Vägen mot toppen

följ racinglöftet Marcus Ericsson

Startsida / Inlägg

Istanbul review!

av Marcus Eriksson

Hallå där! Nu är jag hemma i lägenheten i Norwich och har lite lugn å ro 🙂 Helgen som gick blev inte lyckad resultatmässigt men det var faktiskt (tro det eller ej) mycket andra saker som var positiva!

Träningen på fredag förmiddag var riktigt bra. Att vara en halv sekund från P1 när man aldrig varit på banan förut var jag väldigt nöjd med 🙂 Till kvalet blev det tyvärr inte lika roligt… Tyvärr fick vi problem med styrningen så bilen var rätt svårkörd, dock så skulle jag gjort ett betydligt bättre jobb än vad jag gjorde. Även om allt inte är perfekt så ska man ändå få ut det bästa av matrialet, och det gjorde inte jag på kvalet tyvärr. Men det är en del av lärokurvan så det är inskrivet i anteckningsblocket och kommer inte ske igen!  Iaf till race 1 var jag riktigt laddad till att göra en riktigt bra insats. Och vilket underbart bra race det blev ( i 10 varv..). Jag gjorde en riktigt bra start och på dom första 3-4 kurvorna körde jag om ett par bilar till. Efter varv 2 låg jag sedan 13e och hade mycket fart i bilen. Teamet hade en väldigt bra strategi och tog in mig på första varvet som depå fönstret var öppet. Grabbarna gjorde ett riktigt bra stopp och mina 2 första varv efter stoppet var väldigt snabba! Så enligt våra uträkningar var vi förbi 2 bilar eller möjligen 3. Tyvärr så började min växellåda spöka på 3e varvet efter depå stoppet och det började bli svårt att få i rätt växlar. 2 varv efter det så gav lådan upp totalt och dagen var över… Otroligt tungt och tråkigt. Kändes verkligen piss eftersom alla hade gjort ett så grymt jobb! Nästan tyngre var att se att en viss Herck komma 6a (ja, Herck körde vi om och förbi i depån…).

Menmen det var bara att ta nya tag för race 2. Från min 21a ruta så visste jag att det behövdes ett grymt första varv för någon som helst chans till poäng. Och det började bra genom en fantomstart och lika bra första böj. Så uppför backen till kurva 3 så låg jag någonstans mitt i fältet och fightades med Perez och Zaugg. Tyvärr så var jag lite ivrig in i kurva 3 och försökte mig på ett omkörningsförsök. Jag själv tycker inte att det bara är mitt fel att vi kolliderar men domarna var av annan åsikt. Och dom gav mig ett otroligt hårt straff (Flyttas ner 10 platser på gridden i nästa race i Valencia) så helgen blev ju inte direkt bättre av det beskedet…

Men jag ska använda den här helgen som tändvätska till resten av säsongen! Jag vet att vi har farten till att ta poäng och vara med längts fram. Vi måste bara få till dom sista detaljerna, men det kommer komma genom hårt jobb och stor vilja!

Nu ska jag dra mig till sängen! Imorn så flyger jag ”hem” till Sverige! Kommer bli trevligt värre 🙂

Hade bra!

/Marcus

Ps Robin Söderlings match mot Roger Federer var grym! Vilken insats! Hade gåshud…

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB