John Alvbåges blogg

inifrån allsvenskan

Arkiv för March 2010

- Sida 1 av 2

Champions League snack & Benny

av John Alv82

Snacka om festivalstämning i Munchen igår efter att Olic gjort mål i den 92 min mot United. Vilket mål då…
Vilken kraft och kyla, han dök upp som gubben i lådan framför Evra och dundrade in i straffområdet och satte iskallt 2-1. Nu blir returen i Manchester en riktigt spännande drabbning!
Om det hade blivit 1-1 så hade det känts som att United redan varit vidare men nu blir det verkligen match, kul.

Men gårdagens match var Lyon – Bordeaux (ur en målvakts synvinkel). Frankrikes landslags målvakt Hugo Lloris var helt fantastisk i målet och räddade Lyon vid flera tillfällen. Carasso i Boureaux målet var också duktig och jag har en försmak för den SydEuropeiska målvaktstilen likt Frankrike,Spanien m.m. så det var en fröjd för ögat igår.

Ikväll se vi fram i mot Arsenal – Barca, helt underbara förutsättningar för en bra match och kom ihåg att jag varnat för CSKA Moskva dom kan ta poäng mot Inter!

———————-

Annars så kan man idag läsa att Benny Lennartsson ska assistera Svennis & Grip med Elfenbenskusten. Riktigt kul för Benny som aldrig har behövt gå till arbetsförmedlingen direkt, alla jobb kommer och bönar och ber till honom. Men så är det när man har ovärdeliga kunskaper, folk vill helt enkelt utnyttja dom.
När Axén var assisterande tränare hos oss i ÖSK så kom Benny ofta ner och tittade och jag passade ofta på att snacka lite skit med Benny och jag saknar honom. Funderar seriöst på att ringa och snacka med honom för dom små snacken man hade med Benny var på något sätt värdefulla. Hans ord vet man att dom är korrekta och det är just Bennys åsikter som nu självaste Svennis vill ha tillgång till, ett smart val.

———————–

 

Idag skiner solen

av John Alv82

Det bästa med denna Tisdag är att solen skiner.
Ett ljus i den annars relativt mörka tillvaron. Men jag ska inte här och nu beskriva all sorgliga känslor som man känt efter Mjällby förlusten.
Vi fångades helt enkelt för enkelt utav Mjällbys håv. Vi var en vilsen fjäril på vift och Mjällby tog oss enkelt in i deras håv. Så kan man beskriva gårdagens match. Vi åkte på en gammal klassisk taktik som många gånger är effektiv. Så som ”gamla” ÖSK en gång spelade med låg press och kontringar. När det funkar så är det sjukt effektivt och Mjällby fick oss precis dit dom önskade, in i håven.

 

Vi hörs av…lite senare gott folk

 

Bönderna anfaller

av John Alv82

Idag kommer Mjällby på besök till vår stad Örebro. 

Jag brukar skriva ungefär såhär innan matcher som ”Idag förväntar vi oss en tuff match”, ”Dagens match blir ingen dans på rosor” eller att ”Det kommer att bli ett krig där ute idag”.
Såhär brukar det låta inför match och idag är absolut inget undantag.
Mjällby ska vi ta på allra största allvar som med vilket annat lag som helst….AIK, Blåvitt, Helsingborg eller Elfsborg som exempel. Vi ska givetvis alltid ta alla lag på samma sätt men jag hoppas ni förstår mig rätt att dagens nykomlingar är inga orutinerade snorungar.

Det är ett lag med stora meriter och med stor erfarenhet. Det finns inte många lag i allsvenskan med samma rutin. Ta Champions League erfarenhet, La Liga erfarenhet, Bundesliga, Allsvenskan, Landslag och Superettan erfarenhet och mixa ner det till en smet och klä ut den till en galen bonde med gulatröjer och du har Mjällby AIF.

Nu förstår ni att det blir en tuff match och vi måste kriga för varje meter för att få med oss poängen från matchen. Det känns som en underbar utmaning och vi står redo inför uppgiften.

Jag är frisk ifrån och hoppas på spel…
Men Paulinho gör troligtvis inte hemmadebut idag eftersom att han gjort samma sak som jag, det vill säga att han blivit smittad utav sitt egna barn.
Jag har haft precis samma dumma hosta och förkylning som min son och Paulinho har nu magsjuka som hans lilla son har haft. Dom små liven är små söta virus som man inte kan undvika.

Vi hörs av. Kom igen nu ÖSK!

Sköna Söndag

av John Alv82

Dagens träning avverkades vid sidan utav planen för mig.
Jag lufsade som en brunbjörn något varv runt planen och hostade som en kedjerökande ryss var annan minut. Sen så ”körde jag häckar”(det betyder att jag gjorde olika övningar med friidrottsliknande häckar).
Jag kunde se mina lagkamrater träna intensivt inför morgondagens tuffa match mot Mjällby AIF.

Jag fick se Paulinho i spel för första gången i ÖSK kläderna och han såg ut att trivas i dom svartvita kläderna. Han som alla brassar jag träffat har alltid ett stort leende nära till hands och han ser lätt ut i steget, jag minns honom inte som en sån kvick lirare men snabba fötter. En spelare i laget som nu börjar komma tillbaka till gammal god form är Kihlen och det är roligt både för honom och laget. 

Dagens träningspass avslutade jag i bastun och jag ska säga det att jag sällan bastar men idag så var det riktigt skönt och min kropp verkade trivas gott där inne i värmen, gott.

Det trista med dagens träning var att jag sprang på tre utav våra unga lirare med sina trasiga kroppar. Jag tänker på Oscar Johansson(knät), Gustav Lundholm (troligtvis meniskskada) och Simon Leonidsson (ont i foten).
Tre killar som har haft en brokig tid uppe i A-truppen och inte riktigt till 100% kunnat göra sig själva rättvisa just på grund utav skador hit och dit, det är tråkigt. Men det är unga killar så vi hoppas att deras kroppar läker väl och att vi får nytta utav dessa killarna i framtiden för mycket potential finns inom dessa tre.

Smått o gott i slutet:
Barcas gula matchtröjor gillar jag!
Valencias keeper César Sánchez gillar jag skarpt och hans rosa målvaktströja är riktigt snygg!
Min gamla Viborgkamrat RÅP eller Robert Åhman Persson som han heter gjorde idag 2 mål mot Gefle och fyller tydligen år oxå. Grattis Robert!
Silkeborg ser jag att dom skuggar topplagen i den danska ligan, kul. Men jag får Viborgvibbar när jag ser den klubben. Vänta ett eller två år så ligger dom i danska div.1 igen och kämpar. Bara en känsla jag får.
Spielbergs nya miljard tv-serie The Pacific verkar sjukt bra. HBO gör sällan fel och den kommer att bli en fröjd för ögat.
 Nanne fick reseriutbrott mot Elfsborg kan man läsa och se i tidningarna. Gott att se Nanne vilket ”fightingface” han har och jag ger mig tusan på att hans inställning smittar av sig till hans spelare, dom fick 2-2 till slut också.
Vidic armbåge på Elmander igår hade gett Serben ett rött kort i allsvenskan(kan jag tro). I Premier League så blev det inte ens avblåst. Nästan som att Elmander fick säga förlåt till Vidic att han stod i vägen. 

 

Ha det gott, i mån blir det en tuff match på Behrn Arena.
Blodtörstiga bönder kommer på besök dom är inte att leka med.

 

 

Se upp för den Sibiriska svininfluensan

av John Alv82

Hej och trevlig helg på dig!

Nu ska vi klargöra ett och annat här på bloggen.
Efter min resa på den Transibiriska järnvägen i förra veckan då jag blev biten utav en grisuppfödare vid namn Bogdan så har jag visat symptom utav den mycket farliga sjukdomen Sibirisk Svininfluensa.

Nu driver jag med dig såklart!

Jag åkte inte den Transibiriska järnvägen i förra veckan och jag har inte Sibirisk Svininfluensa.

Vad jag vet så finns det ingen sjukdom som heter så…..

Men i Nerikes Allehanda så står det i dagens tidning att läkarna har sagt att det just är den sjukdomen jag lider utav.  Ha ha ha ha, det är humor!
Tack för den artikeln Lasse Wirström.
Jag väntar bara på att män i gula rymddräkter av plast ska knacka på dörren och sätta hela området i karantän som i filmen Outbreak i farozonen med Dustin Hoffman.

Om vi ska vara lite allvarliga ang min hälsa så är febern borta och jag har en jobbig slemhosta. Kroppen är lite trött efter några dagars feber och matchen på måndag finns det stora chanser att jag kan spela om jag blir uttagen.

Sportbladet har också skrivit en artikel se jag nu…herregud  😉

NA Sibirisk
Erkänn att det är liiite roligt i allfall och glöm inte att allt som står i tidningarna är sant…alltid  😉

Tiden läker alla sår

av John Alv82

Men just nu så är såren öppna och det blöder……..
Så skulle man kunna beskriva känslan så här två dagar efter den senaste matchen.
Denna transportsträckan till nästa match är en ända lång pina speciellt när man är hemma med feber och är sjuk(vi är ändå lediga idag så…jag missar ingen träning idag).
Jag har varit lite krasslig några dagar och känslan är att efter utmattningen på Swedbank arena sist så orkade inte kroppen stå i mot längre och jag har nu feber, bussresan hem var jobbig i dubbel bemärkelse kan man säga.
Men detta ska nog snart fixa till sig och jag ska nog överleva. Men man är inte direkt Hulken när man väl är inne i skiten, oj oj så svag man kan bli…..igår kväll så hade jag nästan 39 graders feber, väldigt nära kokningspunkten helt enkelt, en nära döden upplevelse var det.

 

—————————————–

 

Jag måste igen poängtera det att jag är ingen välutbildad skribent. Jag vet att jag har brister i mina meningsuppbyggnader och att det dyker upp felstavningar här och där. Det har dykt upp några kommentarer på just detta den senaste tiden och till er så vill jag bara säga att jag vet om mina brister och man får helt enkelt läsa bloggen på egen risk. Är men en sån person som stör sig hutlöst på särskrivna ord och på andra fel så kanske ni har hamnat på fel blogg.

Men mitt i bland några kritiska kommentarer så läste jag Marcus Birros blogg där han skriver följande ”Örebros Alvbåge är en sympatisk bekantskap. Han kan skriva. Som en sorts lillebror till Rydström”.
Där suger jag åt mig, verkligen. Att jag anses som sympatisk ser jag som något positivt men framförallt så tar jag till mig det att självaste Marcus Birro säger att jag KAN skriva.
För säger han det då är det ju så  😉

Men när han syftar på att jag är som en sorts lillebror till Rydström hoppas han då syftar på mitt skrivande och inte på det att vi är lika till utseendet  😉
Jag kan hålla med om den jämförelsen att jag är en omognare version utav den mannen(i mitt skrivande), för Rydströms vackra vokabulär finns inte ens i mitt universum. Jämför man mitt skrivande med Rydströms så ser nog mitt skivande ut som att en femåring har skrivit.
Jag är helt enkelt en vanlig kille som krigat mig igenom gymnasiet och knappt läst en bok i mitt liv som helt enkelt tycker det är skoj att yttra mina åsikter……

Jag kommer suga på det ett tag som Birro skrev för den mannen har jag gillat ett bra tag. Jag har alltid gillat folk som brinner för något och Birro är minst sagt en sån man som brinner för många saker, som för Italiensk fotboll till exempel…

Nää slut på rövslickeriet nu….    😉

 

————————————————-

Ni som glider in på NA.se kan se Studio-Inspark med Herman Nikolic (eller Robinson Herman som han gärna vill bli kallad). I veckans avsnitt så är självaste Peter Flack (en helt fantastisk man, Tack för senaste förressten, jag var ock såg ÖreBroadway i fredag, mycket rolig föreställning) och Thomas Nordahl (också en fantastisk man på alla sätt och vis) i studion.
Länk till Studio Inspark
Nordahl saknar en ”chef” i vårat kära ÖSK, det kan jag kanske hålla med om till viss del men frågan är hur man definerar ”chef”…
Nordhal menar en som Arnor Gudjohnsen och visst hade en Gudjohnsen varit välkommen i vårat lag, en sån spelare vore välkommen i alla lag tror jag. Men vårat mittfält är mycket intressant med Bedoya, Nobbe, Nordin, Kihlberg och Erik Nisson som bankar på dörren. 
Problemet är att vi som lag har problem att handskas med situationer då vi kommer i underläge till exempel….
Där kanske vi skulle haft en chef på planen som man hade kunnat luta sig i mot som en klippa, men istället för att förlita sig på en spelare så måste vi alla bli bättre på att ta tag i situationen.
Vi ska absolut inte glömma att Elfsborg som har en mittfältsdominant i Anders Svensson på mittfältet förlorade med hela 5-0 på Swedbank Arena förra året!

Näää! Tiden läker alla sår och vi kommer igen. Jag gillar Peter Flacks positiva inställning, den kan vi alla supa in lite utav så blir livet mycket roligare att leva   🙂

 

 

—-Vi hörs av—-

 

 

 

En resa att glömma

av John Alv82

Resan till Malmö blev ingen succé för oss i ÖSK. Tvärt om….tyvärr.

Nu sitter man här vi datorn och ska försöka skriva ner något och det är inte det lättaste eftersom att alla redan har sina åsikter klara och jag ska absolut inte skylla ifrån mig på något.
MFF fick matchen dit dom ville, vi startade hyfsat och kunde rulla boll rätt så bra men den sista passningen kom aldrig riktigt rätt men Mackan Astvald kom runt flera gånger och det såg helt okay ut för oss.
Men så kommer MFFs första mål och vi blir ängsliga och helt enkelt ger MFF kommandot, min känsla är att MFF inte behövde höja sig så mycket det var mer att vi sänkte garden….
Så kommer 2-0 helt onödigt och då är det inte lätt att ta poäng på Swedbank när man har 2-0 i röva!

Vi försökte att vara positiva under pausvilan men vi hänger redan då för mycket med våra huvuden och känslan är att vi inte trodde på oss själva redan i paus och det är sorgligt.

Vi har några få målchanser i matchen som hade kunnat relatera i mål om vi varit väldigt turliga som ett skott i ribban och en i stolpen. Våra hörnor var bra under hela matchen och just där så är vi tunga att möta.
Men MFF hade också bollar i trävirket och en missad straff så vi var aldrig nära någon poäng igår och det känns givetvis inte bra.
Men fotboll är en konstig sport för att jag tycker att vi gör en bättre match i år borta mot Malmö än förra året men då fick vi med oss en poäng och igår noll. 

Det finns tyvärr inget annat att skylla på än oss själva…
Det positiva är att detta bara var den andra matchen för året och vi vet att vi ändå är ett bra fotbollslag. Vi fick ett tidigt ”wake up call” i år och det kan kanske vara bra att få…vad vet jag?

Förra säsongen efter två matcher så hade vi spelat rätt så bra men hade inte en ända poäng och iår så har vi iallfall tre poäng efter två matcher så vi ska inte gräva ner oss allt för djupt.

Vi ska helt enkelt resa oss upp och gå vidare. Det är som jobbigast nu så här dagen efter är att man mår som man förtjänar och har ständig gamnacke….Det är långt till ett leende och detta är helt klart baksidan med fotbollslivet, just denna ”jag-mår-skit-känslan” som man alltid har efter en förlust.
Men ju närmare vi kommer måndag kväll och nästa fight så är vi där igen med högt huvud och redo att slåss för dom tre poängen.

Så spotta och spy på oss så mycket ni vill alla fans om det får er att må bättre….Visst förtjänar vi det men vi kommer att resa oss för vi är ÖSK… 

 

Tack för att du finns Jack Bauer

av John Alv82

Oj så långt bort Malmö ligger…
Vi började rulla klockan ett ifrån gamla fina Örebro och först kvart i åtta, drygt sju avsnitt utav tv serien 24 senare (plus en obligatorisk paus på 45min) så var vi framme i Skåneland och Mälmööö.
Vore det inte för Jack Bauer så hade denna resan varit ännu segare än vad den verkligen var, Thank you Jack!

Vad säger man om Juves tredje keeper Chimenti ?
Den hårfagre Italienaren var så förbannad att han dunkade sig egna hand i ett bord efter förlusten mot Sampdoria i Söndags.
Chimenti bröt sin egna hand i ett vredesutbrott…ajajaj.
Det var den kaxiga jävlen Cassano som lite för enkelt hade fått skjuta in ett skott ifrån 40 meter. Att man har självkritik är bra som målvakt men det får inte gå till överdrift att känslorna ska få ta över, då kan det gå som för Chimenti…
Juve är just nu ett ”skadat” lag på många sätt, kan man minst sagt säga.

 

Mästarnas mästare går just nu i repris här på Hotell tvn och det är nog SVTs bästa program på år och dar……..Mycket underhållande.
Hoppas du inte har missat Brolins insats ifrån avsnitt två då han vann den där del tävlingen där det gällde att ha ett bra minne, och det hade Brolin. Årets prestation helt klart, imponerande!
Men Louise Karlsson är ju den som leder och hon är redan Mästarnas Mästare trots att det ännu inte är avgjort i tv….Hon är grym.

Nää nu är det snart läg dax……trött som en gris….jag ska bara se färdigt ett avsnitt med 24 först såklart!

Imorgon är det match i mot MFF….riktigt spännande, helt klart!
Ser fram i mot att spel på en bra gräsplan, enligt rykten så ska vi i morgon entra Sveriges just nu bästa matta, kul.

 

 

Jag ser det snöar…

av John Alv82

Jag ser det snöar, det var väl roligt, hurra! (Är det inte så den gamla sången går?)

Nu är jag ironisk när jag sjunger på den sången för det är inte roligt att se snön falla igen!

Lagom till vår träning så låg det ett tjockt lager utav slask på planen. Detta innebar att det blev kallt och blött…riktigt kallt och blött.
Vi får se hur många som blir förkylda nu efter denna träningen…
Näää…vi borde vara så pass starka så att vi klarar av lite blöt snö under fötterna.

 

Just nu så sitter jag ock tittar på Canal Plus sändning ifrån Premier League och matchen Man Utd mot Liverpool. Old Traffords gräsmatta ser helt fantastisk ut och så zappar jag över till Stockholm Stadion där Djurgården spelar mot Helsingborg och det är en potatisåker dom spelar på…
Jag trodde inte att naturgräsplanerna skulle vara så dåliga som dom bevisligen är. Råsunda har man redan sett och man förväntar sig lite mera kvalité ifrån national arenan. Gårdagens AIK-BP match var parodi, jag tyckte fan synd om dom båda laget som var tvungna att spela på den sork-åkern.
Strand Vallen och Vånga Vallen ser i allfall spelbara ut(och då e jag snäll)…Men det är fortfarande natt och dag om man igen zappar över till Canal Plus och Old Trafford. Det vattnas i munnen när jag ser den gräsmattan…

Jag vet att man inte ska jämföra Premier league och Allsvenskan men det är komiskt när man zappar i mellan kanalerna, för det är trots allt samma sport som utförs fast på två helt olika planeter…ser det ut som.

Då é det Lördag igen

av John Alv82

Ahh(!) fy fan…Måste bara säga det att jag hade precis skrivit klart dagens blogginlägg men så ringer telefonen och jag flyttar min laptop och sladden hoppar ut och vips ingen ström och allt försvinner.

Så kan det gå när man sitter med en gammal bärbar dator som inte längre är bärbar eftersom att den måste vara ansluten i väggen hela tiden för att fungera. Satanäää!(Svär lite på finlandsvenska som vi nu kan bra alla spelare i ÖSK).

 

Vad hade jag skrivit då?
Jo, jag hade skrivit det att nu har jag bloggat i en vecka på Aftonbladet och det är starkt att jag överlevt så länge…
Jag har läst igenom alla kommentarer som läsare har skrivit och först o främst kul att det finns ett intresse där ute i världen för min blogg, sköj!
Många kommentarer var positiva till min blogg och andra hade åsikter om annat. Några få kommenterade mitt språk, hur jag skriver och IGEN måste jag säga att jag känner till mina brister. Jag skriver helt enkelt det som faller mig in ifrån min hjärna och eftersom att min hjärna inte tillhör en svenskalärare så blir det ibland en del skriftliga fel. Jag kommer att utvecklas med tiden men jag kommer aldrig att ändra mitt sätt att skriva, jag tutar och kör. Vissa uppskattar det och andra inte, det är så det är.

 

Vad har hänt under veckan som gått då?
Jag sitter nämnligen och slösurfar och jag kan konstatera följande ifrån sportens värld.

# Hockeylaget Malmö Redhawks gör en fiasko säsong …….. jasså!!? Säger jag…
Har vi inte hört det förrut? Knappast en nyhet va? Nääää ingen nyhet…samma visa varje år.

# Jag känner inte killen alls men ändå lider jag med Mjällbys Nya Zeeländare Graig Henderson. Han missar nu hela den Allsvenska säsongen och VM slutspelet i SydAfrika pga en knäskada. Aldrig kul med dessa jävla skador….

# Det snackas mycket om Zlatan i tidningarna nu igen, som alltid. Nu är det negativa rubriker och spekulationer om flytt osv osv… Herregud detta vänder lika fort som nyheten uppstod…Snart gör han mål igen och det är pusskalas och allt är glömt, det är så det funkar. Så varför bry sig? Jo, för att det är Zlatan…han bryr sig alla om….så är det bara.

# Champions League lottningen är klar och jag sätter ett varningen finger för CSKA Moskva….Se upp Inter, ni är inte i semifinalen än!

# Veckans seger ! Det är Fulham – Juventus 4-1 !
Jag skriver det igen 4-1 ! Herregud Juve och fantastiskt Roy Hudson. Vad ska man säga om Clint Dempseys 4-1 mål? Fuckin fantastic säger nog Amerikanaren själv om sitt förnedrande lobbmål ifrån 18 meter in i bortre krysset.

# Paulinho Guara nyheten har tagits i mot med jubel ifrån våra fans och det är först och främst dom, våra fans som jag glädjs med i detta sammanhanget. Optimismen och intresset har växt för ÖSK fotboll tack vare denna ”bomben” (som tidningarna kallar värvningen för) och det är kul för alla inblandade.

# Inför dagens Allsvenska match i mellan AIK och BP så ska AIK spela med en ”ny” taktik.
Dom ska spela så kallad tråkig fotboll, är det en nyhet för AIK ?
Så kallad tråkig fotboll behöver inte menas med dålig fotboll, det är trots allt tre poäng som gäller…
Det roliga med den här artikeln är att BPs tränare Kim Bergstrand säger ”Tyvärr så måste vi spela på Sveriges sämsta gräsplan”. Jag som trodde BP var vana vid att spela på Sveriges sämsta gräsplaner, för ingen har väl glömt Grimstas matta ifrån förra året.

 

 

Vi hörs av

 

Sida 1 av 2
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB