Vägen mot toppen

följ racinglöftet Marcus Ericsson

Arkiv för February 2010

- Sida 1 av 1

Toppen kväll i torsdags, men nu hård träning..

av Marcus Eriksson

I torsdags var jag med på en mini mässa på Ahlsell i Örebro. Blev otroligt lyckat måste jag säga! Träffade massvis med trevliga människor från olika företag vilket var roligt. Extra stort tack vill jag rikta till Henrik GustafssonAhlsell som anordnade allting samt Janne Blomkvist (känd från tv 😉 som kom ner till Örebro och var lite av en konferencier under kvällen, sist men inte minst Ahlsell såklart samt alla som var där under kvällen! Så stort tack 🙂

Just nu är jag på ett hotellrum i Österrike. Som några av er redan vet så brukar jag vara nere här och träna, så är också fallet den här gången! Den här gången har jag mycket trevligt tränings sällskap i form av förre F1 världsmästaren Jacques Villeneuve! Är väldigt inspirerande att träna och umgås med en så framgångsrik racing driver 🙂 Kommer att vara kvar här i Salzburg tom onsdag då jag flyger hem till Sverige igen.

Nu ska jag fortsätta att kolla på OS och hålla tummarna för KALLA… Kom igen!

Hade bra

Marcus

Intresse anmälan till GP2 resa!

av Marcus Eriksson

Hej allihopa! Jag har tillsammans med weidermans buss i kumla ordnat så att det finns möjlighet att göra en resa till ett GP2/F1 race i år. Info om resan kommer nedan:

 

Intresse anmälan till GP2/F1 resa till Hockenheim i samarbete med Marcus Ericsson

 

Häng med på en unik F1/GP2 resa till Tysklands GP på klassiska Hockenheim banan. Var med och känn hetluften under en F1 helg. Både Michael Schumacher och Mercedes gör i år ”comeback” på F1 gridden, så atmosfären kommer vara något alldeles extra! Dessutom kommer svenske Marcus Ericsson från Kumla vara på plats och köra i instegsklassen GP2. I och med det blir han förste svensk i den prestigefyllda klassen. Marcus tillsammans med Weidermans buss är arrangör för denna resa. Så ni kommer åka i en modern turist buss av högsta kvalité. Marcus kommer även att under 2st tillfällen besöka er i ”bussgruppen” för lägesrapport o.s.v. Ni får även en unik tröja att använda under resan för att visa erat stöd till Marcus!

 

 

Program:

Avresa Kumla Tors. 22a Juli klockan 03.00. Ankomst hotellet (Ligger i Langen söder om Frankfurt) ca 20.00 Tors. kväll.

Hemkomst Kumla Mån. 26e Juli ca 12.00 (lunch)

Pris 7 499 :- per person.

 

I priset ingår följande:

Buss från Kumla-Hockenheim tur och retur. Buss transfer hotell-bana.

3 nätters hotell (dubbelrum) inkl. frukost. 3 Stjärnigt hotell.

3 dagars läktarbiljett till populära ”Kurva Nord” (start och mål kurvan).

Marcus Ericsson ”Vi var där tröja!”.

+ besök av Marcus vid 2st tillfällen under helgen för lägesrapport.

 

 

03s10-mackan-51_jp_1086103l[1].jpg

 

Marcus Ericsson i F1 mästarbilen Brawn GP i dec. 09. Se både Marcus och F1 med oss 2010!

 

Anmäl erat intresse till k.reinholtz@spray.se  

OBS endast ett visst antal platser så besked ges snarast för att vara säker på att få åka med. Notera även att det här är en intresse anmälan. Anledningen till att vi gör det först är för att se om vi ska gå vidare och boka alla  F1 biljetter eller inte.

 

 

 

Så häng med vettja!!

/Marcus

Svenska rallyt!

av Marcus Eriksson

Först och främst ska jag börja med att skriva lite om förra helgens äventyr i Abu Dhabi. Tyvärr märkte vi redan på tidskörningen att vi hade tekniska problem på bilen. Kommunikationen mellan gaspedalen och motorn ville inte fungera som den ska, så det gjorde bilen otroligt svårkörd ut ur långsamma kurvor. Tyvärr hade inte GP2 dom reservdelar vi behövde för att lösa problemet, vilket man kan tycka är lite märkligt. Så vi ändrade lite saker för att minska problemet, det blev också lite bättre men tyvärr så tappade jag ändå rätt så mycket tid på detta. Så med detta i åtanke så är både jag och teamet väldigt nöjda med prestationerna i dom båda racen. Speciellt race 1 där jag gjorde ett riktigt bra race som tyvärr slutade några varv tidigt p.g.a. en viss Herck. Måste säga att efter att jag kollat på incidenten på tv så vet jag inte riktigt vad jag kunnat gör annorlunda för att undvika kollisionen..

Nog om det! Nu är jag i alla fall hemma i Sverige. Under gårdagen var jag uppe i Hagfors och hälsade på min sponsor Uddeholm. Vi hade mycket trevligt och hann även med att se lite svenska rallyt vilket var kul! Nu är jag dock hemma i Kumla. Imorn bär det av uppåt igen när vi ska upp till Antilla och göra lite mer sponsoraktiviteter. Ser fram emot det!

Nu ska jag vänta lite innan stryktipset drar igång. 13 rätt blire idag 😀 haha.

/Marcus

 

 

På plats i Abu Dhabi!

av Marcus Eriksson

Nu är jag på plats i Abu Dhabi. Måste säga att 30+ istället för -10 är att föredra 😉 riktigt gött väder med andra ord! Idag var jag nere i depån och checkade så säte och pedaler var rätt inställda. Hann även med att ligga nere vi hotelpoolen en stund vilket var super skönt!

Lite info inför racet i helgen: Det kommer i stort sett vara den kommande GP2 Main Series gridden på banan, har inte sett någon startlista än men alla vet ändå vilka som är här. Så kommer bli otroligt tuff konkurrens, men jag är mer än laddad till att fightas med ”the big guys”! Kan även meddela att det känns som att det var alldelles för länge sedan jag körde sist, längtar verkligen till att få köra igen!!

Intressant också att se dom nya F1 bilarna som började testa i veckan, verkar som att Ferrari blir snabba iår iaf. Även om dom första testerna inte säger ett dugg egentligen. Kul också att Petrov fick andra sitsen i Renault, det gör att det är ännu mera GP2 förare i F1 vilket såklart är bra för GP2 serien men även för mig.

Nu ska jag lägga mig och sova lite!

P.s. Om jag inte hinner skriva något mer inlägg innan racen så vill jag bara påminna er om att hålla tummarna för mig på fredag och lördag, gärna framför tvn 😉

All the best

Marcus

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB