Vägen mot toppen

följ racinglöftet Marcus Ericsson

Arkiv för July 2010

- Sida 1 av 1

Rapport från Tyskland + Budapest preview!

av Marcus Eriksson

Halloj! Är tillbaka i England efter helgens race i Hockenheim. Det blev en ganska bra helg måste jag säga. Nya poäng och ett bra kval, vilket var positivt. Tyvärr föll jag på egna misstag i andra racet, men det är sådant som man lär sig från! Första racet kunde dock blivit ännu bättre om inte min växellåda börjat krångla några varv efter depåstoppet. Kändes som vi hade riktigt bra fart i greijorna och en 4e plats var absolut inom räckhåll.

Något som också var väldigt positivt med helgen var att alla på min ”fan-buss” verkade ha haft en bra helg! Att ha erat stöd med på banan gjorde mig ännu mera taggad! Och att se svenska flaggan innan start var väldigt trevligt 🙂 Så tusen tack till att ni hängde med!

Nu i helgen så kör vi igen! Så ingen semester för min del… Men om jag ska vara ärlig tycker jag det är helt underbart att det är så kort tid till nästa race. Känns som jag fått upp lite momentum nu och jag vill fortsätta att utvecklas och komma närmare toppen! Budapest banan är en lite gammalmodig bana men jag tror den kommer vara riktigt kul att köra. Och jag tror vi kan vara snabba igen!

Nu ska jag packa ihop väskan. För redan imorn är det avresa mot Ungern. Håll tummar och tår i helgen, för mer poäng ska in på kontot!!

Hade bäst!

Marcus

Inför Hockenheim

av Marcus Eriksson

Nu i helgen drar vi iväg med våra GP2 bilar igen. Tysklands GP som körs i Hockenheim är var helgens öden kommer att avgöras. Just det här racet har jag sätt framemot rätt länge. Det är nämligen den enda banan på kalendern som jag vunnit på innan säsongen drog igång (vann där i brittiska F3 förra året!). Måste säga att jag trivs väldigt bra på banan, har alltid varit så sedan den första Formel BMW testen jag gjorde på Hockenheim hösten 2006.

Så även om det som alltid kommer bli tufft så är jag riktigt sugen på poäng, det behövs!!

En mycket positiv sak med helgen är att det kommer vara en busslass full med glada svenskar på plats för att stötta mig. Som jag nämde tidigare i år så kommer alltså min F1/GP2 resa bli av just här. Så det kommer bli otroligt kul att få köra framför dom 🙂

Nu ska jag försöka få lite sömn, så jag är pigg och fräsch tills imorn!

Och som alltid håll tummarna för bra resultat!

aaa.jpg

Vill se mer av det här iår!! Eller hur? 😉

/Marcus

Redo för Silverstenen!

av Marcus Eriksson

Yes, nu är det dags för race igen! Imorgon är det träning och kval på schemat och sedan som vanligt race 1 på lördag samt race 2 på söndag. Allt känns super bra inför helgen och jag är verkligen laddad! Har även fått en ny team kamrat. Det är den rutinerade och erkännt snabba Luca Filippi. Han har redan kört 4a säsonger i GP2 och har vunnit ett par race. Så det blir onekligen en bra måttstock för mig i helgen! Kommer vara bra att ha någon med sådan erfarenhet brevid sig i teamet.

Nu ska jag åka ut och käka lite italiensk mat med Eje! Är viktigt att ladda upp med mycket pasta innan en racehelg 🙂

Följer mig gör ni som vanligt på Viasat Motor som sänder live. Kolla gärna in min facebook fan club (se länk i föregående inlägg) för mer info om helgen samt live uppdateringar från Bowe med flera!

Hade bra och håll tummarna!!

/Marcus

Österrike, filmer, nyheter om Kral m.m. Klicka in och läs! :)

av Marcus Eriksson

Är för tillfället nere i Österrike och Salzburg för fysträning. Blir rätt många resor hit ner per år!! 😛 Men det är riktigt viktigt. Annars har veckan varit mycket bra. Har varit på teamet en hel del och gått igenom helgen samt gått igenom setup, strategi o.s.v inför Silverstone. Ser verkligen fram emot teamets ”hemma GP”, kommer bli en bra racehelg! Vill passa på och tacka alla som kommenterat här på bloggen, skickat sms samt skrivit gratulationer på Facebook. Är helt underbart att se vilket stöd jag har från er alla. Tusen tack 🙂

Jag fick också ett intressant mail på facebook här för en stund sen. Det var från mitt super grymma fan ”Bowe” som har gjort en film om min karriär ”so far”. Så här har ni länken: http://www.youtube.com/watch?v=mIydzNJbktQ  jag lovar att det är värt att kolla 🙂 grym är den! Tack Bowe! Och om ni inte redan blivit medlem i min facebook fan club som samme ”Bowe” driver, så gör det! http://www.facebook.com/pages/Marcus-Ericsson-Fan-Club/245453044838

Har även fått bra samt mindre bra nyheter om Kral. Här är en länk till mitt teams hemsida så kan ni läsa er till vad jag menar: http://www.supernova-racing.com/gp2News.jsp?newsId=175  krya på dig Josef!!

Nu blir det fotbolls VM och sedan sängen!

Hade bra gott folk!

/Marcus

champange.jpg

Mer av detta vill jag ha i år!!!

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB