Vägen mot toppen

följ racinglöftet Marcus Ericsson

Arkiv för November 2009

- Sida 1 av 1

F1 Test

av Marcus Eriksson

Hej alla läsare! Vill bara skriva några rader och klargöra för er om vad som gäller för nästa vecka. Jag har alltså fått möjligheten att testa för F1 världsmästarna BRAWN GP. Vilket såklart är otroligt kul! Samtidigt är det viktigt att behålla fötterna på jorden och se verkligheten. Det här testet har kommit fram genom min fina säsong i år + mitt management och alla mäninskor som står bakom och stöttar mig. Testet är ett Young Drivers Test där tanken är att jag ska få köra och känna på hur en F1 bil fungerar samt hur ett F1 team jobbar. Det är alltså inte frågan om något F1 test där jag kommer köra för en race sits för nästa år, utan mer en möjlighet för mig att få ovärdelig erfarenhet samt en liten belöning för att jag har gjort en väldigt bra säsong. Så jag ska åka dit och göra ett proffesionelt och bra intryck, och visa mig från min bästa sida för Brawn GP eller Mercedes GP (som det kommer heta nästa år) som tack för förtroendet! Och sen ska jag såklart gasa så mycket som går!

Vill passa på att tacka Kenny Bräck och Eje Elgh samt mina sponsorer Olsbergs, Uddeholm och Clear Channel. Även mina lokala sponsorer samt alla övriga som är med och stöttar mig på ett eller annat vis. Utan er hade jag inte varit där jag är idag!

Jag flyger ner till Spanien på söndag, men ska försöka skriva nått eller några inlägg i bloggen innandess.

Hade så bra!

/Marcus

Bra, men inte bra nog!

av Marcus Eriksson

Jaha.. Då var sista racehelgen för året över. Och den blev ju en ganska lyckad, även om stora finalen på söndag inte blev vad jag hoppats på. Men dubbla Pole Positions och topp 5 i samtliga pass måste jag ändå vara nöjd med. Och om man ska vara ärlig så hängde vi inte riktigt med motormässigt, tyvärr. Det gjorde dock kval prestationen än bättre, och dom flesta som var där verkade rätt imponerade (inklusive BMW F1 chefen Mario Theisen!) vilket såklart var kul!

Anledningen till att vi hade mer problem på finalen än tidigare under helgen var för att vi chansade med bilinställningarna. Eftersom vi fick svart på vitt hur mycket snabbare VW bilarna var på rakan under kvalracet, så ville vi prova något radikalt för att kunna ha chansen att utmana dom i finalracet. Så vi tog bort rätt rejält med downforce för att på så sätt få mer fart på rakorna, risken vi tog var ju såklart att vi skulle tappa för mycket i de kurviga partierna. Men vi kände ändå att vi ville chansa för att försöka vinna. Dock blev det som vi fruktade och med facit i hand skulle vi ha stannat med det vi hade (och tagit en säker pallplats..). Men som ni vet så är det vinnaren som alla kommer ihåg så vi ville försöka. Överlag är jag ändå väldigt nöjd med min prestation denna helg, tycker inte jag kunnat gjort det så mycket bättre. Var skönt för självförtroendet efter dom sista GP2 testen plus racet som inte var helt lyckat.

Nu får vi se om det blir vinteruppehåll för min del eller om det blir något mer köra innan ”semestern”. Händer rätt mycket saker för tillfället iaf…

Hade bra så länge! Och tack för all support som jag fått via kommentarer samt sms under helgen, gör att jag taggar till lite extra av erat stöd 🙂

See u later

/Marcus

 

Macau!

av Marcus Eriksson

Är på plats i Macau nu efter förra veckans GP2 testande in Frankrike. Just GP2 testen om vi ska prata om den var inte 100% lyckad. Men man har sådana dagar också, det gäller att lära från dom! Så det är bara att bita ihop ock köra skiten ur dom här i Macau istället, eller hur?

Måste säga att det känns riktigt kul att vara här igen. Är enligt mig den bästa banan i världen, så att avsluta säsongen här känns skit kul! Tror jag har en bra chans att vara med i toppen och fightas. Det är ju också extra kul för er som följer mig och bloggen att Viasat Motor kommer att sända båda racen live.

Sedan har jag även sett och hört att jag blivit nominerad till 2st mycket fina pris ( Årets NykomlingSvenska Idrottsgalan, samt Nerkies Allehandas www.na.seGuldklockan.) Känns såklart väldigt kul och hedrande men det kommer bli riktigt tufft att vinna dom eftersom det är väldigt hård konkurrens.

Nu ska jag och ett gäng andra förare upp på hotellgymmet en sväng.

Hade bra!

/Marcus

Test info

av Marcus Eriksson

Som jag skrev i mitt förra inlägg så kommer jag alltså testa GP2 nere i Paul Ricard i veckan, närmare bestämt imorgon och på torsdag. Imorgon kommer jag köra för Telmex Team Arden och på torsdag med Barwa Addax. 2 riktigt bra team! Ska bli väldigt intressant och se hur det funkar. Kommer bli riktigt viktigt att göra 2 bra testdagar så vi får bra förhandlingsläge inför vintern.

Nu ska jag lägga mig så jag har kraft och energi till att köra fort under morgondagen..

För er som letar live-timing så tror jag tyvärr inte det finns någon, dock inte 100. Men ni får väl hålla utkik på diverse hemsidor för resultat.

Hade gött!

/Marcus

Full fart framåt!

av Marcus Eriksson

Är hemma i kyliga (och skitregniga!!) Sverige på blixtvisit. Efter förra helgens race så drog jag direkt till Ungern för att lära mig Budapest banan. Körde en testdag i en gammal modell av Formel BMW. Det gick för jäkla sakta kan jag lova! haha. Blir ju lite annorlunda när man kör en GP2 bil med 600 hästkrafter ena dagen och nästa i en Formel BMW med 140 hästkrafter. Menmen syftet var att lära mig banan och det gjorde jag.

Nu är jag som sagt hemma i Sverige och Kumla i några dagar. Men redan nästa vecka drar jag vidare till Frankrike för ytterligare tester i GP2. Ska bli kul att få chansen att ta lite revansch efter den inte helt lyckade helgen i Abu Dhabi.

Och här får ni en kort sammanfattning om den:

Träningen på fredag morgon gick riktigt bra. Lyckades sätta andra tid och det kändes positivt inför kvalet.

Kvalet var dock den stora missen på helgen. Jag hade verkligen chansen att vara med och slåss om Pole Position men istället slutade det med en 15e plats. Jag hade rätt så mycket otur med gulflagg och trafik men om jag ska vara ärlig så lyckades jag inte få ihop det bra nog heller. Sedan som ni kanske vet så snurrade jag av på slutet. Det var mycket märkligt eftersom jag gjorde exakt som förut (som även datan visade) men ändå så låste jag upp bak däcken och tappade kontrollen på bilen.

Till racen så hade jag ett tufft utgångsläge. Och det var jäkligt mycket nytt ska jag lova. Lyckades i alla fall göra alla momenten bra (uppvärmning av däcken, starten, depåstopp, safety car o.s.v.) sen blev inte själva resultat riktigt som vi hade hoppats på. Men det var en väldigt nyttig erfarenhet och det var bra för mig att komma in i hetluften direkt. I race hade vi även problem med bilens inställningar som inte var perfekta. Kändes som vi hade gått lite i fel riktning med utväxlingen eftersom i trafik så tappade jag hela tiden ut på rakorna. Vi försökte åtgärda det till Race 2 men kändes ändå inte riktigt bra.

Nu måste jag försöka ta tag i resten av mina 1000 greijor att göra!

Hade bra så länge!

/Marcus

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB