing.com

Upp till bevis ;)

av Marcus Eriksson

http://na.se/sporten/motor/1.575325

Till alla mina trogna läsare. Brukar inte skriva några inlägg under race helger. Men eftersom jag vill hålla er uppdaterade, varsågod.

Kolla in länken för att se hur det gått under lördagen. Känns riktigt bra!

NU ska jag lägga mig, så man är pigg och fräsch tills imorn.

Håll tummarna, för nu blir det åka av…

/Marcus

På plats i Japan efter pallplats på Brands Hatch!

av Marcus Eriksson

Förra helgens inhopp i brittiska F3 gick helt klart godkännt. Även om jag hade siktat på att åka dit och försöka få med mig en vinst eller två. Men efter motorproblem hela fredagen samt en bilsetup som gått lite i fel riktning sedan sist jag var där, så måste jag ändå vara nöjd med min insats. Enda gången på hela helgen som allt kändes bra (bil, motor samt körning) var i det andra racet, men det är ju såklart alldelles för sent. Ändå så var det en nyttig erfarenhet att ta med sig i framtiden. Faktum är att i andra racet så var jag riktigt upphållen av Chilton och Christo särskilt i första halvan av racet, och hade även inga problem att hålla helgens raket ”Ricciardo” bakom mig. Orsaken till det var att inför race 2 så gjorde vi dramatsikt stora ändringar på bilen eftersom vi inte hade hittat rätt på hela helgen. Och det visade sig att det vi gjorde var steg helt i rätt riktning, men tyvärr lite väl sent bara… Kan även säga att när jag fick en bil som funka bra så var även körningen på sin plats.

Så det blev tillslut ett positivt besked inför Japan avslutningen nu i helgen!

På tal om den! Nu är det verkligen upp till bevis. I helgen ska allt avgöras och jag ser faktiskt verkligen framemot det! Har hört från teamet att en viss Iguchi tydligen är väldigt nervös… Nu ska jag verkligen ge allt för att ta hem det här!

Nu är det sängdags för min del!

Hade bra

/Marcus

—————————————————————————————-

Angående att jag körde helgens tävlingar i INV klassen istället för INT. Orsaken var att teamets två förare hade press från sponsorer/managers att bli topp 8 i mästerskapet. Och det fanns en risk att jag skulle slå dem om jag tog mycket poäng. Så det var anledningen att jag fick köra i INV klassen där man inte får poäng.

Nytt inhopp i ”British F3 International”!

av Marcus Eriksson

Sitter i mitt familjehus i Kumla och packar ihop mina saker. Snart så drar jag vidare upp till Arlanda och sedan flyg till London, Heathrow. Kommer alltså hoppa in i säsongsfinalen av brittiska F3 mästerskapen som går på min favorit bana Brands Hatch GP! Än en gång kommer jag köra för Raikkonen Robertson Racing. Ser verkligen framemot möjligheten att än en gång få ”race-a” med dom!

Så jag har verkligen haft det fullt upp under min Europa vistelse. Österrike (fysträning), Monza och sedan hem några dagar och sen vidare till Brands Hatch.. Men fasen vad kul det är!!

Igår hade jag även ett sponsor race för mina lokala sponsorer på Örebro Motorstadion (Täby). Blev väldigt lyckat med bra väder och mycket trevligt folk på plats!

Vann gjorde Täby ”specialisten” Patrik Lahall! Grattis till han än en gång 🙂

Vill återigen även passa på och tacka alla som kom, och för det stöd jag får från alla som tror på mig! Och om det är någon i Örebro trakten som är sugen på att köra Gokart så kan jag starkt rekommendera Örebro Hyrkart www.orebrohyrkart.se !! Trevlig personal och rolig bana!

Nu är det Arlanda nästa.

Tja!

Tillbaka i Europa!

av Marcus Eriksson

Igår kom jag tillbaka till europa igen. Semester? Nej, kommer ha fullt upp. Redan idag flög jag från Stockholm till Österrike och Salzburg. Här ska jag vara och träna fysträning med min tränare tills på fredag. Då åker jag direkt ner till Italien och Monza för att se på F1. Efter det drar jag tillbaka till Sverige.

Annars så fokuserar jag nu stenhårt på att försöka ro hem mästerskapet i sista racehelgen. Tror jag har en rätt bra chans även om jag ”bara” är 2a i mästerskapet för tillfället. Jag är säker på att det kommer bli en rysare men jag har mästerskapet att vinna nu, Iguchi har det att förlora…

Nu ska jag hoppa in i duschen!

Hade bra!

/Marcus

För er som var duktiga och såg mitt stavfel i förra inlägget -> Den bjuder jag på ;). Får ta och plugga lite engelska glosor framöver…

It ain’t over until the fat lady signs…

av Marcus Eriksson

Helgens race pa Autopolis banan gick inte som jag tankt mig. Det gick tungt och jag var aldrig nojd med bilen pa hela helgen. Tidigare under sasongen tycker jag att jag alltid haft en bil som varit minst bra, men i helgen fick vi inte till det. Jag skriver vi eftersom jag ocksa har en stor del i hur bilen ska vara installd, inte bara teamet. Tyvarr sa hade min team kamrat Iguchi en toppen helg och tog over ledningen fran mig i masterskapet dessutom. 

Men an sa ar det inte over. Sista helgen i September kor vi sasongsavslutningen pa Sugo. Och dar ska jag se till att vara mer forberred an nagon annan!

Idag sa har jag ju aven fodelsedag (19 ar)!! Grattis till mig 😀 

Ar inne i Tokyo hos min kompis Loic Duval. Vi ska ut och kaka och fira mig lite senare ;). Darav sa har jag inte min svenska dator, sa det ar darfor det har inlagget ar utan dom 3 sista bokstaverna i alfabetet… Hoppas det gar att lasa anda!

Hade bra! 

/Marcus

 

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB