Startsida / Inlägg

Här är jag, en galen själ som vill till hundra procent!

av Emelie

Namn: Emelie Andersson
Ålder: 26
Bor: Uppsala
Familj: En sambo och barnen Alfons född 2012 & Ines född 2014
Hemsida: www.mediamamman.se
Kloka ord jag försöker leva efter: Drakar lyfter i motvind, Hellre en glitterfitta än en bitterfitta och Våga & Vinn

Här är jag, en galen själ som vill till hundra procent!
I hela mitt liv har jag alltid tyckt att det är en sådan konstigt fråga och undrat hur en ska besvara denna fråga på bästa sätt. Hur definierar man sig själv? Den uppfattningen ändras ju konstant så jag gissar att svaret aldrig är detsamma. Jag pratar om frågan ”Vem är du?” Ja, vem är jag egentligen? Det var en bra jävla fråga! Jag vet inte! Jag håller fortfarande på att lära mig, men jag upplever att jag kommit en bra bit på vägen i alla fall.
Till exempel så har jag kommit ifrån det där tjaffset att jag måste vara smal, snygg och vältränad. Jag ifrågasätter saker i stället för att bara acceptera. Collage-001En fin samling bilder på mig <3

Har du bra självförtroende? Känner du dig vacker? Om inte, vad är det som får dig att inte känna dig vacker? Varje morgon innan jag ens klivit upp ur sängen gör jag en rad olika val. Vilken tröja, håret uppsatt eller utsläppt, smink eller inte och så vidare. JAG väljer. För att känna mig vacker, som mitt bästa jag. (Jag vet då ingen som väljer något för att känna sig ovacker) Jag stegar fram till spegeln med bestämda, självsäkra kliv. Sen när jag står där framför spegeln så är det som att det blir punka, luften pyser ur och axlarna faller ihop och magen beter sig som en ballong blåstes upp där i. Jag känner mig inte vacker längre. Det kan vara allt från att armarna ser tjocka ut i linnet, kanten på byxan delar upp magen till två i stället för en, jag upptäcker ett munsår eller vad det nu kan tänkas vara. Plötsligt känner jag mig inte vacker längre. Men varför? Varför låter vi den synen ändra vår fantastiska känsla vi just hade? Oron över vad andra ska tycka och tänka tror jag ligger ganska högt upp på listan över möjliga orsaker. Men ärligt, hur många reagerar negativt om det kommer en person som har en valk på magen eller ett munsår? Jag gör då inte det i alla fall. Utan det sitter i din och min egen hjärna och din egen känsla. Välj i stället att rocka skiten ur den där valken eller munsåret just idag! Låt inget förstöra DIN känsla! På det planet befinner jag mig just nu. Jag älskar min kropp och hur den ser ut. Den förtjänar att behandlas med respekt. Nu skulle detta inte bli någon slags krönika om kroppsuppfattningar och självförtroende utan jag skulle berätta vem jag är!

Krille-001Här är då min babydaddy, en väldans finurlig och skojig en. Vi har för det mesta roligt ihop. Han är ett riktigt guldägg. Tvättar, lagar mat, brukar killa mig på ryggen på befallning och sådana trevliga saker. Han är inte min första kärlek, men min största <3

När någon ska berätta vem denne är så brukar en droppa en massa ord som definierar en. Så jag tänkte haka på. De orden som definierar mig i skrivandets stund är; Impulsiv, initiativtagande, Idéspruta (ren slump att alla ord börjar på bokstaven i) jag har så kallat skinn på näsan, driven så in i bomben, är eller var världans frispråkig men har lagt lite band på mig själv. Vid studenstudenten från universitetet delade vi ut ”klassens” och jag fick just titeln Klassens Frispråkare. Är lite halv skojig, antingen så älskar man mig eller så hatar man mig. Tror jag.

Mina favoriter
Mat: Ren mat, typ folater och protein. Jag har en svaghet för ostar i alla former.
Musik: Allt som får det att bli gungeli sväng!
Djur: Apor och stora kattdjur
Siffra: Nummer 6
Sak: Dildon! (Nä jag skoja bara, den gick sönder hö hö) Min kamera och datorn för jag älskar att dokumentera saker
Kläder: Färgglatt och bekvämt
Jag skulle vilja vara: 100 år för då har jag levt länge
Värsta: Människor som inte kan stå för sin åsikt utan går och snackar skit bakom ryggen och sen är fejk trevliga. Till det har jag ett bra citat ”While you´re talking shit behind my back, feel free to bend down and KISS MY ASS”

Kidsen-001Här är då kidsen vi har lyckats skapa. Jag vette tusan hur fasiken vi kunde lyckas så bra?! Jag menar, du ser ju bilderna på oss här ovanför, haha. Vi har haft ett väldans flyt med våra kids, vi har fått sådana som gillar att sova och för det mesta är på bra humör. Våra små frön som vi har sått <3

Förutom allt babbel jag hittills nämnt så är jag utbildad inom radiojournalistik (även läst en del TV och marknadsföring) men ägnar just nu mest tiden åt att vara mammaledig, blogga och vara med i Älskade unge såklart!
Det var lite om mig, hoppas det har make;at någon sense 😉 Om du vill följa mig i fler kanaler finns jag på följande plattformar
Livsstilsblogg: www.mediamamman.se
Instagram: @mediamamman.se
YouTube: Mediamamman (under planering men kommer att dra igång inom kort)
Hoppas vi hörs!

 • Tjänstgörande redaktörer: Stefan Sköld, Sandra Christensen och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB