Afghan Star

Shakeb Isaar leder jakten på Afghanistans nästa sångstjärna

Startsida / Inlägg

Historien upprepar sig

av Shakeb Isaar

I bland är saker väldigt komplicerade. Som jag nämnde i slutet av det senaste inlägget hotades jag precis innan jag lämnade Afghanistan och reste tillbaka till Sverige. Jag kände på mig att det kunde vara seriöst. Nu förstår jag att det verkligen är på riktigt.

Problemet började med en tjej som är med bland de tolv finalisterna. Egentligen har hon inte talangen att vara med bland dem, men på grund av korruptionen inom showen och eftersom att hon är en tjej så är hon med.

Själv har jag försökt att inte hålla så tät kontakt med deltagarna, men en dag gick hon fram till mig och frågade vad jag tycker om hennes framträdanden? Jag sa sanningen. Det vill säga att jag tycker att det finns andra som är mer talangfulla. Då svarade hon snabbt att hon kommer att döda mig om hon petas. Jag tog det inte seriöst. Men efter två timmar fick jag ett samtal. Jag vet inte hur personen på andra sidan linan hade fått tag i mitt privata nummer. Men det rådde inte någon tvekan om vad han ville mig. Han frågade varför jag hade sagt så till tjejen och innan jag la på sa han att jag borde vara försiktig.

Jag blev rädd. Sedan fick jag höra att personen som ringde mig är en tungt kriminell person.

Bara häromdagen fick jag ett annat samtal. Denna gång från chefen för produktionen av Afghan Star. Tydligen har de beslutat att inte låta mig vara programledare längre eftersom att det är för farligt och somliga tycker inte att jag passar som det. Nu har jag fått reda på vad det beror på.

Mäktiga personer har pressat Tolo TV att sparka mig. Detta är precis vad som hände för sex år sedan. Historien upprepar sig. Men då accepterade inte Tolo det. I stället attackerades jag tills jag var tvungen att fly Afghanistan. Nu vill inte Tolo möta dessa problem så i stället kontaktade de mig och bad mig sluta.

Men det beror också på att jag har haft problem med domarna. Som jag skrivit tidigare har vi haft vilda diskussioner om de regler som domarna tycker bör finnas kring hur deltagarna ska dansa och på vilket språk de måsta sjunga. Och sist men inte minst beror det på de konservativa personerna som sitter i regeringen och bestämmer regler för media i Afghanistan. Samtidigt ställer jag mig undrande; varför bjöd ledningen för Tolo TV in mig och bad mig leda denna show? 

Nu är jag hemma i Sverige igen. Det är säkert här och jag mår bra och är glad. I morgon ska jag ha ett långt samtal med en av cheferna på Tolo TV. Vi får se vad vi kommer fram till och om jag ändå ska resa tillbaka. Annars kommer jag att stanna här i vackra Sverige och fortsätta leta efter någonting intressant att göra här. Kanske bör jag utmana Peter Jihde om rollen som programledare för svenska Idol? Eller vad tycker du 🙂 

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB