Vägen mot toppen

följ racinglöftet Marcus Ericsson

Arkiv för January 2010

- Sida 1 av 1

Tuff träning!

av Marcus Eriksson

Just nu är jag nere i Österrike och tränar stenhårt fysiskt inför säsongen. Har varit här sen i söndags kväll och jag åker inte hem förens fredag kväll. Tycker dock det är väldigt kul att vara här nere och träna, även om vi tränar från 9 på moronen till 6 på kvällen…

Förra helgen var annars mycket trevlig. Först på lördag morgon var jag och hämtade ut min nya Renault Laguna CoupeRejmes i Örebro. Som jag genom ett sammarbete mellan Renault Sverige, Rejmes Örebro samt Rent Hus kommer få använda iår. Är mycket tacksam för det! Sedan bar det av till Järntorget där Svenska Bilsportförbundet hade ett event, var rätt mycket folk som var där vilket så klart är roligt! På kvällen var det sedan Bilsportgalan där jag utsågs till Årets Junior i racing Sverige samt Årets Bilsportare! Tack till alla som röstade på mig på bilsports hemsida 🙂

För er som undra så har jag pratat med Viasat och dom kommer visa Abu Dhabi racen nästa helg! Så då får ni gärna sitta hemma framför tvn och hålla tummarna 🙂

Nu ska jag snart lägga mig så jag orkar med att träna hårt imorgon!

Vi hörs!

Marcus

 

Första besöket hos nya teamet.

av Marcus Eriksson

Supernova! Måste säga att det känns väldigt bra med team kemi o.s.v. alla är trevliga och jobbar hårt. Så jag känner mig verkligen välkommen! Teamet känns också väldigt hungrigt på att vinna mästerskap igen, vilket så klart är otroligt viktigt. Så man skulle kunna säga att allt känns ”Super” bra än så länge 😉

Under gårdagen gjorde vi en ny stol till mig för ”Main Series” bilen. Det var som en av mekanikerna frågade: Känns den snabb? Och det gör den verkligen! Haha.

Annars så har jag mest bekantat mig med alla i teamet och försökt få en uppfattning om hur allt fungerar under racehelger o.s.v.

Nu ska jag snart dra vidare till flyget för att åka hem till Sverige. Imorgon så är det ju Bilsport Galan i Örebro, ska bli väldigt kul! För er som har vägarna förbi så kan jag rekommendera att komma förbi Järntorget i centrala Örebro där det kommer vara något slags event som jag kommer medverka i, vet inte riktigt vad som är själva eventet men kom gärna dit och prata lite med mig om ni vill :). Det håller på från 11-14 men jag kommer dock ”bara” vara där från 1230 ca.  

Hade bra!

Marcus

GP2 + Idrottsgala!

av Marcus Eriksson

Nu händer det saker! Har varit 2 väldigt bra veckor här i mitten på Januari. Först blev allt klart med GP2 genom kontraktet med Supernova (läs pressreleasen på min hemsida www.marcusericssonracing.com för mer info) känns riktigt bra måste jag säga! Sedan så bar det av till stora Idrottsgalan med Emelie. Vi hade en mycket trevlig kväll även om jag inte vann i kategorin Årets Nykomling där jag var nominerad. Dock var motståndet tuffast tänkbara och vinnaren Jonas Jerebko var väl värd priset enligt mig.

Imorgon så drar jag iväg till England för att bekanta mig med mitt nya team. Kommer vara där till och med fredag så det kommer bli roligt och spännande att träffa alla! Ska även få hjälp att kolla på en lägenhet i närheten.

Sen på lördag är det dags för den årliga Bilsportgalan som iår håller till i den underbara staden Örebro (det tycker vi om!). Är säker på att den som alltid kommer bli trevlig och underhållande!

Nu ska jag (som alltid…) börja packa väskan, det är verkligen något som jag tycker är sk*t tråkigt. Men det måste göras!

Hade bra alla läsare!

Marcus

Storstädning…

av Marcus Eriksson

Dagens aktiviteter var inte av det roligaste slaget.. Har i stort sett städat hela dagen eftersom jag måste rensa ut hela lägenheten. Men det måste göras! Så det är bara att jobba på. Lite ljuspunkter på dagen var det dock, vi åt sushi lunch (gott!) samt att jag fick min mästerskaps pokal 🙂

Det här är annars vad som snackas om i Racing-Japan. Tydligen så har Kamui Kobayashi gått och blivit ”star”, vilket är kul. Japanska Autosport har haft stort reportage om han 3 nummer i rad för att nämna något… Sen så ryktas det om att Campos F1 har dåligt med pengar och Stefan GP som köpt upp Toyoytas F1 bilar samt motorer eventuellt ska få ta över den platsen, varför ryktas det om det i Japan då? Jo för att tydligen så ska Kazuki Nakajima vara överens med Stefan GP om att få köra med dom, om teamet kommer till start..

Nu ska jag i alla fall ut och käka Yakiniku! Min favorit mat här borta. Massor med olika kött som man får grilla själv vid bordet, måste ju passa på att äta det nu eftersom man inte vet när man kommer hit nästa gång.

IMG_0017.JPG

Här är mästerskaps pokalen. Är nästan 1 meter hög!

Hade bra!

/Marcus

Sista Japan resan.

av Marcus Eriksson

Ska snart gå ner och packa väskan. Imorn åker jag till Japan för sista gången (på ett tag i alla fall). Ska dit och tacka för året samt säga hejdå till alla. Kommer även passa på att äta mycket med kotunga, sushi och ris! Och alla andra goda japanska specialiteter 🙂

Om årets säsong kan jag inte säga så mycket än. Men ni behöver inte oroa er, har ju Kenny och Eje som jobbar på det. Och kan man då ha bättre? Tror inte det!

Annars så har jag satt igång och börja träna hårt igen efter jul ledigheten. Blev lite mycket godheter så det är bara att köra stenhårt nu! Kan meddela att jag har träningsvärk i hela kroppen för tillfället…

Idag tog jag det dock rätt lugnt. Enda aktiviteten var att åka ner och kolla på hockey. Såg Sveriges bästa hockeylag (Kumla!) som mötte Munkfors. Blev 6-1 till Kumla vilket var trevligt eftersom vi även vann på resultat lotteriet 🙂 haha.

Nu blir det som sagt packning och sen bara ta det lugnt med Emelie 🙂

Hade bra ute i iskalla Sverige!

/Marcus

 

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB