John Alvbåges blogg

inifrån allsvenskan

Startsida / Inlägg

En Lördag med Premier League

av John Alv82

En träningsledig Lördag går mot sitt slut men dagen har ändå varit fylld med fotboll.
Jag har suttit framför tvn nästan hela dagen och kollat in fotboll. Det har varit Manchester derby och så har jag sett Martin Olssons Blackburn samt att jag sett stora delar ifrån London derbyt. Nu är ögonen och hjärnan lite trött så jag slänger bara ett getöga på Barcelona derbyt. Snart är det sängdags eftersom att vi imorgon startar träningen med ÖSK 08.30 !
Tydligen så är Behrn Arena upptagen hela dagen med något annat viktigt, så det blir att dra på sig cykelhjälmen i ottan och dra till träningen.

Dagens hjälte är helt klart Paul Scholes. Vilken känsla att avgöra ett så pass viktigt derby på tilläggstid. Man såg att det till och med var hur kul som helst för en kille som Scholes som nästan vunnit allt man kan vinna på klubblagsnivå. Han skuttade som ett litet barn när han såg att bollen gick in bakom Shay Given. 
Annars så var derbyt i Manchester mest en kamp och det blev aldrig någon sprudlande skönspel. Men visst njöt man åt härliga tacklingar och enligt mig så var Vidic planens gigant, De Jong i City var också helt kanon men Vidic var sådär äckligt stabil och hård som bara en Serbisk back kan vara.

Blackburn mot Everton var en betydligt roligare match att titta på. Everton var helt fenomenala första kvarten och spelade ut Rovers efter noter. Den till synes dryga spanjoren Arteta satte säkert en straff i den 4e minuten men efter den första halvleken så var det bråket i mellan Arteta och den norska svärmorsdrömmen Gamst Pedersen som man kom ihåg. Gamst fick ett finger i ögat utav Arteta efter att Gamst råkat stämpla spanjoren lite lätt. Domaren väljer att varna båda två efter det gruffet som uppstod. Att Arteta inte fick ett rött kort är för mig en gåta, vilket svin….Ett finger in i ögat på norrmannen. Gamst och hela Ewood Park fattade ingeting åt det domslutet. 
Från denna matchen så tar jag med mig Tim Cahills vilja och slit. Han är så underbar denne Australienska liraren som fick avgöra matchen med sin högerfot. Det var hans första mål med foten på länge, Cahills senaste elva mål har varit med huvudet. En underbar lirare och slitvarg denne Tim Cahill.

Vad ska man säga om Spurs då?
Två hyfsade segrar på en vecka….2-1 och 2-1 mot rätt hyfsat motstånd också.
Först Arsenal och nu Chelsea, det är imponerande. Nu har dom greppet om den där viktiga Champions League platsen.
I Spurs spelar Premier Leagues just nu hetaste målvakt. Brassen Gomes har varit fantastisk hela säsongen och efter hans minst sagt oturliga första år i Spurs så följer han nu i år upp med ett fantastisk målvaktsspel, mycket likt det som gjorde honom till gud i PSV Eindhoven. Undra om Dunga kanske ställer Gomes istället för Cesar i VM…vem vet?

Veckans vinnare i Premier League är just Spurs och Sir Alex. Spurs har greppet om 4e platsen och Sir Alex är nu snart i kapp Anchelottis manskap. Det skönaste är att just United tar i mot Spurs i nästa omgång.
Vilken match och vilken spänning Premier League bjuder på.

Mums mums…!

 

Dagens PS. Kul att videobloggen uppskattades utav majoriteten. Det lär då dyka upp nya videos i framtiden. Håll ögonen öppna. 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB