John Alvbåges blogg

inifrån allsvenskan

Startsida / Inlägg

En lång historia om musiken på Behrns

av John Alv82

HEJ! Vilken trevlig dag det har varit idag såhär dagen efter 3-0 mot HBK.

 

Här kommer en jävla lång historia ang den heta potatisen i Örebro…

Jo, jag ska dyka in i detta förbenade ”inmarsch-låt-snacket” som är så hett just nu.

 

Låt oss resa tillbaka i tiden innan Havva och Millencolin, då vi hade den där trevliga och rätt så trallvänliga dansbandslåten ifrån Knutters gänget. Den hade varit med i några år och var kanske lite för klämcheck.
Så jag gick någon gång under förra våren upp till VDn Janne K. och gav ett förslag på ny låt ”SvartVit är vår kärlek” som är bra och har potential att bli en klassiker på vallen gav jag Janne en CD med.
Kanske inte som just inmarschlåt men den kunde man ju använda i samband med matcherna!
Den fanns och den är ju bra och omtyckt ibland fansen, perfekt tänkte jag.

Men ikke! Det skulle visa sig vara omöjligt att byta låt sådär, det krävdes mer eller mindre en folkomröstning fick jag förklarat för mig.

Inte för att ta på mig äran eller så men där tror jag snacket om en ny Inmarsch-låt tog fart på allvar. 

Så sen blev det klart efter flera månader att självaste Millencolin skulle skriva en ÖSK låt. Jävlar vad coolt tyckte vi alla. Jag själv, Janne K, Westman och Kubandernas Anders Östling var dom första som provlyssnade och fan vi diggade låten starkt.

Så kom vi till match och nu jävlar skulle det spelas musik i högtalarna. Men vi spelare stod i spelargången innan match och hörde inte ett skit. Jo, lite tyst långt borta men absolut ingen gåshud blev det.
Millencolins låt kräver hög volym för att man ska få ut frukten ur den!

Jag och Westman klagade som djur på folken i speakerbåset efter att dom fullkomligt pissat på Millencolins låt. Men vet ni vad vi får för svar?
– Folk har klagat för att vi spelar för högt…

-Va fan e det för svar!?!?!?
Kan man inte stå ut med max tre minuters Rock N Roll på en fotbollsmatch….hur grå och trist är man då undrar jag!

Sen dess så har Millencolins Örebro fis-spelats i många matcher och det är synd.
Folk har klagat på den låten också att man inte hör vad dom sjunger osv osv…..Inget tycks vara bra nog för Örebro publiken!

 

 

Men så dyker kultlåten med Havva upp från ingenstans och här var Kubanerna lyriska och jublade över att äntligen fått en låt som dom kan sjunga innan matcherna. 

Riktigt kul ansåg jag och stöttade Kubanerna i frågan eftersom att man på försäsongen b.la innan träningsmatchen mot Åtvidaberg hade underbar stämning innan matchen.
Det var helt enkelt stor potential att denna låten skulle bli något!

Men att byta bort Millencolin var aldrig på frågan eftersom att jag vet av egen erfarenhet hur svårt det är att få in nya låtar i Behrn Arenas högtalare (ni minns väl ”Svartvit är vår kärlek”-snacket).

Men så vad är det vi hör innan en match nu i Allsvenskan?  
Jo, Havvas kult-låt rullar i högtalarna. 
Allt var trevligt och kul, Havva bjöds in i Avspark studion utav NA och alla var så glada och trevliga.

Men så börjar vi förlora i samband med detta och depressionen sprider sig och självklart är det Havva-låten som det är fel på!

Så kommer folkstormen. NA vänder nu ryggen till och Uddling och folket börjar hata Havvas låt. Gustav Crona kommer efter och nu är det total folkstorm i byn!
Pricken över ”i:et” var Pelle Blohm som lägger energi på att skriva en krönika där han spottar ur sin vrede mot Havva och alla anhängarna….och jag får mig en känga eftersom att jag givit mitt stöd åt Kubanerna i denna frågan!

Så nu senast mot HBK så hade ljudkillarna på Behrns vikt sig igen för folket och Havva var borttagen och till inmarschen så var det helt tyst i högtalarna(samma som vanligt för oss spelare eftersom att vi ändå inte hör något när vi går ut) varken Havva eller Millencolin hördes. Underligt…

Visst är det en ända stor soppa! 
Och visst kan man sammanfatta det med att ÖSK som klubb brister i evenemangsbiten kring matcherna…nu kanske jag gick för långt i min kritik men jag anser att det är bra att saker och ting kommer upp till ytan.

 

Lyssna här: Jag har aldrig viljat ta bort Millencolin, dom är grymma och låten är bra men kräver volym! 
Det anser Millencolin själva, jag snackar ibland med Erik Ohlsson som är gitarrist i bandet och han tycker det är synd o skam att man inte behandlar låten rätt och ger den volym.
Havva är kult och är omtyckt ibland Kubanerna det måste man respektera. 
Så investera i ett nytt högtalarsystem eller höj upp volymen med Millencolin som vi ska köra när vi vandrar ut till lineup och innan vi ska ut så kan man köra Havvas låt…mixa från Havva till Millencolin.
Man skulle kunna göra en nyversion utav Havva-låten, lite skön akustisk version utan ”Sigenardragspelet”. 
-Där e mitt förslag !



 (Eller….så kör man Millencolin fram till att vi precis ska gå ut och så kör man ”Seven nations Army” men White Stripes när vi vandrar ut, den är GRYM….! Men det är förstås utopi…)

MEN för att få slut på allt jävla snack så har jag bestämt mig för att göra en inofficiell ÖSK låt, jag ska fan skriva en egen jävla skitlåt som jag ska nynna på i spelartunneln…för dit ner så hör vi inte ett skit vad som hörs i PA-anläggningen på Behrns…..Så en vacker dag så kommer den spridas på nätet och laddas ner utav tusentals….En ny ÖSK-låt alá Alvbåge and the Black and White Zebras! 
Fan va coolt!
Den ska inte konkurrera med Millencolin, den ska bara finnas där för dom som vill…..Yes där har vi det….Jag ska nu oxå bli musiker, för vi har flera talanger och sångröster i laget det ska ni får höra en vacker dag!

 

 

-Oj jag har nu skrivit världens längsta blogginlägg genom alla tider 🙂
Jag har bara skrivit direkt ifrån hjärtat så ursäkta för alla felstavningar osv, hoppas ni fattar i alla fall. 


  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB