Vägen mot toppen

följ racinglöftet Marcus Ericsson

Arkiv för October 2009

- Sida 1 av 1

Abu Dhabi!

av Marcus Eriksson

Hej alla läsare! Jag får börja med att ursäkta för att det har varit lite dåligt med uppdateringar den senaste tiden. Har dock velat ha lugn och ro och fokuserat fullt på det som är viktigast (vara så väl förberedd som det bara går!). Efter testet i Jerez har jag haft fullt upp och även som ni vet hunnit med en resa till Japan. Som dom flesta även har sett så kör jag alltså race nästa helg i GP2 Asia. Ska bli otroligt jäkla superkul att köra race i GP2 för det kanske bästa teamet i serien.

Igår och i förrgår så körde vi även officiella tester här nere i Abu Dhabi. På den alldelles nya banan som dom byggt här. Kan meddela att den är något helt utöver det vanliga. Lyx i allt! Var riktigt kul att köra! Tyvärr så gick inte dom 2 dagarna så himla bra, men i den här sporten händer det ibland. Dag 1 så hade vi broms problem under nästan hela dagen, och om jag ska vara ärlig så hade inte jag en utav mina bästa dagar kör mässigt heller.. Till dag 2 var jag därför super laddad och fokuserad till att göra en riktigt bra insats. Det började också väldigt bra, och på första stinten som jag gjorde var jag 4a, och jag bara körde snabbare och snabbare för varje varv som gick. Men när jag sedan kom in i depån så såg vi att vatten tempen var ovanligt hög. Motor experterna var direkt på min bil och försökte lösa problemet. Tyvärr visade det sig att det var stopp någonstans, så vatten cirkulationen fungerade ej. Så mekanikerna fick jobba hela förmiddagen med att försöka hitta var det var blockerat. Så jag fick bara mina 6 varv direkt på morgonen på förmiddags passet.

Till eftermiddagens pass så var i alla fall problemet löst och jag var mer än redo att hoppa i bilen och köra som tusan. Tyvärr kom jag bara 3 varv den här gången innan bilen stannade. Den här gången så var det på nytt motorproblem. Och den här gången blev jag ståendes längts bort på banan. Och eftersom allt är nytt här så hade funktionärerna inte en aning om när eller hur jag skulle komma tillbaka med bilen till depån. Så innan jag hade fått transport tillbaka till depån så hade halva passet gått (1 och en halv timme!!!). Som tur var kunde dom åtgärda motorproblemet direkt och jag kom ut och fick köra sista dryga timman som var kvar. Där lyckades jag sätta 9e snabbaste tid vilket jag inte är så himla nöjd med, men efter omständigheterna var det ändå helt OK. Var dock viktigt att vara snabbare än min teamkamrat!

Så det har varit 2st tuffa dagar för min del, men ändå väldigt lärorika. När man kommer upp till den här nivån där prestandan på bilarna är så extrem så händer det ibland att saker inte funkar. Så det är bara att bita ihop och komma igen! Det var ju i alla fall positivt att det hände nu på testet och inte nästa helg när vi ska köra race. Så förhoppningsvis har vi haft våra problem nu!

Tror (nästan 100) att Viasat Motor kommer sända våra race nästa helg. Det är såklart jätte kul och jag hoppas verkligen att ni kommer sitta hemma i stugorna och hålla tummarna för mig.

Nu ska jag gå ner och svalka av mig i poolen en sväng (vi har 40 grader på dagarna och blå himmel…). Jag säger inte det här för att göra er avundsjuka utan bara för att ni ska veta vad jag ska göra liksom..

Ha det bra så länge!

All the best

/Marcus

Bra test inför Macau!

av Marcus Eriksson

Idag så gjorde vi ett test på mitt teams hemma bana här i Japan (Fuji Speedway). Vädret var toppen så vi kom igenom hela det planerade test programmet utan problem! Lyckades även vara snabbast på dagen med 2 tiondelars marginal till Iguchi, så det blev en mycket lyckad dag.

Så nu sitter jag i min lägenhet och väntar på bussen som ska ta mig till flygplatsen. Jag håller kvar vid Europa tiden eftersom jag bara har varit i Japan 2 dagar, så förhoppningsvis är jag helt slut när jag hoppar på planet imorgon bitti. Så man kan sova bort den långa flygresan, har ju gjort den resan ett par gånger så att säga…

Såg även att Macau startlistan kommit ut. Ta en titt på den här länken: http://www.macau.grandprix.gov.mo/gp/56/subpage.php?id=1919&lang=en

En otroligt stark ”line up” måste jag säga! Har räknat till minst 15-18 förare som håller riktig toppklass. Ser verkligen fram till det racet ännu mera nu, tänk om man kunde sätta dessa grabbar på plats. Fasen vad jag ska gasa!

Har även varit i kontakt med Viasat och dom jobbar med att få till live sändning från racen, vore ju superkul!

Här får ni även 2st bilder att kika på från dag 2 i Jerez. Där jag kör i Nico Hulkenbergs mästerskaps vinnande bil.

P1030595.jpg P1030593.jpg

Hade bra!

/Marcus

 

Full fart framåt!!

av Marcus Eriksson

Nu är jag på väg igen! Efter en mycket lyckad vecka i Spanien så har jag spenderat helgen hemma i Kumla. Måste passa på att tacka för alla stöttande och peppande kommentarer, är otroligt kul att läsa! 

Imorn drar jag på resande fot igen. Japan står på kalendern. Kommer att åka dit och göra ett test med Macau inställningar och lite andra uppdateringar på bilen, förhoppningsvis kommer det funka bra!

Måste även passa på att säga att GP2 bilen är ett monster att köra! Så jäkla rolig och snabb att det inte går att beskriva. Så jag hoppas verkligen att jag får mer chanser att köra en sådan bil. Har även fått lite bilder som Eje tog nere från testet i Jerez som jag kommer lägga upp här och på min hemsida www.marcusericssonracing.com när jag får tillfälle!

Nu ska jag ta och lägga mig så jag är pigg tills imorgon!

Här får ni ett tips till en bra artikel som aftonbladet skrivit:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/motor/ovrigmotor/article5941850.ab

Hade bra!

/Marcus

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB