Vägen mot toppen

följ racinglöftet Marcus Ericsson

Arkiv för November 2010

- Sida 1 av 1

GP2 Säsongen 2010 över.. Men spännande veckor väntar!

av Marcus Eriksson

Sitter just nu och försöker hålla ögonen öppna på ett hotellrum utanför Stansted flygplats i England. Efter en tuff racinghelg så gick flyget hem till Europa (England) klockan 0235 inatt, så vi var inte framme förens 0600 lokal tid (flyg tid 6 h 50 min). Kan meddela att tillbringa en hel natt på ett flyg, det är inte min favorit syssla 😉

Så med andra ord: Jag har varit helt slut hela dagen. Varför är jag då kvar i England? Jo för att jag åker vidare till Frankrike imorgonbitti för att på Torsdag köra nästa års GP2 bil. Det är så kallad ”shakedown” test där alla GP2 teamen får åka ner med 1 bil för att köra slut på alla barnfel som det brukar vara dom första kilometrarna med en sprillans bil. Kul att jag fått förtroendet av Supernova att få köra detta test! Kommer bli riktigt kul att få en försmak av hur bilen känns men också hur dom nya Pirelli däcken fungerar (GP2 byter från Bridgestone till Pirelli till 2011 säsongen).

Sedan veckan efter så drar jag ner till Abu Dhabi igen för dom officiella GP2 testerna. Där kommer jag köra första testdagen med mitt nuvarande team Supernova, sedan vilar jag dag 2. Dag 3 testar jag för Barwa Addax teamet och sedan avslutar jag testerna på dag 4 med iSport teamet. Så kommer bli två riktigt intressanta veckor. Ska bara notera också att i helgen som gick så var iSport på pole (Turvey), Barwa vann race 1 (Perez) samt iSport vann race 2 (Valsecchi). Så det kommer bli kul att se hur dom bilarna känns att köra!

Min helg var ingen succe, tyvärr. Fredagen gick egentligen dåligt rakt igenom. Hade svårt att få självförtroende från bilen och det kändes helt enkelt inte bra. Sedan race 1 på lördag så gick det bättre även om jag inte hade särskillt bra med fart. Bäst under helgen gick det igår under race 2. Där jag låg på en helt OK 8e plats tills det var fyra varv kvar (fick bryta när hjulupphängningen i bak gav upp). Så som sagt ingen helg att minnas. Men nu har jag min sista chans för i år att visa vad jag kan. Och jag vet att jag kommer ta den chansen..

Vi hörs snart!

/Marcus

na bild.jpg

Sista racet 2010..

av Marcus Eriksson

Hallå! Nu är jag nere i varma (30-35 grader) Abu Dhabi och laddar för säsongens sista race. Imorn kör vi igång med som vanligt träning sedan kval. Det har varit en riktigt lång väntan tills detta race, så jag är mer än sugen på att få gasa med GP2 bilen igen! Magkänslan inför helgen är också bra, så jag hoppas verkligen att jag kan få visa vad jag går för nu, efter en relativt misslyckad säsong för min del.

Nu hoppas jag att ni inte glömmer bort att hålla tummar samt stötta mig här på nätet och framför TVn! Det är otroligt viktigt att avsluta säsongen starkt för att få ett bra förhandlingsläge inför nästa säsong.

Så nu är det plattan i mattan som gäller hela helgen lång!

/Marcus

P.s håll koll på min Fanclub sida på Facebook för senaste nytt under helgen 🙂 http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Marcus-Ericsson-Fan-Club/245453044838

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB